ΞΕΕ

Οι προτάσεις του ΞΕΕ για τα πνευματικά δικαιώματα

Τη μετάβαση από μια πανσπερμία Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων σε ένα νέο «έξυπνο» σύστημα καταβολής ενιαίας αμοιβής από τα ελληνικά ξενοδοχεία, που θα έχει αποδέκτη ένα αξιόπιστο φορέα, έχει θέσει ως στόχο η διοίκηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Περισσότερα..

ΞΞΕ: Τι συζητήθηκε στην 76η Γενική Συνέλευση HOTREC

Η πρόσφατη σπουδή των ευρωπαϊκών Δήμων για την επιβολή αυστηρών περιορισμών στις βραχυχρόνιες μισθώσεις και η προοπτική θέσπισης χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ σε ξενοδοχεία και εστιατόρια από τα κράτη μέλη της Ε.Ε., αποτέλεσαν ορισμένα από τα κύρια σημεία της 76ης Γενικής Συνέλευσης της HOTREC, που ολοκληρώθηκε...

Περισσότερα..

Ανοιγμα στην περιφέρεια από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος

Άνοιγμα στα μέλη του σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος. Στο πλαίσιο αυτό, προετοιμάζει τη διενέργεια Διοικητικών Συμβουλίων και στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Η παραπάνω απόφαση ελήφθη χτες, κατά τη διάρκεια του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου...

Περισσότερα..

Οδικός χάρτης πέντε σημείων για την ανάπτυξη της Ελληνικής ξενοδοχίας από το ΞΕΕ

Με τη συμμετοχή πλέον των 950 ιδιοκτητών ξενοδοχείων από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Metropolitan Expo η 7η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος. Παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και της ηγεσίας σημαντικών θεσμικών και κλαδικών φορέων, ετέθησαν...

Περισσότερα..

Τι δήλωσε ο Αλέξανδρος Βασιλικός αμέσως μετά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΞΕΕ

Συγκροτήθηκε σήμερα σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, που αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντα του στις 15 Ιανουαρίου 2018.

Περισσότερα..

Τσακίρης: Τρεις άξονες αλλαγών φέρνουν τα "πάνω κάτω" στην τουριστική βιομηχανία

Τις καταλυτικές αλλαγές που φέρνει στον κλάδο του τουρισμού η τεχνολογία και η οικονομία διαμοιρασμού ανέλυσε το 1ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας που διοργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος στο Metropolitan Expo.

Περισσότερα..

Βόμβα για τα δημόσια έσοδα και τις επιχειρήσεις η οικονομία διαμοιρασμού

Τη ζημιά που προκαλούν στην ξενοδοχειακή αγορά τα καταλύματα τύπου Airbnb φανερώνει μελέτη της Grant Thornton που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Περισσότερα..

Τα τελικά αποτελέσματα για το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΞΕΕ!

Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής διαδικασίας των εκλογών του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, από την "εφορευτική επιτροπή εκλογών του ΞΕΕ" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση των αποτελεσμάτων:

Περισσότερα..

Με ρυθμούς χελώνας περνούν τα ξενοδοχεία στην «εποχή της πιστοποίησης»

«Ο τουρισμός περνάει στην εποχή της πιστοποίησης. Η ποιότητα και η πιστοποίησή της είναι τα κομβικά σημεία για την πορεία του τουρισμού».

Περισσότερα..

Πανευρωπαϊκή έρευνα: Πέντε πυλώνες ανάπτυξης των ξενοδοχείων!

Τη χαρτογράφηση των υπηρεσιών και των προϊόντων που οι ταξιδιώτες αναζητούν από ξενοδοχεία και εστιατόρια στο μέλλον καταγράφει η έρευνα της HOTREC (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ξενοδοχίας, Εστίασης και Αναψυχής), της οποία μέλος είναι το ΞΕΕ.

Περισσότερα..