Η νέα ξενοδοχειακή ενδεκάδα της Αθήνας-Από την Πλατεία Καραϊσκάκη στο Πολιτιστικό Κέντρο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

11/4/2018
Τουλάχιστον ένδεκα νέα ξενοδοχεία θα αρχίσουν σύντομα τη λειτουργία τους σε μία έκταση από την Πλατεία Καραϊσκάκη μέχρι και την κατάληξη της λεωφόρου Συγγρού στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Bluebirds παρουσιάζει τα ένδεκα ξενοδοχεία που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την Αθήνα δίνοντας μια νέα διάσταση στην ξενοδοχειακή αγορά της πρωτεύουσας. Η Αθήνα φιλοδοξεί να ανέβει κατηγορία ως πορισμός και αυτό αποτυπώνεται με αισιοδοξία στις ξενοδοχειακές επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τα νέα ξενοδοχεία

Το Wyndham Grand Athens Residence στην Πλατεία Καραϊσκάκη

Το Wyndham Grand Athens Residence, το νέο 5άστερο ξενοδοχείο πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας, είναι η νέα μεγάλη επένδυση της ελληνικής εταιρείας διαχείρισης και ανάπτυξης ξενοδοχείων Zeus International, σε συνεργασία με τον αμερικανικό ξενοδοχειακό όμιλο Wyndham Hotel Group (φωτογραφία Όμιλος Wyndham)

Academia of Athens Hotel το νέο ξενοδοχείο του ομίλου Marriott στο κέντρο της Αθήνας

Ένα νέο 5άστερο ξενοδοχείο θα δημιουργήσει ο όμιλος «Yazbeck» στο κτήριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ομήρου στο κέντρο της Αθήνας. Ο όμιλος Yazbeck νοίκιασε για 30 χρόνια το κτήριο από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με σκοπό τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο, που θα κοστίσει πάνω από 7.000.000 ευρώ. Το ξενοδοχείο θα φέρει την επωνυμία «Academia of Athens Hotel, Marriott Autograph Collection» (φωτογραφία www.mtarchitects.gr).

Νέο 4άστερο του ομίλου Λασκαρίδη στο Σύνταγμα

Ξεκινούν τους επόμενους μήνες οι εργασίες ριζικής ανακατασκευής του κτηρίου (φωτογραφία) που βρίσκεται στη γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, το οποίο η ΛΑΜΨΑ του ομίλου Λασκαρίδη («Μεγάλη Βρεταννία», «King George» κ.ά.), νοίκιασε μακροχρόνια με σκοπό να το μετατρέψει σε 4άστερο ξενοδοχείο (φωτογραφία Google maps).

Boutique ξενοδοχείο του ομίλου Κόκκαλη στην παλιά Βουλή

Πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος, ο όμιλος Ιντρακάτ της οικογένειας Κόκκαλη, νοίκιασε μακροχρόνια με σκοπό να μετατρέψει σε 5άστερο boutique ξενοδοχείο 45 δωματίων, κτήριο στη συμβολή των οδών Βουλής και Κολοκοτρώνη, πίσω από την παλιά Βουλή.

Όμιλος Δασκαλαντωνάκη στην Μητροπόλεως

Στην οδό Μητροπόλεως, το κτήριο που για πολλά χρόνια στέγαζε κατάστημα του ομίλου Χυτήρογλου (φωτογραφία), νοικιάστηκε από τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη (Grecotel), με σκοπό να μετατραπεί σε 5άστερο ξενοδοχείο.

Δυο ξενοδοχεία από την Οικογένεια Ευμορφίδη

H Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ, όπως ονομάζεται η εταιρία της οικογένειας Ευμορφίδη -η οποία ίδρυσε και ελέγχει κατά 50% την αλυσίδα Cocomat προχωρά στη δημιουργία ενός ακόμη ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Κολωνάκι, επί της Οδού Υψηλάντου. Πρόκειται για ένα μπουτίκ ξενοδοχείο.
Επίσης από τον Απρίλιο του 2017 έχει δρομολογήσει την ανέγερση ξενοδοχείου στην περιοχή της Ακρόπολης, σε ιδιόκτητο οικόπεδο. Πρόκειται για επένδυση της τάξης των 10 εκατ. με ορίζοντα ολοκλήρωσης επίσης στα τέλη του 2018. Το νέο ξενοδοχείο θα διαθέτει 90 δωμάτια με τις προδιαγραφές μιας μονάδας 5 αστέρων.

Νέο boutique ξενοδοχείο στη Συγγρού

Λίγες δεκάδες μέτρα παρακάτω από το υπό κατασκευή ξενοδοχείο του ομίλου Ευμορφίδη, στη συμβολή της λεωφόρου Συγγρού με την οδό Βούρβαχη, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη μετατροπή κτηρίου σε boutique ξενοδοχείο.

 Athens Hyatt Regency στη Λεωφόρο Συγγρού

Επαναλειτουργεί μέσα στο 2018, ύστερα από ριζική ανακαίνιση που θα κοστίσει 8.000.000 ευρώ, ως Athens Hyatt Regency, το πρώην Athens Ledra Hotel (Ledra Marriott μέχρι το 2013) στη Λεωφόρο Συγγρού. Η «Συγγρού 115 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μονοπρόσωπη Α.Ε.», που ιδρύθηκε από την ευρωπαϊκή επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων Henderson Park και την αμερικανική εταιρεία ακινήτων Hines εξαγόρασε τον Ιούνιο του 2017 το πρώην Athens Ledra. Tο management της μονάδας θα έχει ο όμιλος του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη (φωτογραφία Google maps)


Athenaeum Palace & Luxury Suites: Νέο 5άστερο στη λεωφόρο Συγγρού

Οι ιδιοκτήτες του ομίλου Athenaeum Hotels, Παναγιώτα Κελέση και Ιωάννης Ανδρικόπουλος, νοίκιασαν το κτήριο της Συγγρού 123 (που φιλοξενούσε μέχρι πριν από λίγα χρόνια τα γραφεία της Attica Group με σκοπό να το μετατρέψουν σε 5άστερο ξενοδοχείο με 109 δωμάτια και σουίτες, roof garden και ένα πλήρως εξοπλισμένο spa. Βρίσκεται δίπλα στο Athens Ledra Hotel και απέναντι σχεδόν από το άλλο ξενοδοχείο του Ομίλου Athenaeum Hotels, το Athenaeum Grand Hotel (φωτογραφία Google maps).,

Το Athens Marriott Ηotel ανοίγει τον Μάιο του 2018

Το Athens Marriott Hotel, (πρωην Μetropolitan Athens Hotel) όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, είναι σε κοντινή απόσταση από το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και το Μητροπολιτικό Πάρκο και θα έχει 341 δωμάτια και 25 σουίτες, όπως και 1.068 τ.μ. συνολικών συνεδριακών χώρων με οκτώ αίθουσες. Το Athens Marriott Hotel είναι «προϊόν» συνεργασίας του Ομίλου Χανδρή με τον όμιλο Marriott (φωτογραφία Όμιλος Marriott)