Η Turkish Airlines σημείωσε ρεκόρ κερδών από τις κύριες δραστηριότητες στο 9μηνο

29/11/2018
Λόγω της αυξανόμενης ζήτησης και των εσόδων ανά μονάδα, η Turkish Airlines παρουσίασε κέρδη από τις κύριες δραστηριότητες, ύψους 1 δισεκατομμυρίου 149 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, κατά το πρώτο ενιάμηνο του 2018, παρά τις αυξανόμενες τιμές των καυσίμων.
Η Turkish Airlines, κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τα έσοδα από την κίνηση των επιβατών και του εμπορευματικού φορτίου, πετυχαίνοντας συνολικά έσοδα περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους. Με τόσο αξιόλογες επιδόσεις, τα έσοδα από πωλήσεις για το πρώτο ενιάμηνο αυξήθηκαν κατά 20%, σε 9.9 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017.
Συνεχίζοντας την αδιάκοπη κερδοφόρα ανάπτυξη, η Turkish Airlines κατάφερε να αυξήσει τα καθαρά κέρδη της κατά 3 φορές για το πρώτο ενιάμηνο του έτους και ολοκλήρωσε την περίοδο αυτή με καθαρό κέρδος αξίας 755 εκατομμυρίων δολαρίων.
Κατά το πρώτο ενιάμηνο του 2018, το EBITDAR (κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και ενοικίων), που χρησιμοποιείται ως δείκτης παραγωγής ρευστότητας αυξήθηκε κατά 16% στα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, με περιθώριο EBITDAR κατά 28%.
Σχολιάζοντας αυτή τη λαμπρή επιτυχία, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Turkish Airlines, κ. Ilker Ayci, είπε: “Είμαστε ευχαριστημένοι και περήφανοι που ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου αυτού του έτους στα οποία δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ενίσχυση και βελτίωση των συνθηκών υποδομής που έχουμε. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επιβάτες, τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους εταίρους μας εταίρους που συνέβαλλαν σε αυτό το σημαντικό επίτευγμα”.
“Παρά τις διάφορες περιφερειακές και τομεακές συνθήκες που αντιμετωπίσαμε, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, η επιμονή που επιδείξαμε ήταν η πηγή της σταθερής μας ανόδου. Σήμερα, με τις σημαντικές επενδύσεις μας, τα εντυπωσιακά μεγέθη ανάπτυξης και τις πολυάριθμες επιτυχίες που καταφέραμε, συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη διακεκριμένη μας θέση στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία. ‘Ωντας υπερύφανοι για τη χώρα μας, είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η δυναμική θα συνεχιστεί όλο και περισσότερο μετά τη μετάβαση στο νέο σπίτι μας, το Istanbul Airport”.
Η Turkish Airlines, η οποία ενίσχυσε την ταυτότητα της ως κορυφαία παγκόσμια αεροπορική εταιρεία το με εκτεταμένο δίκτυο δρομολογίων της, πραγματοποιεί πτήσεις προς 49 εσωτερικούς και 255 διεθνείς προορισμούς, συνολικά 304 προορισμούς σε 122 χώρες, μαζί με τα δρομολόγια για Freetown, Samarkand, Krasnodar και Moroni που ξεκίνησαν φέτος. Ο στόλος της Turkish Airlines, ένας από τους νεότερους και πιο σύγχρονους στον κόσμο, χρησιμοποιεί σήμερα συνολικά 329 αεροσκάφη, τα οποία περιλαμβάνουν 217 αεροσκάφη στενής ατράκτου, 92 αεροσκάφη φαρδιάς ατράκτου και 20 εμπορευματικά αεροσκάφη. Επενδύοντας στα πιο προηγμένα και φιλικά προς το περιβάλλον αεροσκάφη νέας γενιάς, η Turkish Airlines στοχεύει να φτάσει σε στόλο 475 αεροσκαφών εως το 2023.

Αναφορικά με τα στοιχεία κίνησης, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, ο συνολικός δείκτης πληρότητας αυξήθηκε κατά 3,2 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας το 82%. Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, η τάση αύξησης του συνολικού αριθμού των επιβατών, της χωρητικότητας (διαθέσιμες θέσεις ανα χιλιόμετρο) και της ζήτησης (έσοδα ανά χιλιόμετρο) ήταν 12%, 6% και 10,3% αντίστοιχα σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Η Turkish Airlines μετέφερε περίπου 58 εκατομμύρια επιβάτες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Σύμφωνα με στοιχεία του International Air Transport Association (IATA) για το πρώτο εννιάμηνο, ο παγκόσμιος κλάδος της αεροπορίας σημείωσε αύξηση χωρητικότητας κατά 6% και αύξηση της ζήτησης κατά 7%.
Η Turkish Cargo, που είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εμπορευματική αερομεταφορά στον κόσμο, με τον όγκο εμπορευματικού φορτίου που μεταφέρει, τους νέους προορισμούς πτήσεων και τα εμπορευματικά αεροσκάφη που προστίθενται στον στόλο της, συνεχίζει να διατηρεί τις υπηρεσίες που παρέχει στους πελάτες της σε 122 χώρες, με την ποιότητα της Turkish Airlines και αυξάνει το μερίδιο της στην παγκόσμια αγορά αερομεταφορών εμπορευματικού φορτίου. Ολοκληρώνοντας την εννιάμηνη περίοδο του 2018 με μεγάλη επιτυχία, η Turkish Cargo μετέφερε περισσότερους από 1 εκατομμύριο τόνους εμπορευματικού φορτίου, με αύξηση 25% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ τα έσοδα από τα εμπορευματικά φορτία αυξήθηκαν κατά 29%, φτάνοντας το 1.2 δισεκατομμύριο δολάρια. Η Turkish Cargo συνεχίζει τις δραστηριότητες της με στόχο να είναι ένας από τους μεγαλύτερους μεταφορείς εμπορευματικού φορτίου στον κόσμο.
Με τα εγκαίνια λειτουργίας του να πραγματοποιούνται την ημέρα της Επετείου για τα 95 χρόνια της Ίδρυσης της Δημοκρατίας της Τουρκίας, το Istanbul Airport αποτελεί ορόσημο για την βιομηχανία της Τούρκικης Αεροπορίας και της Turkish Airlines επίσης. Η ανάπτυξη της Turkish Airlines θα επιταχυνθεί με το Istanbul Airport, το οποίο θα φέρει νέα ώθηση σε ολόκληρο τον τομέα των αερομεταφορών.
Με αυτή την σημαντική επένδυση, η Turkish Airlines θα συνεχίσει την πορεία ανάπτυξης τους για να γίνει η ηγέτης στον παγκόσμιο τομέα των αερομεταφορών, μεγιστοποιώντας την εμπειρία των επιβατών.