Συναντήσεις της διοίκησης της Eurobank με επιχειρηματίες στην Κρήτη – Επί τάπητος το κόστος δανεισμού

17/5/2018
Ενώπιον 30 και πλέον επιχειρηματιών από τον τουριστικό κύρια κλάδο όλων των νομών της Κρήτης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καρβίας παρουσίασε την αναπτυξιακή στρατηγική της Τράπεζας το μεσημέρι της Τετάρτης. Σε ειδική εκδήλωση στο νεόδμητο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ηρακλείου ο κ. Καραβίας αλλά και κορυφαία στελέχη της τράπεζας υπογράμμισαν τη σημασία που έχει η ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού στην Κρήτη αλλά και ανέδειξαν τη δυναμική που έχει ο κλάδος.
Σημειώνεται ότι η επίσκεψη αυτή είναι η δεύτερη που γίνεται τους τελευταίους μήνες. Μετέχουν, δε, ο κ. Φ. Καραβίας, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Σταύρος Ιωάννου, οι Γενικοί Διευθυντές, Τραπεζικής Επιχειρήσεων & Επενδυτικής Τραπεζικής Ομίλου, κ. Κώστας Βασιλείου, Retail Banking, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής και άλλα ανώτατα στελέχη της Διοίκησης, έχοντας επαφές με επιχειρηματικούς πελάτες, τοπικούς φορείς και τα στελέχη της Τράπεζας στην Κρήτη.
«Η Κρήτη καταλαμβάνει ιδιαίτερη θέση στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής μας, με σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη των εργασιών της Τράπεζας, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυναμική και την αναπτυξιακή προοπτική της τοπικής οικονομίας. Πριν ένα χρόνο διοργανώσαμε εδώ στην Κρήτη την επιτυχημένη επιχειρηματική aποστολή “Go In Crete” και δεσμευθήκαμε ότι η Τράπεζα θα είναι παρούσα και θα στηρίζει διαχρονικά κάθε προσπάθεια των πελατών της, ιδιαίτερα σε κλάδους με δυναμική και σημαντικές προοπτικές για την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια, την καινοτομία. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που εξέδωσε η Τράπεζά μας, ένας από τους κλάδους αυτούς, είναι και ο Τουρισμός όπου η Κρήτη έχει ισχυρή επιχειρηματική παράδοση και δυναμικές επιχειρήσεις. Είμαστε εδώ να ενισχύσουμε τους πελάτες μας και μέσα από τη δική τους δραστηριότητα και ανάπτυξη, να στηρίξουμε την τοπική αλλά και την εθνική οικονομία, στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση» τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, κ. Φωκίων Καραβίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση με αφορμή την έναρξη των επαφών αυτών επαφές με τους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας του νησιού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της τράπεζας επανέλαβαν τη δέσμευση για συνέχιση της αναπτυξιακής πολιτικής της Eurobank στην Κρήτη στηρίζοντας ενεργά τις δυναμικές επιχειρήσεις. Όπως αναφέρθηκε τους τελευταίους 15 μήνες η Eurobank έχει εγκρίνει ή εξετάζει νέες χρηματοδοτήσεις για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και ξενοδοχειακές μονάδες ύψους αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, μεγάλο ποσοστό εκ των οποίων έχει ήδη εκταμιευτεί.
Πάντως οι επιχειρηματίες έθεσαν τα ζήτημα του κόστους χρηματοδότησης ειδικά σε σχέση με τον διεθνή ανταγωνισμό, μια και ο τουριστικός και ξενοδοχειακός κλάδος έχει απέναντί του επιχειρήσεις από χώρες με κόστος δανεισμού κατά πολύ μικρότερο από αυτό που αντιμετωπίζουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις.