Πολιτισμός

Διευρυμένο ωράριο στους αρχαιολογικούς χώρους

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πρόσληψης του εποχικού προσωπικού της θερινής περιόδου για τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της Αθήνας.

Περισσότερα..

Θετικός ο απολογισμός για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2019

Μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση πέτυχε το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2019, με 20 ημέρες πλούσιων καρναβαλικών εκδηλώσεων στην πόλη να χαρίζουν αξέχαστες στιγμές σε ντόπιους και ξένους!

Περισσότερα..

Οι "ΜΝΗΜΕΣ" της Ειρήνης Παπαδημητρίου από τις 9 Απριλίου στη γκαλερί "7"

«Η φαντασία είναι το όχημα πάνω στο οποίο κινείται η εικαστικός Ειρήνη Παπαδημητρίου. Για να προσεγγίσει και να αποτυπώσει τον κόσμο που αναθυμάται με έναν τρόπο ποιητικό.

Περισσότερα..

Το «Φεγγαράκι στην Ακτή» που μαγεύει ντόπιους και τουρίστες

Το «Φεγγαράκι στην Ακτή» του καλλιτέχνη Παύλου Βασιλειάδη ανέτειλε ξανά στο Θερμαϊκό και μαγεύει ντόπιους και τουρίστες.

Περισσότερα..

Αίγυπτος: Τάφο 4.400 χρόνων στο φως!-Εντυπωσιακές εικόνες!

Ο τάφος ενός υψηλόβαθμου ιερέα που κατασκευάσθηκε πάνω από 4.400 χρόνια πριν ανακαλύφθηκε στην νεκρόπολη της Σακάρα, κοντά στο Κάιρο, από αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή.

Περισσότερα..

Τα αρχαία Θέατρα της Ηπείρου και το ΔΙΑΖΩΜΑ, στο πρόγραμμα της FedHATTA

Το μεγάλο γεγονός της «Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου» ξεκινά την πορεία του, με το «ΔΙΑΖΩΜΑ» να ενημερώνει τους επισκέπτες για το σύνολο των εργασιών και μελετών που πραγματοποιήθηκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ώστε να προετοιμαστεί το πρόγραμμα και να παραδοθεί στην Περιφέρεια...

Περισσότερα..

Την αποκατάσταση του φρουρίου Ιτζεδίν ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Την άμεση αποκατάσταση του φρουρίου Ιτζεδίν στα Χανιά ζήτησε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ξεκίνησε σήμερα την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη.

Περισσότερα..

Προγραμματική Σύμβαση για την ανάπτυξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου.

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για την προστασία, την ανάδειξη, τη διαχείριση και τη βιώσιμη...

Περισσότερα..

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη: Οι Κούροι της Αταλάντης

Επιτύμβια αρχαϊκά αγάλματα φυσικού μεγέθους έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στη Φθιώτιδα. «Κούρους της Αταλάντης» τους χαρακτήρισαν οι αρχαιολόγοι.

Περισσότερα..

Πρόταση για την αναβάθμιση των φορέων πολιτισμού της χώρας

Την ανάγκη θέσπισης πλαισίου για την πλήρωση θέσεων διευθυντών στους καλλιτεχνικούς οργανισμούς με διεθνείς διαγωνισμούς επεσήμανε μιλώντας στο Πρακτορείο FM και στους δημοσιογράφους Κώστα Παπαδάκη και Σοφία Παπαδοπούλου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β΄Αθηνών Νίκος Ξυδάκης.

Περισσότερα..