Πολιτισμός

Οι αντιδράσεις του τουριστικού κλάδου οδήγησαν σε οπισθοχώρηση τους αρχαιοφύλακες

Από την Κυριακή 1η Απριλίου ξεκίνησε η εφαρμογή του διευρυμένου θερινού ωραρίου σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Περισσότερα..

Εγκαίνια της έκθεσης «Μνήμη – Λήθη – Γραφή, Ελληνική – Κινεζική» στο Επιγραφικό Μουσείο

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Μνήμη – Λήθη – Γραφή, Ελληνική – Κινεζική» που διοργανώνεται στ

Περισσότερα..

5000 χρόνια ιστορίας φέρνουν στο φως οι ανασκαφές για τον ΤΑΡ στη Θράκη

Αρχαιολογικά κατάλοιπα ανθρώπινης παρουσίας στη Θράκη από την νεολιθική περίοδο (4η χιλιετία π.Χ.) έως τα μεταβυζαντινά χρόνια έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, στο πλαίσιο των κατασκευαστικών εργασιών του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG).

Περισσότερα..

Αποκριάτικη απόδραση στη Νάξο

Η Νάξος διοργανώνει ένα από τα μεγαλύτερα αποκριάτικα γεγονότα της Ελλάδας, ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που αγκαλιάζει και αναδεικνύει την πλούσια και ξεχωριστή πολιτιστική κληρονομιά του τόπου!

Περισσότερα..

Συνεργασία Ελλάδας - Ιταλίας στον πολιτισμό

Μετά την πρώτη ιταλοελληνική διάσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 στην Κέρκυρα και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου και του Ιταλού Ομολόγου της, Ντάριο Φραντσεσκίνι, ο Γενικός Διευθυντής Τέχνης του Υπουργείου...

Περισσότερα..

Ένα νέο μουσείο για την αρχαία τεχνολογία γεννήθηκε στο κέντρο της Αθήνας

Στην οδό Πινδάρου 6 στο Κολωνάκι, το νέο μόνιμο «Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά», άνοιξε τις πόρτες του από τις 8 Ιανουαρίου.

Περισσότερα..

Χαμένες ευκαιρίες για έσοδα σε πωλητήρια και αναψυκτήρια μουσείων

Μπορεί να διπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2015 τα έσοδα από τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, ωστόσο και πάλι παραμένουν σε πολύ χαμηλό επίπεδο σε σχέση με τον όγκο επισκεπτών που δέχονται αλλά και την τουριστική έκρηξη που καταγράφεται εδώ και τρία χρόνια.

Περισσότερα..

Θεσμοθετείται έκθεση αρχαιολογικής τεκμηρίωσης για τα μεγάλα έργα

Υποχρεωτική καθίσταται για τη δημιουργία μαρινών με το πολυνομοσχέδιο η εκπόνηση Έκθεσης Αναλυτικής Αρχαιολογικής Τεκμηρίωσης (Ε.Α.Α.Τ.).

Περισσότερα..

Η βιβλιοθήκη της Μονής Σινά με μοναδικούς θησαυρούς ανοίγει και πάλι

Η δεύτερη σημαντικότερη βιβλιοθήκη στον κόσμο, μετά αυτή του Βατικανού, αυτή του θεοβάδιστου Μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά άνοιξε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και πάλι τις πύλες της μετά από μια μακρά περίοδο έργων συντήρησης που έγιναν.

Περισσότερα..

ΚΠΙΣΝ: Υποψήφιο για διεθνές βραβείο αρχιτεκτονικής

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συγκαταλέγεται μεταξύ των υποψηφιοτήτων που ανακοίνωσε, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, το Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανικών Αρχιτεκτόνων (Royal Institute of British Architects – RIBA), στο πλαίσιο του θεσμού RIBA International Prize. Το βραβείο, το οποίο απονέμεται...

Περισσότερα..