Σε αναστάτωση ο ΕΟΤ για το νέο οργανόγραμμα

30/10/2017
Την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΟΤ προκαλεί το νέο οργανόγραμμα που εξέδωσε για τον Οργανισμό η πολιτική ηγεσία του Υπ. Τουρισμού. Έτσι οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποίηση έξω από τα γραφεία του, στη οδό Τσόχα στην Αθήνα, τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, στις 10.30 -12.30. Στον αντίποδα η πολιτική ηγεσία τονίζει ότι ο νέος Οργανισμός του Υπουργείου και του ΕΟΤ μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα την ανάγκη για τη χάραξη και υλοποίηση μιας σύγχρονης τουριστικής πολιτικής.
Όπως αναφέρεται, πάντως, σε σχετική ανακοίνωση το οργανόγραμμα του ΥΠΟΤ ( Π.Δ 127 20-10-2017 ΦΕΚ Α' 157 ) πλήττει σοβαρά την διοικητική και ουσιαστική αυτοτέλεια του ιστορικού, μοναδικού δημοσίου φορέα τουρισμού της χώρας μας .
Μάλιστα το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων τονίζει ότι με το νέο σχήμα για το υπουργείο απαξιώνεται ο ΕΟΤ και δημιουργείται μια βαριά δομή στην κεντρική διοίκηση του ΥΠΟΤ.
Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος έχει χαρακτηρίσει τον ΕΟΤ “απαξιωμένο οργανισμό”, ζητώντας από τον Έλληνα πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα:
α) Να εξασφαλιστεί έμπρακτα η αναβάθμιση και ισχυροποίηση του οργανισμού που επαγγέλθηκε και να απαλείψει μέρος, έστω από τις ρυθμίσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης που οδήγησαν τον ΕΟΤ σε απαξίωση, επαναφέροντας αυτόν στο θεσμικό του ρόλο.
β) Να επιβληθεί η διοικητική ηρεμία στον ΕΟΤ ο οποίος έχει διαταραχθεί τον τελευταίο καιρό από άστοχες απομακρύνσεις στελεχών και υπαλλήλων χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει ή να έχει δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό ζήτημα.
“Η επί δύο χρόνια και πλέον διαπραγμάτευση και υποσχέσεων για το νέο Οργανόγραμμα του ΕΟΤ βαδίζει για θεσμοθέτηση στο αρμόδιο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης χωρίς ουσιαστικά να ληφθούν υπ’όψη οι απόψεις των εργαζομένων στο σύνολό τους”, υποστηρίζει ο Σύλλογος. Ακόμη, ένα από τα βασικά αιτήματά του σχετικά με την επαναφορά αρμοδιοτήτων στον ΕΟΤ, που είναι να δοθεί επί πλέον στον ΕΟΤ ο Β‘βάθμιος έλεγχος των τουριστικών υπηρεσιών, “απορρίφθηκε χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα από την πολιτική ηγεσία.