Ο τουρισμός φέρνει κοντά τη Σερβία με το δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού

2/4/2018
Το δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, σφραγίζοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο το αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον της γειτονικής χώρας για την περιοχή. Επιστέγασμα αυτής της καλής σχέσης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο λαών είναι και η αδελφοποίηση με την πόλη Cajetina, που έγινε μρ την επίσκεψη της Δημάρχου Λίνας Ευσταθίου Ιστιαίας – Αιδηψού στην Σερβία τον περασμένο μήνα.
Έτσι στο πλαίσιο της περιοδεία του πρέσβη στην περιοχή συνοδεία της Δημάρχου κ. Λίνας Ευσταθίου, από την Αιδηψό, συζητήθηκαν θέματα ασφαλείας τουριστών και η άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των τουριστών.
Στη συνέχεια επισκέφτηκε το λιμάνι του Αγιόκαμπου καθώς οι περισσότεροι Σέρβοι τουρίστες οδικώς μετακινούνται από εκεί. Συνεχισε στο Πευκί όπου συναντήθηκε με τον υπεύθυνο του λιμεναρχείου, με εκπροσώπους συλλόγων, ξενοδόχων και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι του τουρισμού και κυρίως ασχολούνται με την αγορά της Σερβίας. Στη παραλία των ελληνικών Αγ. Νικολάου, γεύτηκε πιάτα με τοπικά προϊόντα, συζητώντας τρόπους προκειμένου να προωθηθεί η τοπική γαστρονομία. Επιστρέφοντας για Αιδηψό πέρασε από το λιμάνι των Ωρεών και από τον ν. Πύργο όπου σταμάτησε στην παραλία της νησιώτισσας.
Φτάνοντας Αιδηψό έγινε μια μικρή περιήγηση στις ιαματικές πηγές και καταλήξαμε στο θερμαισυλλα. Εκεί μας περίμεναν επιχειρηματιες της περιοχής , εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων . Έγινε μια μικρή ξενάγηση από την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου και στη συνέχεια στον καφέ συζητήθηκαν θέματα της περιοχής όσον αφορά στην προβολή της και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Όλοι συμπέραναν ότι υπάρχει μια άψογη σχέση και συνεργασία σε τουριστικό επίπεδο που έχει ξεκινήσει από το 2013 και όλοι επιθυμούν να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί.
Η συζήτηση με την Δήμαρχο Ιστιαιας – Αιδηψού κατέληξε σε συντονισμένες κινήσες με στόχο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, αρχικά με τον ερχομό σχολικών εκδρομών στη Βόρεια Εύβοια, συνεργασία σε επίπεδο ομάδων ποδοσφαίρου, εκδρομές συνταξιούχων προκειμένου να παραταθεί η τουριστική περίοδο. Ακόμη έγινε από τον πρέσβη, πρόταση συνεργασίας με το δικό τους Επιμελητήριο προκειμένου να προωθηθούν τα τοπικά ευβοιώτικα προϊόντα ενισχύοντας τον πρωτογενή τομέα της περιοχής.
Τέλος, ειπώθηκε πως ο βασιλιάς Πέτρος της Σερβίας έκανε διακοπές κατά την περίοδο 1916-1918 στην Αιδηψό και ότι γυρίζεται μια ταινία για την ζωή του επιχορηγούμενη από την σερβική κυβέρνηση, όπου πρότεινε να γίνουν κάποια γυρίσματα και στην Αιδηψό και ήδη η Δήμαρχος ήρθε σε επαφή με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ.