Αισιόδοξα μηνύματα για το 2018 βλέπει το Υπ. Τουρισμού

9/2/2018
Εντυπωσιακή αύξηση σε σχέση με πέρυσι καταγράφουν οι κρατήσεις σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης Horeca 2018 η υπουργός τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά. Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε, ποσοστά από 15% έως 30% καταγράφουν ήδη οι προκρατήσεις του 2018 καθώς υπάρχει σημαντική ενίσχυση του αριθμού πτήσεων προς τους Ελληνικούς προορισμούς. Περίπου 2000 πτήσεις, όπως τόνισε, η υπουργός έχουν προστεθεί στον προγραμματισμό για το 2018. Μάλιστα προσέθεσε ότι το ενδιαφέρον για την Ελλάδα δεν προέρχεται αποκλειστικά από παραδοσιακές αγορες αλλά κι από νέες, «γεγονός που επισφραγίζει τις προσπάθειες μας».
«Έχουμε φέρει τα τρία τελευταία χρόνια ιστορικά ρεκόρ σε όλα τα μεγέθη» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι έχουν κατατεθεί τα τελευταία τρία χρόνια πάνω από 350 αιτήματα για δημιουργία νέων ξενοδοχείων τεσσάρων και πέντε αστέρων καθώς και συνθετών τουριστικών καταλυμάτων τόσο από ελληνικά όσο και από ξένα funds.» «Μόνο το 2017», τόνισε η κα Κουντουρά, «πετύχαμε να επισκεφτούν τη χώρα μας πάνω από 33 εκατ. τουρίστες, συμπεριλαμβανομένης της κρουαζιέρας καθώς και ρεκόρ εσόδων.
«Ανοίξαμε νέες αγορές όπως η Κίνα, η Ινδία, η Μέση Ανατολή, αναζωπύρωσαμε τη ζήτηση από Ρωσία και Αμερική και διεκδικήσαμε τουριστικά μερίδια από μεγάλους οργανισμούς» συμπλήρωσε.
Ευχαριστώντας την αντιπολίτευση για την συνδρομή της στις προσπάθειες του υπουργείου Τουρισμού όσον αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις που χρειάστηκαν για να καλυφθούν τα κενά που υπήρχαν αλλά και να εξαλειφθούν οι παθογένειες των προηγούμενων χρόνων, η υπουργός σημείωσε πως στόχος του υπουργείου είναι να συνεχιστεί ότι καλό βρέθηκε αλλά και να λυθούν όλα τα καλώς κείμενα. «Ο τουρισμός ήταν και παραμένει προτεραιότητα για αυτή την κυβέρνηση και η συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία είναι όχι απλά καλή αλλά και εποικοδομητική μέχρι στιγμής, ενισχύοντας έτσι τις προσπάθειες μας» συμπλήρωσε ευχαριστώντας και τα μέλη της παρούσας κυβέρνησης.
Τέλος σημείωσε ότι οι στόχοι που είχαν εξαρχής τεθεί για επέκταση της τουριστικής σεζόν 365 μέρες το χρόνο έχουν μερικώς επιτευχθεί αφού η αύξηση της χειμερινής περιόδου το 2017 έφτασε το 20%. Επόμενος στόχος όπως κατέληξε είναι η στήριξη κάθε περιοχής της Ελλάδας με βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.