Pylones Hellas: Κάνει τον ... τροχονόμο στην κίνηση του wi fi των ξενοδοχείων

23/2/2018
Στο διπλασιασμό του τζίρου της τα επόμενα τρία χρόνια προσβλέπει η Pylones Ηellas, η οποία έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους system integrators της ελληνικής αγοράς ψηφιακών τεχνολογιών. Η εταιρία που λειτουργεί ως «τροχονόμος» της κίνησης του wi fi και των διαδικτυακών εφαρμογών – πχ web banking - σε μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες, αλλά και «φύλακας» ασφάλειας στα αντίστοιχα δίκτυα και data centers, ποντάρει στην ψηφιακοποίηση της ασφαλιστικής αγοράς, αλλά και στην ανάπτυξη του τουρισμού, (όπου η ανάγκη για wi fi είναι μεγάλη) τα επόμενα χρόνια για να υλοποιήσει τον οικονομικό της σχεδιασμό. Στο άνοιγμα, που πραγματοποιεί τον τελευταίο καιρό και στον τουριστικό κλάδο, εντάσσεται και η ανάληψη μέρους της υλοποίησης του δικτύου του Αστέρα, συγκεκριμένα του data center.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Εμμανουήλ Νέτος, Γενικός Διευθυντής της Pylones Hellas η επέκταση του cross selling, δηλαδή την τόνωση των πωλήσεων με προσφερόμενες έξυπνες λύσεις τόσο για μεγάλες όσο και μικρότερες επιχειρήσεις, αλλά και έντονη εξωστρέφεια με επέκταση των προσφερόμενων υπηρεσιών σε άλλες χώρες μπορεί να προσδώσει όγκο στο τζίρο της εταιρίας.

«Η ασφαλιστική αγορά σταδιακά ωριμάζει και με την υιοθέτηση ψηφιακών πλατφορμών πωλήσεων και προσφοράς υπηρεσιών θα μας δώσει την ευκαιρία να αναπτύξουμε συνεργασίες, όπως τώρα κάνουμε με τα τμήματα web banking των τραπεζών» ανέφερε ο κ. Νέτος.

Επιπλέον , στόχος για το 2018 – 2020, όπως δήλωσε ο κ. Αλέξανδρος Διογένους, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pylones, είναι «να συνεχίσει την ανοδική της πορεία, και να αποτελεί τον σταθερό και αξιόπιστο τεχνολογικό συνεργάτη των πελατών της για λύσεις ασφάλειας και βελτιστοποίησης των λειτουργιών και υποδομών τους με στόχο την κατάκτηση του ψηφιακού μέλλοντος».

Στρατηγικοί συνεργάτες και πυλώνες στην πορεία αυτή θα συνεχίσουν να είναι οι F5 Networks, HPE, IBM και Microsoft με τις πολυάριθμες λύσεις τους σε τομείς όπως η ασφάλεια, τα ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα, το storage, τα business critical συστήματα, τα datacenters και το cloud.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανέφεραν οι ιθύνοντες της εταιρίας η Pylones είναι ο παλιότερος συνεργάτης της F5 Networks που μάλιστα προσφέρει και τις πιο ανταγωνιστικές τιμές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στην προσφορά υπηρεσιών. Εκεί είναι και το συγκριτικό πλεονέκτημα της εταιρίας, στην προσπάθειά της να ανοιχτεί εκτός συνόρων. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα σε σχέση με πριν 4 χρόνια έχει διπλασιάσει τις θέσεις απασχόλησης που προσφέρει. Ωστόσο, όπως παραδέχεται ο κ. Νέτος υπάρχει έλλειψη σε προσωπικό ειδίκευσης πληροφορικής ειδικά στις ηλικίες 25-32 λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει.

Στο μεταξύ με πρόσημο έκλεισε και το 2017 η Pylones Ηellas, η οποία κατάφερε, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία να πετύχει ρεκόρ πωλήσεων.

Ο κύκλος εργασιών για το 2017 διαμορφώθηκε στα 6,88 εκατ. ευρώ έναντι 6,07 εκατ. ευρώ το 2016 και 4,85 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ τα κέρδη προ φόρων τριπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2016. «Η συνεχιζόμενη αυτή αύξηση – συνολικά πάνω από 40% μέσα στα τελευταία 3 χρόνια - αποδεικνύει ότι η Pylones Hellas παραμένει ψηλά στην εκτίμηση των μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα στους οποίους απευθύνεται, και ότι η εστίαση πάνω σε προϊόντα και υπηρεσίες ασφάλειας ΙΤ υποδομών κορυφαίων παγκόσμιων κατασκευαστών ήταν απόλυτα επιτυχημένη» δήλωσε ο κ. Εμμανουήλ Νέτος, Γενικός Διευθυντής της Pylones Hellas. «Η συνεχιζόμενη αύξηση του τζίρου συνδυάστηκε με δύο επιπλέον θετικά στοιχεία: α) τη διεύρυνση του πελατολογίου στο εξωτερικό, και β) την πλήρη ενσωμάτωση νέων λύσεων ασφάλειας από τη Forcepoint και την IBM στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και λύσεων της Pylones Hellas».

Με την ολοκλήρωση του 2017 η εταιρεία συμπλήρωσε 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Ελληνική αγορά. Η επέτειος αυτή βρίσκει την Pylones Hellas στην πιο ώριμη φάση της πορείας της, αλλά και στις νέες της, σύγχρονες εγκαταστάσεις στη Νέα Ιωνία.

Πελάτες από δυναμικούς κλάδους

Στο πελατολόγιο περιλαμβάνονται οι 4 μεγαλύτεροι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι (ΟΤΕ, Wind, Forthnet, Vodafone) και οι 4 μεγαλύτερες τράπεζες σε Ελλάδα και Κύπρο που αξιοποιούν τις λύσεις της F5 Networks, η οποία αποτελεί μία από τις βασικές αντιπροσωπείες της Pylones Hellas. Ακόμη, πάνω από 40 ξενοδοχεία 4* και 5* (Grecotel, Hilton, Aldemar, Blue Lagoon κ.α.) χρησιμοποιούν συνολικά περισσότερα από 6.500 wireless access points της HPE-Αruba, ενώ σημαντικός αριθμός βιομηχανιών (Μπισκότα Παπαδοπούλου, Imperial Tobacco κ.α.) , καθώς και ναυτιλιακών (Όμιλος Οικονόμου, Αlpha Tankers κ.α. ) και κατασκευαστικών εταιρειών αξιοποιούν εγκατεστημένες λύσεις από την Pylones με χρήση τεχνολογιών από τις HPE, Microsoft, IBM, Cisco, Forcepoint, Checkpoint, PaloAlto, Riverbed κλπ.

Πηγή: Reporter.gr