Κέντρο εκπαίδευσης από την Aegean στο "Ελ. Βενιζέλος"

25/6/2018
Κέντρο εκπαίδευσης «σφήνα» στην Turkish Airlines από την Aegean στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Στη δημιουργία σύγχρονου εκπαιδευτικού κέντρου για πιλότους προχωρά η Aegean. Πρόκειται για μια επένδυση (προμήθεια ιδιόκτητων εξομοιωτών πτήσης, εγλαταστάσεις κτλ) ύψους 30 εκατ. ευρώ, η οποία στοχεύει τόσο στην εκπαίδευση των πιλότων της εταιρείας, όσο καις την προσέλκυση ενδιαφέροντος για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών άλλων εταιρειών.
Αυτό ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή κατά την τελετή υπογραφής συμφωνίας μεταξύ της Aegean Airlines και της κατασκευάστριας αεροσκαφών Airbus για την προμήθεια 42 νέων αεροπλάνων της οικογένειας Α320 neo, ύψους 5 δισ. ευρώ, ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης.
Ουσιαστικά μέσα 18-24 μήνες προβλέπεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή εκπαιδευτικού κέντρου 12.000 τ.μ. στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με ειδικά διαμορφωμένους χώρους διδασκαλίας και δύο σύγχρονους ιδιόκτητους εξομοιωτές πτήσεων, για το πτητικό προσωπικό, δηλαδή πιλότους και πληρώματα καμπίνας αεροπορικών εταιρειών.
Αργά και σταθερά συνεπώς το ΔΑΑ Ελ. Βενιζέλος γίνεται ένας συνολικός αεροπορικός κόμβος ώστε να προσεγγίσει το ενδιαφέρον μεγάλων εταιριών. Κάτι που έχει κάνει ήδη η Κωνσταντινούπολη έχοντας τις πλάτες του κράτους και της Turkish Airlines, που και η ίδια διαθέτεις κέντρο εκπαίδευσης. Βέβαια στην Πόλη οι κλίμακες είναι πολύ μεγάλες και ευρείας εμβέλειας.

Πηγή: Reporter.gr