Γαστρονομία

Προκλήσεις και προοπτικές για τον κλάδο των ποτών

Η σημαντική συνεισφορά του κλάδου των αλκοολούχων ποτών στην ελληνική οικονομία αλλά και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος σήμερα καθώς και το ζήτημα της υπεύθυνης κατανάλωσης βρέθηκαν στο επίκεντρο εσπερίδας που διοργανώθηκε πριν λίγες μέρες από το περιοδικό %Vol.DRINKS.

Περισσότερα..

Athens Wine Week 2018: Η Αθήνα γεμίζει κρασί

Ξεκινά στα επιλεγμένα εστιατόρια της Αθήνας η «οινική» εβδομάδα, η «Athens Wine Week» που διοργανώνεται παρά από το Οινόραμα, τη μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο. Στο

Περισσότερα..

Ο τουρισμός δίνει ευκαιρία ανάπτυξης στον κλάδο των αλκοολούχων

Σειρά επτά προτάσεων καταθέτει το ΙΟΒΕ για την ανάσχεση των παθογενειών στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών που λόγω υπερφορολόγησης και οικονομικής ύφεσης από το 2009 μέχρι το 2016, απώλεσε το 50% του όγκου πωλήσεων (μη συμπεριλαμβανομένων ούζου και τσίπουρου).

Περισσότερα..

Η διαλεκτική κρασιού και τουρισμού δείχνει το δρόμο στην ελληνική οικονομία

Μοντέλο ανάπτυξης για το σύνολο της οικονομίας αποτελεί η κοινή και αλληλο - εξαρτώμενη πορεία του Ελληνικού κρασιού και τουρισμού. Πλέον ο τουρισμός τραβά την εμπορική ανάπτυξη της ελληνικής οινοποιίας ενώ ταυτόχρονα η έμφαση στην αξία και την ποιότητα που δίνουν οι οινοποιοί αποτελεί πρότυπο δράσης...

Περισσότερα..

Η επιτραπέζια ελιά συνάντησε το Λονδίνο!

Οι καλύτερες, επιτραπέζιες ελιές πρόκειται να ταξιδέψουν ως την αγγλική πρωτεύουσα και να βραβευτούν στους διεθνείς διαγωνισμούς επιτραπέζιας ελιάς. Η επιτραπέζια ελιά θα έχει την τιμητική της στο Λονδίνο στις 14-15 Απρίλιου 2018, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι διεθνείς διαγωνισμοί London ITOC...

Περισσότερα..

Τα ΒορΟινά στην Αθήνα στις 29 Ιανουαρίου

Τα ΒορΟινά, η εκδήλωση γευσιγνωσίας της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», επιστρέφουν στην Αθήνα στις 29 Ιανουαρίου για την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση με τους φίλους του κρασιού, το κοινό που θέλει να γνωρίσει και να ενημερωθεί για την εξέλιξη του επώνυμου ποιοτικού οίνου από τα δημοφιλή...

Περισσότερα..

Ο Διαγωνισμός οίνου κι αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης προβάλλει την ποιοτική Ελληνική παραγωγή διεθνώς

Με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση του «Διεθνή Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης Θεσσαλονίκης» η Οργανωτική Επιτροπή επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές στην διοργάνωση ώστε να αποτελέσει εργαλείο ανάδειξης του Ελληνικού Οίνου τόσο εντός όσο κι εκτός χώρας.

Περισσότερα..

Εξωστρέφεια και προϊόντα ποιότητας από την Τσέλεπος Οινοποιητική Α.Ε.

Νέες επενδύσεις στους αμπελώνες που διαθέτει καθώς και στα τρία οινοποιία και άνοιγμα σε νέες αγορές σχεδιάσει για την επόμενη τριετία η εταιρεία Τσέλεπος Οινοποιητική, μια επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1989 και ειδικεύεται στα επώνυμα και εξαιρετικά εκλεκτά κρασιά, όπως γράφει στο Liberal.gr ο Απόστολος...

Περισσότερα..

Εκστρατεία της ΓΣΕΒΕΕ για τη χρήση επώνυμου λαδιού στην εστίαση

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας βγαίνει μπροστά την προσπάθεια ανάδειξη των Ελληνικών τυποποιημένων προϊόντων που δίνουν προστιθέμενη αξία στην εθνική οικονομία.

Περισσότερα..

Παραδοσιακή γαστρονομία και τουρισμός στη «φαρέτρα» της Vivartia

Σε μια περίοδο που ο τουρισμός αποτελεί τη λοκομοτίβα ανάπτυξης ειδικά για τομείς όπως η μεταποίηση ο όμιλος Vivartia επενδύει στην ανάπτυξη των πολλών σημάτων που διαθέτει στο χώρο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Περισσότερα..