Γαστρονομία

Γεύσεις και αρώματα της Μακεδονικής Κουζίνας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι γεύσεις και τα αρώματα της μακεδονικής κουζίνας ταξίδεψαν στην Ευρώπη, μέσα από τη συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής (Culinary World Cup), που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο,...

Περισσότερα..

ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ επιτυχία ολοκληρώθηκε το 16ο EΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ

Η Ελλάδα έγινε το κέντρο γαστρονομίας και οίνου της Ευρώπης αφού διεξήχθη το 16ο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας με τεράστια επιτυχία , καθώς η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής ‘’Ακρόπολις’’ υστέρα από συντονισμένες προσπάθειες εξασφάλισε και έφερε το συνέδριο αυτό στην Αθήνα που...

Περισσότερα..

Ευκαιρία προβολής τα Διεθνή Βραβεία Μελιού Λονδίνου-London International Honey Awards

Στόχος των διαγωνισμών είναι να στηρίξουν τους παραγωγούς μελιού, τους μελισσοκόμους ώστε να βελτιώσουν την εικόνα του εμπορικού τους σήματος προωθώντας προϊόντα μελιού υψηλής ποιότητας σε κάθε μορφή εμπορίου, αλλά και της κατανάλωσης.

Περισσότερα..

Προ των πυλών η έκθεση Microbreweries, Craft & Premium Beers

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από τη φετινή, 5η διοργάνωση της Ζυθογνωσίας, της μοναδικής έκθεσης στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένη στις χειροποίητες (craft) μπίρες και σε άλλες μπίρες υψηλής ποιότητας.

Περισσότερα..

Ο τουρισμός στηρίζει την αγορά του καφέ στην Ελλάδα - Επενδύσεις από τη Nestle Ελλάς

Κυρίαρχη θέση στην αγορά καφέ στην Ελλάδα κι ενίσχυση της παραγωγικής τα δραστηριότητας στην Ελλάδα επιδιώκει η Nestle Ελλάς με τον επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 20 εκατομμυρίων που μόλις ολοκλήρωσε στο εργοστάσιο καφέ των Οινοφύτων.

Περισσότερα..

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στην Σύρο η δράση “Aegean Mamas Know Best”

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο νησί των Κυκλάδων στη Σύρο την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου η δράση «Aegean Mamas Know Best» - «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα», με τις παραδοσιακές συνταγές του νησιού να έχουν την τιμητική τους.

Περισσότερα..

Στην Αθήνα το σημαντικότερο γαστρονομικό φεστιβάλ στον κόσμο

Στην Αθήνα έρχεται για πρώτη φορά το Taste Festivals, η μεγαλύτερη διεθνής πλατφόρμα γαστρονομικών φεστιβάλ, που δραστηριοποιείται σε 20 και πλέον μεγάλες μητροπόλεις του πλανήτη- και ειδικά σε εμβληματικά γαστρονομικά spots όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο, το Ντουμπάι κ.α.

Περισσότερα..

Τα Cellier γιορτάζουν τα 80 χρόνια με το 13ο Cellier Wine Fair.

Τα Cellier γιορτάζουν τα 80 χρόνια δημιουργικής πορείας στην αγορά του κρασιού και των αποσταγμάτων με Fine Drinking, στο 13ο Cellier Wine Fair.

Περισσότερα..

Πελάτες Airbnb δίνουν στηρίζουν το τζίρο στα μαγέρικα της γειτονιάς

Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση μπορεί να παραμένει ακόμη σε επίπεδο εξαγγελίας, αλλά αυτό δεν εμποδίζει πολλούς φιλόδοξους, κύρια νέους επιχειρηματίες, να ανοίξουν φτερά και να μπουν στον ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό κλάδο της εστίασης.

Περισσότερα..

Στην τελική ευθεία το 16ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ

Τεράστια είναι η ανταπόκριση του κοινού και των επαγγελματιών του χώρου για το συνέδριο και την έκθεση. Μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή έχουν δείξει οι περιφέρειες , τα επιμελήτριά και οι δήμοι αλλά και εταιρίες με προϊόντα από όλη την Ελλάδα . Ήδη πολλά επιμελητήρια ,περιφέρειες και πρεσβείες έχουν...

Περισσότερα..