Τουρισμός

Αύξηση των προκρατήσεων το 2019 από το Βέλγιο για την Ελλάδα

Το θετικό ρεύμα των προκρατήσεων προς τη χώρα μας από το Βέλγιο για το 2019, επιβεβαιώθηκε στο επαγγελματικό Β2Β workshop του ΕΟΤ “Greece: 365 day destination”, που πραγματοποιήθηκε στην Αμβέρσα στα τέλη Νοεμβρίου. Στην πρόσκληση του ΕΟΤ ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν 100 ταξιδιωτικοί πράκτορες της...

Περισσότερα..

Διψήφια αναμένεται η άνοδος των Πολωνών τουριστών το 2019 - Ανοίγουν νέοι προορισμοί

Ισχυρή τουριστική ζήτηση και το 2019 από την Πολωνία για την Ελλάδα. Ο ΕΟΤ με δυναμική παρουσία στην Έκθεση TTWarsaw Travel Fair της Βαρσοβίας.

Περισσότερα..

Μήνυμα Κουντουρά σε «αμφισβητίες»: Η επιτυχία του ελληνικού τουρισμού θα έχει συνέχεια

To μήνυμα ότι η επιτυχία του τουρισμού θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια έστειλε η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, από το βήμα του Διεθνούς Φόρουμ «NextisNow: Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές».

Περισσότερα..

Κουντουρά: H Δυτική Ελλάδα, έχει μπει δυναμικά στον τουριστικό χάρτη!

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά χαιρέτισε στην επίσημη εκδήλωση για την έναρξη του διεθνούς συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στο Αγρίνιο, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης και με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού.

Περισσότερα..

Διεθνής πρωτοβουλία του Νίκου Χατζηνικολάου για τον ελληνικό τουρισμό

Ένα κορυφαίο τουριστικό γεγονός, με παγκόσμια ακτινοβολία και επιρροή, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Hilton, κατόπιν προσωπικής πρωτοβουλίας του δημοφιλούς δημοσιογράφου και εκδότη Νίκου Χατζηνικολάου.

Περισσότερα..

Πάνω από 510 B2B συναντήσεις στο 1ο Greek Tourism Workshop in Jordan

Ανοίγει η τουριστική αγορά της Ιορδανίας προς την Ελλάδα. Τούτο κατέδειξε η διοργάνωση του 1ου Greek Tourism Workshop στο Αμμάν της Ιορδανίας στο οποίο συμμετείχαν 179 τουριστικοί πράκτορες, tour operators και άλλοι τουριστικοί παράγοντες της χώρας. Επισημαίνεται ότι η εκδήλωση Greek Tourism Workshop...

Περισσότερα..

Αντέχει και το 2019 ο "καλπασμός" του τουρισμού;

Συγκρατημένη μεν αλλά αισιοδοξία εκφράστηκε και κατά την παρουσίαση δύο μελετών, αυτής του ΙΝΣΕΤΕ με τίτλο " Hotel Study: ανάλυση οικονομικών στοιχείων των ξενοδοχείων στην Ελλάδα – ανά προορισμό και ανά Κατηγορία Αστεριών" και της PwC "Η επόμενη ημέρα του ελληνικού τουρισμού"

Περισσότερα..

Μελέτη Insete: Περισσότεροι οι τουρίστες αλλά ξοδεύουν λιγότερα (2005-2017)

Η ακτινογραφία του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα για την περίοδο 2005 - 2017 είναι το αντικείμενο της νέας μελέτης του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Περισσότερα..

14 & 15 Φεβρουαρίου 2019 η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην Στοκχόλμη

Η Ελλάδα σε πρώτο ρόλο και με τεράστια πρβολή στην Σουηδία – η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών – με σκοπό την ενίσχυση της τουριστικής της ταυτότητας και την ανάδειξή της ως κορυφαίου και αγαπημένου τουριστικού προορισμού από τους ίδιους τους Σκανδιναβούς!

Περισσότερα..

Δείτε το σποτ του ΕΟΤ που ανακηρύχτηκε η καλύτερη τουριστική ταινία για το 2018!

Η καλύτερη τουριστική ταινία του κόσμου ανακηρύχτηκε το σποτ του ΕΟΤ «Greece: 365 – Day Destination». Το βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ ο δημιουργός του σποτ Αντώνης Θεοχάρης Κιούκας και η προϊσταμένη υπηρεσίας του ΕΟΤ Αυστρίας Ελένη Μελιτά.

Περισσότερα..