Δυναμική είσοδο στην αγορά θεματικού τουρισμού κάνει η Inventics Α.Ε.

23/1/2017
Στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων στον εισερχόμενο και εξερχόμενο θεματικό τουρισμό στοχεύει η κίνηση εξαγοράς της εταιρίας Appia Tours - Κατερίνα Βιλιανιώτη από την εταιρεία πληροφορικής και διοργάνωσης συνεδρίων Inventics Α.Ε.. Μάλιστα αναμένεται μέσω του ιστοτόπου Worldtravel.gr να διαμορφωθεί ένα δίκτυο παρεχομένων υπηρεσιών με αξιοποίηση τεχνολογικών καινοτομιών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «μετά από πολυετή και επιτυχημένη συνεργασία με την Appia Tours - Κατερίνα Βιλιανιώτη η Inventicw A.E. προχωρά σε εξαγορά δια απορροφήσεως του Appia βγαίνοντας δυναμικά στο χώρο των τουριστικών υπηρεσιών ως DMC με το brand Worldtravel.gr. Η εταιρεία στοχεύει στον εισερχόμενο και εξερχόμενο θεματικό τουρισμό, συνδυάζοντας την εμπειρία με καινοτόμες τεχνολογίες.»
Σημειώνεται ότι εταιρία INVENTICS Α.Ε. ιδρύθηκε το 2000 στη Θεσσαλονίκη. Το 2002 η INVENTICS καινοτομεί με το τμήμα Livemedia.gr, που τολμά και δραστηριοποιείται στις ζωντανές μεταδόσεις εκδηλώσεων και συνεδρίων, σε μια εποχή όπου οι χαμηλές ταχύτητες σύνδεσης στο Internet και η περιορισμένη του διείσδυση καθιστούσαν το εγχείρημα ιδιαίτερα φιλόδοξο. Το 2003 η INVENTICS δημιουργεί το τρίτο κατά σειρά τμήμα της, το Medevents.gr, ολοκληρώνοντας έτσι τις υπηρεσίες της με τη διοργάνωση εξειδικευμένων επιστημονικών και επιχειρηματικών εκδηλώσεων.
Σήμερα η εταιρία αποτελείται από την medevents.gr - υπηρεσίες διοργάνωσης επιστημονικών συνεδρίων και εκδηλώσεων, το livemedia.gr – διαδικτυακό κανάλι, υπηρεσίες ζωντανών μεταδόσεων εκδηλώσεων και συνεδρίων και τη neoweb.gr - υπηρεσίες internet και ανάπτυξης διαδικτυακών κόμβων
Το 2008 η INVENTICS επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Αθήνα, ενώ τον Ιανουάριο του 2011 ιδρύει την INVENTICS LTD με έδρα το Λονδίνο. «Με την ίδρυση της INVENTICS κάναμε τα καινοτόμα οράματά μας πράξη. Το μέλλον για την INVENTICS είναι πλέον εδώ και το μόνο που μένει είναι η ανάπτυξη των υπηρεσιών της παγκοσμίως, πατώντας γερά στις στέρεες βάσεις που έχουμε δημιουργήσει με πολύ κόπο όλα τα προηγούμενα χρόνια» αναφέρει ο Στάθης Παρχαρίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της INVENTICS Α.Ε. που πλέον βάζει πλώρη για την τουριστική αγορά.