Μία μελέτη για την Airbnb που πρέπει να διαβαστεί!

12/3/2017
Νέο έδαφος κερδίζει η Airbnb στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ συνεχίζει να δέχεται τα πυρά της ένωσης American Hotel & Lodging Association (AHLA). Η AHLA κυκλοφόρησε μια νέα έρευνα που εξετάζει την αύξηση της εμπορικής δραστηριότητας από πλευρά της Airbnb στο σύνολο των ΗΠΑ.
Η μελέτη αυτή με τίτλο «Hosts with Multiple Units – A Key Driver of Airbnb Growth» αποκαλύπτει ότι η επιχείρησή Airbnb του κινείται ακόμη πιο μακριά από αυτό που αποκαλείται οικονομία ανταλλαγής ή διαμοιρασμού. Η μελέτη αποδεικνύει σύμφωνα με την AHLA ότι το 81% των εσόδων της Airbnb στις ΗΠΑ που είναι περί τα 4,6 δις δολ προέρχεται από μισθώματα κατοικιών στα οποία ο ιδιοκτήτης δεν είναι παρών κατά τη στιγμή της ενοικίασης. Η Airbnb επέτρεψε την ανάπτυξη των «παράνομων ξενοδοχείων» που είναι συχνά ανεξέλεγκτα και λειτουργούν σε κατοικημένες γειτονιές, επισημαίνει η AHLA και προσθέτει ότι η εξέλιξη αυτή διαταράσσει τις ισορροπίες στις κοινότητες επηρεάζει την πολιτική προσιτής στέγασης και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια για τους επισκέπτες όσο και για τους γείτονες.

Η μελέτη, που διεξήχθη από μια κορυφαία εταιρείες ερευνών ακινήτων την CBRE Hotels’ Americas Research και χρηματοδοτήθηκε από το American Hotel & Lodging Education Foundation, αποκαλύπτει ότι οι οικοδεσπότες της Airbnb εκμισθώνουν δύο ή περισσότερες μονάδες και το τμήμα αυτό είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα των επιχειρήσεων Airbnb στις ΗΠΑ, δημιουργώντας σχεδόν 2 δις δολ. σε εθνικό επίπεδο το 2016, ή 40% του συνόλου των μονάδων των εθνικών εσόδων της Airbnb.
«Μια φορά κι έναν καιρό η Airbnb έδειχνε ότι θα μπορούσε να ήταν απλά μια εταιρεία διαμοιρασμού, αλλά αυτή η ανάλυση δείχνει ότι ήταν απλά ένα παραμύθι», είπε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AHLA η κα. Katherine Lugar
Αυτή η έκθεση προσφέρει μια πλήρη αντίθεση με την εικόνα που η Airbnb παρουσιάζει στους υπευθύνους χάραξης πολιτικής και το κοινό και ρίχνει φως στο γιατί η εταιρεία έχει
Έχει σε μεγάλο βαθμό αρνηθεί να λάβει ακόμη και βασικά μέτρα να σταματήσει τις παράνομες ξενοδοχειακές δραστηριότητες, γιατί αυτοί οι παράγοντες οδηγούν το συντριπτικό - και αυξανόμενο - τμήμα των εσόδων της.
Οι επιχειρήσεις έχουν έδρα σε εμπορικά ζώνες που καθορίζονται σε διάφορες περιοχές και όχι σε κατοικημένες γειτονιές, δήλωσε ο John Stern, Πρόεδρος και Επίτιμος Πρόεδρος του Nashville Neighborhood Alliance, Inc. Με την ενεργοποίηση των επιχειρήσεων, Airbnb ορισμένες περιοχές είναι τώρα σχεδόν πόλεις-φάντασμα με τους επενδυτές να αγοράζουν τα σπίτια μόνο για να τα εκμισθώσουν σε πάρτι για τα Σαββατοκύριακα, πρόσθεσε.

Δείτε εδώ όλη τη μελέτη