Τι δήλωσε ο Ferit Sahenk, επικεφαλής του Ομίλου Dogus για Αστέρα και Hilton!

14/11/2018
«Δεν φεύγει από την Τουρκία, δεν χωρίζει με την γυναίκα του, εξακολουθεί να επενδύει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο Αστέρας Βουλιαγμένης θα ανοίξει το Απρίλιο του 2019 οι επενδύσεις στο Hilton σχεδιάζονται ακόμη»
Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα μιας συνέντευξης που έδωσε πριν λίγες ημέρες σε τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ο Ferit Şahenk, επικεφαλής του Ομίλου Dogus ο οποίος λόγω της πτώσης της τουρκικής λίρα αντιμετωπίζει προβλήματα με τον δανεισμό του Ομίλου. Ο ίδιος εμφανίζεται πάντως αισιόδοξος επισημαίνει ότι η Τουρκία είναι χώρα των επενδυτικών ευκαιριών
Ειδικά σε ερώτηση που αφορά τις επενδύσεις του Ομίλου στην Αθήνα ήταν λιτός στην απάντηση σου σημειώνοντας απλώς ότι ο Αστέρας ανοίγει τον Απρίλιο του 2019 ενώ για το Hilton δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν τώρα οι αλλαγές εργάζονται όμως για τον σχεδιασμό του
Ο όμιλος Dogus όπως είναι γνωστό συμμετέχει με 50% στην Ιονική Ξενοδοχειακή που ελέγχει το ξενοδχείο Hilton Αθηνών, με το άλλο 50% να ανήκει στην ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου .
Επίσης συμμετέχει και στο επενδυτικό σχήμα που ελέγχει τον Αστέρα Βουλιαγμένης σε συνεργασία με αραβικά κεφάλαια. Ειδικότερα η Αστήρ Παλάς μεταβιβάστηκε στην Jermyn Street Real Estate Fund IV LP («Jermyn Street») τον Οκτώβριο 2016, με συνολική αποτίμηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας σε 444 εκατομμύρια ευρώ. Η Jermyn Street, υπό την καθοδήγηση της εδρεύουσας στο Λονδίνο AGC Equity Partners, αποτελεί επενδυτικό fund, στo οποίo μετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Abu Dhabi και του Kuwait, Άραβες επενδυτές, και η τουρκική Dogus Group.

Στη φωτογραφία η δημοσιογράφος Özlem Gürses με τον Ferit Şahenk στην Καπαδοκία στη διάρκεια της συνέντευξης

Πηγή: www.sozcu.com.tr