Τους 710 χιλιάδες έφτασαν οι επιβάτες το Μάρτιο στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

11/4/2019
Τα αεροδρόμια Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, Ιωάννης Δασκαλογιάννης στα Χανιά, Διαγόρας στη Ρόδο και Ζέφυρος στη Σαντορίνη είναι το ισχυρό καρέ με βάση τον αριθμό αφίξεων το Μάρτιο που πέρασε για τη Fraport.

Συνολικά για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που ελέγχει η Fraport οι αφίξεις έφτασαν τα 1,92 εκατομμύρια επιβάτες έτο πρώτο τρίμηνο του 2019, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του προηγούμενου έτους κατά 8,2%.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η Fraport, κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, η επιβατική κίνηση των αεροδρομίων παρουσίασε αύξηση της τάξεως 1,1%, φθάνοντας συνολικά 0.71 εκατομμύρια επιβάτες.

Η επιβατική κίνηση εσωτερικού σημείωσε αύξηση 4,7% σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2018. Κως, Κεφαλονιά, Άκτιο, Καβάλα, Μυτιλήνη, Κέρκυρα και Σαντορίνη παρουσίασαν διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, ενώ παρόμοιες αυξητικές τάσεις εμφανίζονται στα αεροδρόμια Σάμου και Θεσσαλονίκης.

Η διεθνής επιβατική κίνηση παρουσίασε μείωση 4,8%. Παρόλα αυτά, τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Ακτίου και Σάμου εμφάνισαν άνοδο. Τα στοιχεία που αφορούν τα υπόλοιπα αεροδρόμια έχουν επηρεαστεί κυρίως λόγω της κινητής εορτής του Πάσχα που το 2018 συνέπεσε στις αρχές Απριλίου (02.04.2018).