Χριστούγεννα, Πρωτούγεννα, πρώτη γιορτή του χρόνου στη Βαμβακού Λακωνίας!

23/11/2021
Τρίγωνα, κάλαντα, στο μικρό χωριό και χτυπάει χαρούμενα το καμπαναριό! Τον Δεκέμβριο, στα 950 μέτρα υψόμετρο, μέσα στην παραμυθένια στολισμένη Βαμβακού, η μουσική συναντά την κεραμική, το θέατρο κλείνει το μάτι στον κινηματογράφο, τα εκπαιδευτικά προγράμματα δίνουν τη σκυτάλη στις περιβαλλοντικές δραστηριότητες και τα εργαστήρια επιστημών δίνουν ραντεβού με τις μοναδικές γεύσεις και τη θερμή φιλοξενία. Η Vamvakou Revival στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς έχοντας την υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) έχει σχεδιάσει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και θεματικών εμπειριών για τους λάτρεις της φύσης, του βουνού και φυσικά των Χριστουγέννων – της ομορφότερης γιορτής του έτους. Φώτα, χρυσόσκονη, στολίδια, γλυκά και πάμε…

Η Χριστουγεννιάτικη Βαμβακού αποκαλύπτεται με τη Μαρίζα Ρίζου
Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, στις 16.00, η Βαμβακού έχει την τιμητική της και σε μία εκδήλωση γεμάτη μουσική, μουτζουρώματα και φούσκες ζωντανεύουν ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος και τα φώτα του χωριού! Η Μαρίζα Ρίζου και η μπάντα της, στις 18:00, μας χαρίζουν μία βραδιά γεμάτη νότες, αγαπημένες μελωδίες και χειροκροτήματα. Μαζί θα μετρήσουμε αντίστροφα για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου που θα κοσμήσει και φέτος την πλατεία της Βαμβακούς, ενώ παράλληλα, θα παρουσιαστεί ένα πρωτότυπο bubble show από τους LaPetite Marguerite και μικροί και μεγάλοι θα συμμετέχουν σε εορταστικά Μουτζουρώματα από την ομάδα «Μουτζούρες».

Μουσικές εκδηλώσεις στο Βουρέικο
Φυσικά, η μουσική θα είναι παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, καθώς οι Santa Bella δίνουν στην παραμονή των Χριστουγέννων ρεμπέτικο και λαϊκό χρώμα, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής 26/12, σειρά έχουν οι jazz μελωδίες από το πιάνο του Κώστα Γιαξόγλου στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο.

Θεατρικές παραστάσεις & κινηματογραφικές προβολές
Τον Δεκέμβριο, σε πρώτο πλάνο θα βρεθεί και το Θέατρο, καθώς δύο μοναδικές θεατρικές παραστάσεις περιμένουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες του χωριού. «Να σου πω μια ιστορία» του Χόρχε Μπουκάι με την ομάδα «Το Τόπι» στις 11/12 και «Ο ταχυδρόμος Ονείρων» με τη Φλώρα Καλομοίρη στις 18/12, στο σχολείο της Βαμβακούς. Στις 06/01, τα τρία γουρουνάκια μας περιμένουν μέσα από ένα μοναδικό πρόγραμμα Κουκλοθέατρου με την υπογραφή της ομάδας «Στρίγκλες». Την τελευταία ημέρα του έτους, ο κινηματογράφος του σχολείου φοράει τα καλά του! Αποχαιρετάμε το 2021, απολαμβάνοντας τις ... αταξίες του Κατεργάρη των Χριστουγέννων, μέσα από την πασίγνωστη ταινία με τον Jim Carrey.