Γαστρονομία

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Όχημα τόνωσης των εξαγωγών η ελληνική γαστρονομία στις ΗΠΑ

Έμφαση στις εξαγωγές, στήριξη των ελληνικής κοπής σημάτων και ανάπτυξη της αγοράς εναλλακτικών προϊόντων όπως ο μηλίτης, ή άλλων με λιγότερο ή καθόλου αλκοόλ είναι τα βασικό τρίπτυχο της στρατηγικής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Περισσότερα..

Ελληνικό Απόσταγμα 2019: Η διαφορά από τα «χύμα» μέσα από την ποιότητα και την αξιοπιστία

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη Ζαππείου για πέμπτη συνεχή χρονιά η εκδήλωση γευστικής δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων «Ελληνικό Απόσταγμα» 2019.

Περισσότερα..

Εργαστήρια Ελληνικής κουζίνας στην Πολωνία

H Νorth Events πραγματοποιεί στην Πολωνία τα τελευταία 4 χρόνια, μέσω της GRECKA PANORAMA - GREEK FOOD SHOW σεμινάρια γαστρονομίας για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας αλλά και την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Πολωνίας.

Περισσότερα..

Ανάπτυξη σε έτοιμα γεύματα, digital υπηρεσίες και τουριστικές περιοχές για την ΑΒ Βασιλόπουλος

Βηματισμό με πυξίδα τις παραδοσιακές αξίες της «ΑΒ Βασιλόπουλος» που συνοψίζονται εδώ και δεκαετίες στη ρήση «και του πολιού το γάλα», αλλά και την καινοτομία σε προϊόντα και υπηρεσίες αναπτύσσει η αλυσίδα με στόχο να κατακτήσει την κορυφή στον κλάδο του λιανεμπορίου.

Περισσότερα..

Η έκθεση Ελληνικό Απόσταγμα τιμά τη μνήμη του αποσταγματοποιού Ανέστη Μπαμπαζιμόπουλου

Τιμητική εκδήλωση με μουσική παράσταση, στη μνήμη του σπουδαίου αποσταγματοποιού Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου που απεβίωσε πρόσφατα, διοργανώνει η έκθεση Ελληνικό Απόσταγμα, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ).

Περισσότερα..

Κρουαζιέρα: Η πολυτέλεια περνά και από τη γαστρονομία

Αύξηση παρουσιάζεται στη ζήτηση πολυτελών και μάλιστα υπερπολυτελών κρουαζιέρων τα τελευταία χρόνια - και η τάση αυτή δείχνει να συνεχίζεται. Οι εταιρείες κρουαζιέρας επενδύουν σε πολυτελή και υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια με περισσότερα από 46 πλοία αυτών των κατηγοριών να είναι σήμερα υπό κατασκευή...

Περισσότερα..

Γεύσεις και αρώματα της Μακεδονικής Κουζίνας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι γεύσεις και τα αρώματα της μακεδονικής κουζίνας ταξίδεψαν στην Ευρώπη, μέσα από τη συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής (Culinary World Cup), που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο,...

Περισσότερα..

ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ επιτυχία ολοκληρώθηκε το 16ο EΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ

Η Ελλάδα έγινε το κέντρο γαστρονομίας και οίνου της Ευρώπης αφού διεξήχθη το 16ο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας με τεράστια επιτυχία , καθώς η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής ‘’Ακρόπολις’’ υστέρα από συντονισμένες προσπάθειες εξασφάλισε και έφερε το συνέδριο αυτό στην Αθήνα που...

Περισσότερα..

Ευκαιρία προβολής τα Διεθνή Βραβεία Μελιού Λονδίνου-London International Honey Awards

Στόχος των διαγωνισμών είναι να στηρίξουν τους παραγωγούς μελιού, τους μελισσοκόμους ώστε να βελτιώσουν την εικόνα του εμπορικού τους σήματος προωθώντας προϊόντα μελιού υψηλής ποιότητας σε κάθε μορφή εμπορίου, αλλά και της κατανάλωσης.

Περισσότερα..

Προ των πυλών η έκθεση Microbreweries, Craft & Premium Beers

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από τη φετινή, 5η διοργάνωση της Ζυθογνωσίας, της μοναδικής έκθεσης στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένη στις χειροποίητες (craft) μπίρες και σε άλλες μπίρες υψηλής ποιότητας.

Περισσότερα..