Γερμανική πρωτοβουλία για τον τουρισμό στη Μεσόγειο

15/5/2020
Μια κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για το άνοιγμα της τουριστικής βιομηχανίας αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα. Όπως ανακοίνωσε η Γερμανική Κυβέρνηση με πρωτοβουλία της αναμένεται να γίνει τηλεδιάσκεψη με τις μεγάλες τουριστικές αγορές του Νότου ώστε να αποφασιστεί μια διαδικασία για τον ευρωπαϊκό τουρισμό. Μέσα στις χώρες αυτές θα είναι βέβαια και η Ελλάδα.

Σταδιακά ανοίγει μάλιστα και τα σύνορά της με κατάργηση της καραντίνας στους εισερχόμενους στη Γερμανία από σήμερα, εφόσον προέρχονται από περιοχές με χαμηλά επιδημιολογικά φορτία.

Στο μεταξύ σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Tagesspiegel, η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες οι οποίες θα υποδεχθούν τουρίστες το φετινό καλοκαίρι. Η εφημερίδα τονίζει ότι από την 1η Ιουλίου η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες από το εξωτερικό, παραθέτει κάποια από τα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση για την προστασία από τον ιό σε ξενοδοχεία και παραλίες και αναφέρει ότι ο τουρισμός είναι εξαιρετικά σημαντικός για την χώρα, η οποία «είχε αφήσει πίσω της την μεγάλη οικονομική κρίση». Σε αντίστοιχο ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL, επισημαίνεται ότι η Ελλάδα πέρασε σχετικά ελαφρά την κρίση της πανδημίας σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ως εκ τούτου βρίσκεται σε «πιο ασφαλή θέση» σε ό,τι αφορά πιθανά τουριστικά ταξίδια.