Φεύγουν από Ισπανία οι γερμανοί τουρίστες και έρχονται Τουρκία, Ελλάδα, Αίγυπτο

15/2/2018
Οι Γερμανοί τουρίστες επιστρέφουν στην Τουρκία με αυξανόμενες πωλήσεις πακέτων με προορισμό το αεροδρόμιο της Αττάλειας και εξακολουθούν να απομακρύνονται από την Ισπανία των υψηλών τιμών, σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν τον Ιανουάριο.
Ειδικότερα σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία Traveltainment η ζήτηση για το αεροδρόμιο της Αττάλεια στην Τουρκία, σχεδόν διπλασιάσθηκε τον Ιανουάριο αφού αυξήθηκε σε σχέση με πέρυσι τον ίδιο μήνα κατά 99%. Τον προηγούμενο Δεκέμβριο η άνοδος των κρατήσεων ήταν 36% τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Η Αττάλεια βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων προορισμών-αεροδρομίων των Γερμανών τουριστών για το 2018 με μερίδιο 24%. Τα στοιχεία για τον Ιανουάριο επιβεβαίωσαν τις πρόσφατες έρευνες και τα σχόλια των ταξιδιωτικών πρακτόρων σχετικά με την ισχυρή επιστροφή της Τουρκίας στη γερμανική αγορά.
Η Αίγυπτος παρουσίασε επίσης καλή απόδοση τον περασμένο μήνα, με πολύ μεγάλη αύξηση κατά 61% στις κρατήσεις προς τη Hurghada, ακολουθώντας παρόμοια ισχυρά ποσοστά ανάπτυξης το Δεκέμβριο (+ 55%) και το Νοέμβριο (+ 72%). Η Ελλάδα συνέχισε να αυξάνεται καλά τον περασμένο μήνα, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία της Traveltainment. Υπήρξε μια σταθερή αύξηση κατά 9% στις κρατήσεις προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, αντανακλώντας την ικανοποιητική ζήτηση για την Κρήτη, μια ελαφρά άνοδο κατά 2% για τη Ρόδο και μια ισχυρή αύξηση 25% για την Κω.

Η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Ελλάδα επωφελούνται σαφώς σήμερα από μια τάση φυγής από την Ισπανία, όπου οι τιμές γερμανικών πακέτων διακοπών είναι αισθητά υψηλότερες φέτος. Η ζήτηση για τη Μαγιόρκα υποχώρησε πάλι τον περασμένο μήνα, με πτώση κατά 15% στις κρατήσεις πακέτων από τους Γερμανούς με προορισμό την Πάλμα. Το αεροδρόμιο των Βαλεαρίδων Νήσων είχε υποστεί την ίδια πτώση κατά 15% και το Δεκέμβριο.
Οι γερμανικές κρατήσεις για τα Κανάρια Νησιά μειώθηκαν ακόμα πιο έντονα τον Ιανουάριο, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία των τελευταίων μηνών. Ο μεγαλύτερος προορισμός, η Fuerteventura, κατέγραψε και πάλι μείωση κατά 8%, όπως και τον Δεκέμβριο. Το Λας Πάλμας υποχώρησε 19% τον Ιανουάριο μετά την πτώση κατά 18% τον προηγούμενο μήνα. Η Τενερίφη (Νότια) παρουσίασε κάμψη κατά 21% μετά από πτώση κατά 14% το Δεκέμβριο, ενώ η Arrecife μειώθηκε κατά 24% μετά από πτώση κατά 21% το Δεκέμβριο.