Αναχώρησε «γυμνό» από τα Χανιά το κρουαζιερόπλοιο Silver Spirit (video και φωτογραφίες)

5/3/2018
Δυο ημέρες χρειάστηκαν για να μεταφερθεί όλος ο εξοπλισμός του κρουαζιερόπλοιου Silver Spirit σε αποθήκες του Δήμου Χανίων. Η επιχείρηση ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 2 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε το Σάββατο το βράδυ 3 Μαρτίου.
Επίσης υπολογίζεται ότι σε ένα μήνα περίπου θα έχει οδηγηθεί στις κοινωνικές δομές και τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων όλος ο εξοπλισμός που δωρίζει η εταιρία Silversea Cruises στην οποία ανήκει το «Silver Spirit» το οποίο με σημαία Νήσων Μπαχάμες, είναι μήκους 195 μέτρων, χωρητικότητας 608 επιβατών και 412 ατόμων πληρώματος. Ο ιδιοκτήτης της Silversea Cruises ο κ. Manfredi Lefebvre d'Ovidi, αποφάσισε την διάθεση του εξοπλισμού του άνευ ανταλλάγματος και χωρίς σκοπό εμπορικής εκμετάλλευσης, σε μια προσπάθεια στήριξης του έργου σημαντικών κοινωνικών δομών, σε μια περιοχή όπως τα Χανιά, όπου το πλοίο πραγματοποιεί προσεγγίσεις. (Διαβάστε εδώ προηγούμενο ρεπορτάζ)

H Silversea Cruises δηλώνει έμπρακτα, ότι ο Νομός Χανίων έχει μπει, πλέον, δυναμικά στο χάρτη της παγκόσμιας κρουαζιέρας και επιβραβεύει τις καρποφόρες και συνεχείς προσπάθειες των τοπικών φορέων για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δομές του Δήμου Χανίων θα δοθούν 4.652 αντικείμενα σε άριστη κατάσταση, όπως είναι καναπέδες, καρέκλες, πολυθρόνες, κουρτίνες, υπολογιστές, γραφεία, είδη οικιακής χρήσης κ.λπ.
Στη συνέχεια παρακολουθήστε video με τις δηλώσεις του Έλληνα διευθυντή και εκπροσώπου της εταιρίας Silversea Cruises στην Ελλάδα, Σπύρου Αλμπέρτη και του ναυτιλιακού πράκτορα στα Χανιά της Silversea Cruises κ. Γιάννη Γελασάκη