Νομοθεσία

Η ισόρροπη ανάπτυξη στόχος του χωροταξικού της Αν. Μακεδονίας Θράκης - Πράσινο φως από τον Σταθάκη

Με απόφαση που υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και Σωκράτης Φάμελλος, εγκρίθηκε το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο (ΠΧΠ) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Περισσότερα..

Ερωτήσεις κι απαντήσεις για την υλοποίηση της Δράσης «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»

Εγκρίθηκε το αρχείο των 34 συχνότερων ερωτήσεων - απαντήσεων για τη δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» με απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Ευστάθιου Γιαννακίδη.

Περισσότερα..

Οδηγός προς "ναυτιλομένους" της ΑΑΔΕ για το μητρώο του Airbnb

Αναλυτικό οδηγό με 34 ερωτήσεις - απαντήσεις για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων και το μητρώο ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων.

Περισσότερα..

Τριπλασιάζει το υπ. Οικονομίας το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για Νέες Τουριστικές ΜμΕ

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοίνωσε την Κυριακή 16/9 την αύξηση του προϋπολογισμού της Δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» από 120 εκατ. € σε 400 εκατ. €

Περισσότερα..

Έρχονται αλλαγές στον αναπτυξιακό νόμο για την έγκαιρη καταβολή ενισχύσεων

Στον Αναπτυξιακό Νόμο προωθούνται τρεις βασικές αλλαγές, σε μια προσπάθεια το νομοθέτημα να γίνει λειτουργικός, διότι μέχρι σήμερα καταγράφονται προβλήματα στην εφαρμογή του. Κ

Περισσότερα..

Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις ενοικιάσεις Airbnb - Πρώτο βήμα για τη ρύθμιση της οικονομίας διαμοιρασμού

Μετά από μεγάλη προσπάθεια κι εξαγγελίες δύο χρόνων περίπου από τις 30 Αυγούστου 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, τίθενται σε λειτουργία στον ιστότοπο www.aade.gr, το «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής», και η Εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής σε ειδική ημερολογιακή...

Περισσότερα..

Επιστολή Ξ.Ε.Ε. προς την Υπουργό Πολιτισμού για τα Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα

Νέα διαδικασία συζητήσεων, για την επίλυση του θέματος των Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων, ζητά από το υπουργείο Πολιτισμού, με επιστολή του, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Περισσότερα..

EE: Συμφωνία για ευρωπαϊκό σύστημα πληροφοριών και άδειας ταξιδίου (ETIAS).

Στις 25 Απριλίου οι πρέσβεις στην ΕΕ επιβεβαίωσαν τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της Προεδρίας του Συμβουλίου και των εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί της πρότασης για ευρωπαϊκό σύστημα πληροφοριών και άδειας ταξιδίου (ETIAS).

Περισσότερα..

Οι άξονες του νέου νομοσχεδίου για τον αιγιαλό

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η σύνταξη του νέου νομοσχεδίου για την προστασία και την αξιοποίηση των δημόσιων αγαθών της παραλίας και του αιγιαλού σύμφωνα με το Capital.gr. Οι διαβούλευση για το νομοσχέδιο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί αφού πριν από μερικές ημέρες ενημερώθηκε, επίσημα, για το περιεχόμενό του...

Περισσότερα..

Εκδόθηκε η εγκύκλιος για το φόρο διαμονής - τι ισχύει για καταλύματα, ημιδιαμονή και aribnb

Τρεις μήνες μετά την έναρξη της χρονιάς και λίγο πριν την αρχή της τουριστικής σεζόν αλλά και μετά από παραστάσεις του κλάδου ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, εξέδωσε εγκύκλιο για το φόρο διαμονής.

Περισσότερα..