Ζεσταίνεται η εορταστική τουριστική αγορά - Στα "καλά" τους ντύνονται Αθήνα - Θεσσαλονίκη

15/12/2017
Αισιόδοξα μηνύματα από τους βασικούς χειμερινούς προορισμούς καταγράφονται φέτος εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων. Ήδη η κίνηση σε Ζαγοροχώρια, Αράχωβα, Ορεινή Αρκαδία, Πάρνωνα, Λίμνη Πλαστήρα και Άγιο Αθανάσιο είναι ζωηρή όπως αναφέρουν επαγγελματίες της περιοχής. Βέβαια «ένας κούκος δε φέρνει την Άνοιξη» καθώς ο εσωτερικός τουρισμός έχει περιοριστεί στο 1/3 σε σχέση με αυτό που ήταν προ κρίσης. Ωστόσο τα τελευταία δύο χρόνια καταγράφεται μια σταθεροποίηση και ίσως και μια μικρή αύξηση, ενώ δε λείπουν και οι ξένοι επισκέπτες που σταδιακά ανακαλύπτουν τα χειμερινά θέλγητρα της Ελλάδας.
Την ίδια ώρα αυξημένη σε σχέση με πέρυσι είναι και η κίνηση ξένων επισκεπτών στα μεγάλα αστικά κέντρα, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η πρωτεύουσα έχει ντυθεί στα γιορτινά της με το δέντρο - led στο Σύνταγμα, τις Χριστουγεννιάτικες αγορές αλλά και το γενικότερο διάκοσμο των καταστημάτων. Τα ξενοδοχεία έχουν ετοιμάσει τις προσφορές τους αλλά και έχουν ντυθεί στα «καλά» τους. Δεσπόζει ειδικά το πανύψηλο έλατο στο lobby της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και η Χριστουγεννιάτικη αγορά έξω από το Βυζαντινό στο Χίλτον.
Στο τέλος της χρονιάς, η λάμψη των αστεριών ρίχνει τους προβολείς της και στη Θεσσαλονίκη. Τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους επισκέπτες για να τους παρασύρουν σε ένα γιορτινό ταξίδι που θα κάνει αξέχαστα τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Με στόχο, μάλιστα, να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής, οι Ξενοδοχειακές Ενώσεις Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής ενώνουν τις δυνάμεις και διοργανώνουν από κοινού Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό κοκτέιλ, στις 15 Δεκεμβρίου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Allegro Μέγαρο Μουσικής (Μ2), στις 9μμ και τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδοχείων (ΠΟΞ).