Νομοθεσία

Στα σκαριά το σχέδιο νόμου για Beat και Uber

Τέλος φαίνεται να παίρνει το σήριαλ με το νέο νομικό πλαίσιο λειτουργίας της Beat & Uber μετά από πολλούς μήνες διαβούλευσης με τους θεσμούς.

Περισσότερα..

ΑΑΔΕ: Πώς δηλώνονται τα σπίτια Airbnb στην ηλεκτρονική εφαρμογή για μισθώσεις ακινήτων

Εγχειρίδιο με τις κυριότερες ερωτήσεις και τις αντίστοιχες απαντήσεις εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναφορικά με τον τρόπο που δηλώνονται οι μισθώσεις ακινήτων στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή.

Περισσότερα..

Γάμοι ... στον αιγιαλό - Έρχεται νομοσχέδιο για τη χρήση των παραλιών

Στην τελική φάση επεξεργασίας βρίσκεται από το υπουργείο Οικονομικών νομοσχέδιο που αφορά στη χρήση και την προστασία του αιγιαλού σύμφωνα με το Capital.gr

Περισσότερα..

Το αλφαβητάρι για την ένταξη στη Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών ΜμΕ»

Το υπουργείο Οικονομίας επεξεργάστηκε και ενέκρινε ένα ενημερωτικό σημείωμα για όσους επιθυμούν να ενταχθούν Δράση του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών ΜμΕ».

Περισσότερα..

Φρένο στην Uber βάζει νέο σχέδιο νόμου από το Υπ. Υποδομών

Μόνο με άδεια, μόνο με ταξί και μόνο αφού έχουν υπογράψει τριετή συμβόλαια με τους οδηγούς θα μπορούν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβρη εταιρείες όπως η Uber.

Περισσότερα..

Τρεις τροπολογίες που αφορούν τον τουρισμό στο νέο πολυνομοσχέδιο

Τρεις τροπολογίες κατατέθηκαν από το Υπ. Τουρισμού στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/881 και άλλες διατάξεις» που αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή αυτήν την εβδομάδα με τη διαδικασία του επείγοντος.

Περισσότερα..

Αύξηση εσόδων από τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες παραλιών

«Με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντικό όφελος για τα δημόσια έσοδα εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος το σύστημα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την παραχώρηση χρήσης παραλιών. Ενδεικτικά, στις πρώτες 41 δημοπρασίες που έγιναν παρουσιάστηκε συνολικό όφελος της τάξης του 35%, σε σχέση με τις τιμές εκκίνησης»...

Περισσότερα..

Home Care Α.Ε : Αύξηση στην απόδοση του προσωπικού φέρνει η επένδυση στην ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία

Βελτιωμένες αποδόσεις στην παραγωγικότητα της εταιρίας, αποφυγή ατυχημάτων και οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ του προσωπικού και της διοίκησης κάθε επιχείρησης προσφέρει η επένδυση στην ασφάλεια και την υγιεινή της εργασίας.

Περισσότερα..

Ante portas το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα λέει το ΥΠΠΟ

Να καθησυχάσει τους πνευματικούς δημιουργούς αλλά και τους χρήστες για τη χρονοτριβή στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τα πνευματικά διακιώματα επιχειρεί το Υπ. Πολιτισμού.

Περισσότερα..

Μ. Κόνσολας: Ανεπαρκής η ΚΥΑ για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας

Την άμεση ανάγκη διαμόρφωσης ενός σύγχρονου, λειτουργικού και ευέλικτου νομοθετικού πλαισίου για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας, αναδεικνύουν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας.

Περισσότερα..