Εξοπλισμός της "κούτας" σε ιδρύματα και υπηρεσίες στα Χανιά από την κρουαζιέρα

2/3/2018
Σε ένα μήνα περίπου θα έχει οδηγηθεί στις κοινωνικές δομές και τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων όλος ο εξοπλισμός που δωρίζει η εταιρία Silversea Cruises σήμερα το βράδυ στις 19.00 σε ειδική εκδήλωση στο κεντρικό λιμάνι της πόλης, τη Σούδα, σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ Πρώτη Είδηση ο Τάσος Βάμβουκας Δήμαρχος Χανίων.

Σημειώνεται ότι το κρουαζιερόπλοιο «Silver Spirit» με σημαία Νήσων Μπαχάμες, μήκους 195 μέτρων, χωρητικότητας 608 επιβατών και 412 ατόμων πληρώματος, ιδιοκτησίας της εταιρίας Silversea Cruises του κ. Manfredi Lefebvre d'Ovidi, αποφάσισε την διάθεση του εξοπλισμού του άνευ ανταλλάγματος και χωρίς σκοπό εμπορικής εκμετάλλευσης, σε μια προσπάθεια στήριξης του έργου σημαντικών κοινωνικών δομών, σε μια περιοχή όπως τα Χανιά, όπου το πλοίο πραγματοποιεί προσεγγίσεις.

«Όλον τον ξενοδοχειακό του εξοπλισμό θα τον αξιοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνίας, σε δημόσιες υπηρεσίες και ιδρύματα της πόλης που τα έχουν ανάγκη» τόνισε ο κ. Βάμβουκας, ο οποίος ευχαρίστησε τη Silversea Cruises και την εταιρία Gelasakis SA που της προσφέρει υπηρεσίες ναυτικής πρακτόρευσης.

«Η εταιρεία θέλοντας να στηρίξει το έργο κοινωνικών δομών του Δήμου Χανίων θα διαθέσει μια μεγάλη γκάμα αντικειμένων του πλοίου, καθώς το Silver Spirit πρόκειται να δεξαμενιστεί το 2018 στα παγκοσμίου φήμης ναυπηγεία Fincantieri στο Παλέρμο και να επαναπλεύσει το 2019», αναφέρει σε δήλωσή του ο Έλληνας διευθυντής και εκπρόσωπος της εταιρίας Silversea Cruises στην Ελλάδα, Σπύρος Αλμπέρτης.

«Είναι μια ελάχιστη ανταπόδοση στην τοπική κοινωνία για τη θερμή φιλοξενία που προσφέρει, τόσο στο πλοίο μας και όσο και στους ταξιδιώτες, που μας επιλέγουν για τις διακοπές τους, γνωρίζοντας έτσι από κοντά τις ομορφιές της περιοχής των Χανίων. Παράλληλα, είναι μια συμβολική αναγνώριση για τη μεγάλη σημασία που έχει για τον προγραμματισμό προσεγγίσεών μας το λιμάνι της Σούδας, που για χρόνια μας προσφέρει υψηλής στάθμης υπηρεσίες» συμπληρώνει ο κ. Αλμπέρτης.

Την τελευταία δεκαετία το Λιμενικό Ταμείο του Νομού Χανίων, σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων (πρώην Νομαρχία) αλλά και τους ιδιώτες παράγοντες του θαλάσσιου τουρισμού της πόλης έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την ανάδειξη του κεντρικού Λιμένα του Νομού Χανίων, τη Σούδα, αλλά και του αγκυροβολίου στον Ενετικό Λιμένα της παλιάς πόλης των Χανίων.

H Silversea Cruises δηλώνει έμπρακτα, ότι ο Νομός Χανίων έχει μπει, πλέον, δυναμικά στο χάρτη της παγκόσμιας κρουαζιέρας και επιβραβεύει τις καρποφόρες και συνεχείς προσπάθειες των τοπικών φορέων για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δομές του Δήμου Χανίων θα δοθούν 4.652 αντικείμενα σε άριστη κατάσταση, όπως είναι καναπέδες, καρέκλες, πολυθρόνες, κουρτίνες, υπολογιστές, γραφεία, είδη οικιακής χρήσης κ.λπ.