Άνοιγμα στην Ευρώπη και την Κίνα για τη Celestyal Cruises

14/12/2017
Περισσότερους Ευρωπαίους και Κινέζους επιδιώκει να φέρει στα Ελληνικά νησιά η Celestyal Cruises το νέο έτος. Η εγγύτητα της χώρας με την ευρωπαϊκή αγορά, η υφή των ταξιδιών που προσφέρει η εταιρία με ολιγοήμερα ταξίδια στα άγνωστα ελληνικά νησιά μπορεί να συνδυαστεί με την τάση αφενός των Ευρωπαίων να καταφεύγουν για σύντομες αποδράσεις στους ασφαλείς προορισμούς στη Μεσόγειο κι αφετέρου των Κινέζων να επισκέπτονται πολλούς τόπους κατά την παραμονή τους στην Ευρώπη.

«Η Celestyal Cruises έκανε μια στρατηγική επιλογή το 2014 να χαράξει ένα νέο δρόμο, την ανάδειξη δηλαδή ενός νέου brand και της συνολικής εμπειρίας στο χώρο της παγκόσμιας αγοράς και όχι τη ναύλωση πλοίων σε τρίτους. Επίσης η εταιρεία είχε μεγάλη εξάρτηση από τη βόρεια Αμερική. Έπρεπε να βρούμε τρόπους να ανεξαρτητοποιηθούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο δημοσιογραφικής ενημέρωσης ο διευθ. σύμβουλος της Celestyal Κ. Αναστασιάδης, θέτοντας το πλαίσιο της στρατηγικής που θέλει να ακολουθήσει. «Εκκινούμε το 2018 με νέο, στρατηγικό σχεδιασμό, καθώς ενισχύουμε το δίκτυο πωλήσεων με στόχο την αύξηση κατά 50% για την αγορά της Ευρώπης και της Ασίας και 10% για την αγορά της Αμερικής» τόνισε.

Στο μεταξύ η αγορά της Βόρειας Αμερικής από 60% που ήταν το 2014 περιορίστηκε φέτος στο 20%, κάτι που δημιουργεί πρόσθετη ασφάλεια καθώς απομειώνει τη μονοσήμαντη εξάρτηση από μια αγορά ιδιαίτερα ευαίσθητη στα γεωπολιτικά δεδομένα. Στο φόντο αυτό επιδιώκεται μεγαλύτερο άνοιγμα σε Ισπανία, Γερμανία, Κίνα, Γαλλία και Νότιο Αμερική. Ειδικά η αγορά της Κίνας λόγω της επιλογής των Κινέζων να ταξιδεύουν Μάρτιο και Οκτώβριο δίνει εναλλακτική δίοδο στην ανάγκη διεύρυνσης της σεζόν.

Όπως τόνισε ο κ. Αναστασιάδης οι προβλέψεις για το 2018 είναι εξαιρετικά θετικές καθώς τα στοιχεία δείχνουν άνοδο κατά 15% στον αριθμό των επιβατών τη χρονιά που έρχεται, υπό την προϋπόθεση πως διατηρηθεί η γεωπολιτική σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Όσον αφορά τη φετινή χρονιά, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως κλείνει στα ίδια επίπεδα με το 2016, δηλαδή περίπου στους 100 χιλ. επιβάτες, αριθμός που δεδομένης της πτώσης των προσεγγίσεων στα ελληνικά λιμάνια κρίνεται απόλυτα ικανοποιητικός.