Παραχώρηση παραλιών: Έγιναν 90 εκκρεμούν 130 κι φτάσαμε στα μέσα Μάη...

11/5/2018
Tο πρόγραμμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας ξεκίνησε στις 16/4/2018 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι τώρα έχουν ολοκληρωθεί πάνω από 90 ηλεκτρονικές δημοπρασίες, ενώ έχουν προγραμματιστεί περίπου 130 για το επόμενο διάστημα.

Το υπουργείο, στην ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν διαδραστικό χάρτη με τις διαθέσιμες παραλίες, καθώς και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη συμμετοχή στη διαδικασία στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.minfin.gr/web/g.g.-demosias-periousias/aigialos.

Πρόκειται για μία κοινή δράση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, που διασφαλίζει τη διαφάνεια της διαδικασίας και την εύκολη πρόσβαση των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών, ενώ προσφέρει σημαντικά οφέλη για τα δημόσια έσοδα.

Ωστόσο ήδη έχει φτάσει ο Μάιος στα μέσα του κι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Με δεδομένες και τις καιρικές συνθήκες είναι προφανές ότι ξαπλώστρες θα έπρεπε να έχουν απλωθεί και οι παραλίες να έχουν παραχωρηθεί προς όφελος των δημοσίων εσόδων αλλά και τις επιχειρηματικότητας. Κατά τα λοιπά εκκρεμεί και το νομικό πλαίσιο χρήσης του αιγιαλού που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση ότι θα αλλάξει.