Εργαστήρια Ελληνικής κουζίνας στην Πολωνία

8/2/2019
H Νorth Events στα πλαίσια προωθητικών δράσεων που πραγματοποιεί στην Πολωνία τα τελευταία 4 χρόνια, μέσω της GRECKA PANORAMA - GREEK FOOD SHOW για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας αλλά και την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Πολωνίας, συμμετέχει σε 2 εργαστήρια ελληνικής κουζίνας τα οποία θα πραγματοποιηθούν από τον ένθερμο υποστηρικτή της Ελληνικής κουζίνας στην Πολωνία, Chef Kuba Korczak, τον Φεβρουάριο 2019.

Η δράση αυτή αποτελεί μία ακόμα προωθητική ενέργεια της Νorth Events για την αναγνωρισιμότητα των ελληνικών προϊόντων σε Πολωνικό κοινό που αγαπά την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα.
 Ο Kuba Korczak, είναι σεφ με πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας με δική του τηλεοπτική εκπομπή "Shopping under control" στο κανάλι TVP2.
 Διοργανωτής εκδηλώσεων και εκδηλώσεων μαγειρικής.
 Λέκτορας σε μαγειρικές ακαδημίες σε όλη τη χώρα.
 Μαζί με τα εστιατόρια Kręglicki έχει μαγειρέψει για 500 εκλεκτούς προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων ήταν 44 αρχηγοί κρατών, συμπεριλαμβανομένων Μπαράκ Ομπάμα, Bronislaw Komorowski και Λεχ Βαλέσα.
 Απεριόριστη συμμετοχή στην προώθηση μοναδικών περιφερειακών γεύσεων της Πολωνίας και στην εκπαίδευση υπεύθυνων καταναλωτών.
 Ο δημιουργός του διαγωνισμού περιφερειακών προϊόντων - Μαγειρικό πρωτάθλημα που ονομάστηκε μετά Hanna Szymanderska.
 Είναι επίσης γνωστός από το πρόγραμμα Ewa Chodakowska - Be Active, στο κανάλι Kuchnia + και συνεχώς εμφανίζεται ως ειδικός μαγειρικής σε πολλά τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς.



Το Πρόγραμμα των Μαγειρικών εργαστηρίων έχει ως εξής :

13.02.2019 στη Σχολή Μαγειρικής Burda Food Center, Wroclaw, Poland
20.02.2019 Culinary Studio «Cook Story», Βαρσοβία

Συμμετέχουν με προϊόντα τους οι παρακάτω εταιρίες : Alpha Pi (premium extra παρθένο ελαιόλαδο Αlpha Pi), Εlli’s Farm (premium extra παρθένο ελαιόλαδο Εliama), Πρωτογεράκης & Υιοί Ο.Ε. (superior & βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο),Τerra Di Sitia (premium extra παρθένο ελαιόλαδο Thema), Nούσιας Γ.& Α.ΟΕ (Φέτα Vasilitsa), KΟΛΙΟΣ Α.Ε. (Φέτα Kolios & γιαούρτι), Κρόκος Κοζάνης, Εlviart Kαλοϊδάς - πίτες , Mέλι ‘’AGIASMENO’’- Aργύρης Δημακόπουλος, Κώστας Χαλαμπαλάκης -Cretan Farmers-κρητικά βότανα και Ούζο Τυρνάβου (Αφοι Κατασαρού).

Στα εργαστήρια μαγειρικής συμμετέχουν Πολωνοί λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας και η συμμετοχή είναι μόνο με εισιτήριο.
Η διάρκεια κάθε εργαστηρίου είναι 4 ώρες.

Οι εκθέσεις GRECKA PANORAMA στην Πολωνία από το 2015 διοργανώνονται κατ αποκλειστικότητα από την εταιρία North Events, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Βαρσοβία, του ΣΕΤΕ, του ΞΕΕ, της ΠΟΞ, της fedΗΑΤΤΑ, της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Πολωνίας (PZOT), του Επιμελητηρίου Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πολωνίας (PIT) και του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών Πολωνίας “ΕΡΜΗΣ". Αντίστοιχα οι εκθέσεις GREEK FOOD SHOW τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Ελληνο-Πολωνικού Επιμελητηρίου, του ΣΕΒΕ, και του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.