Σε ποιες περιοχές και πότε θα ανοίξουν νέα luxury ξενοδοχεία;

1/2/2018
Σύμφωνα με το βαρόμετρο της GBR Consulting για το 2018 οι έλληνες ξενοδόχοι είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι καθώς άνω του 60% των ξενοδοχείων πόλης αναμένουν αύξηση των πληροτήτων κατά 2% τουλάχιστον και πάνω από το 70% αναμένουν άνοδο των τιμών επίσης τουλάχιστον κατά 2%.
Σύμφωνα πάντα με την GBR Consulting μία σειρά μεγάλων επενδυτικών ξενοδοχειακών projects είναι σε εξέλιξη τα οποία και θα εμπλουτίσουν το ξενοδοχειακό προϊόν της χώρας.
Ειδικότερα στο Σύνταγμα η Λάμψα ανέλαβε μετά από διαγωνισμό το κτήριο του Ταμείου των Υπαλλήλων της πρώην ΑΤΕ Bank ενώ αγόρασε και το 5-star King George hotel αντί 43 εκατ. ευρώ η 422.000 ευρώ ανά δωμάτιο.
-Απέναντι από το Wyndham Grand Athens, η αμερικάνικη αλυσίδα ανοίγει το 94-suites Wyndham Grand Residences & Suites σε συνεργασία με την Zeus International.
Επιπλέον, ο Όμιλος θα φέρει το brand Dolce Hotels & Resorts στην Αττική μέσω του ανοίγματος του ξενοδοχείου Dolce Attica Riviera των 346 δωματίων στο πρώην ξενοδοχείο Mare Nostrum στην Βραβρώνα , η οποία θα στοχεύει κυρίως στο τμήμα MICE. Τέλος, η Wyndham ξεκινάει το δεύτερο Ramada Hotel στην Ελλάδα με το άνοιγμα του 129 δωματίων ξενοδοχείου Ramada Attica Riviera στο πρώην ξενοδοχείο Aquamarina στο Mati, στην ανατολική ακτή της Αττικής. Και οι τρεις μονάδες προγραμματίζονται να ανοίξουν την άνοιξη του τρέχοντος έτους.
Ακόμη άνοιξε και το ξενοδοχείο 29 δωματίων K29 στην οδό Κωνσταντίνου 29.
-Ακόμη νέο ακίνητο της οικογένειας Ευμορφίδη (Coco Mat), ανακοίνωσε ένα νέο boutique ξενοδοχείο στο Κολωνάκι. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής σε χώρο κοντά στο μουσείο της Ακρόπολης για τη δημιουργία ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων με 90 δωμάτια συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ. Το άνοιγμα προγραμματίζεται για τις αρχές του 2019.
- Επίσης το πρώην ξενοδοχείο της Athens Ledra θα ανοίξει ξανά το 2018 ως το Athens Hyatt Regency.
-Στον Πειραιά φαίνεται ότι θα αναπτυχθεί περαιτέρω ο ξενοδοχειακός τομέας στον Πειραιά. Επί του παρόντος, στον Πειραιά έχουν καταχωρηθεί επίσημα μόνο 42 ξενοδοχεία, εκ των οποίων ένα 4 αστέρων και ένα 5 αστέρων.
Επίσης η Cosco, που διαχειρίζεται την λιμενική αρχή του Πειραιά (ΟΛΠ), σχεδιάζει την κατασκευή νέων ξενοδοχείων εντός των λιμενικών εγκαταστάσεων. Επιπλέον, η οικογένεια Δουζόγλου υπέβαλε αίτηση επιχορήγησης βάσει του αναπτυξιακού νόμου για την αναβάθμιση του ξενοδοχείου Mistral στην Καστέλα στον Πειραιά. Επίσης σύμφωνα με φήμες άλλο ένα μεγάλο ξενοδοχείο ετοιμάζεται στον Πειραιά.
- Στην Κέρκυρα θα λειτουργήσει το 403-δωματίων Ikos Dassia την άνοιξη.
-Το καλοκαίρι του 2018 αναμένεται το άνοιγμα του 199 δωματίων 5-αστέρων Angsana Corfu το οποίο ανήκει στο Banyan Tree Group.
-Λίγο νότια, δίπλα στο ξενοδοχείο Marbella της Κέρκυρας το νέο MarBella Nido Suite Hotel & Villas θα ανοίξουν αυτή την άνοιξη. Το ξενοδοχείο προσφέρει 70 σουίτες και βίλες.
-Το πρώην Aquis Sandy Beach Resort θα ανοίξει ξανά αυτό το έτος ως το Labranda Sandy Beach Resort. Το Labranda είναι ένα εμπορικό σήμα του ομίλου FTI και ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015. Το ξενοδοχείο θα είναι 4 αστέρων και 684 δωματίων.
-Στη Ρόδο, το νεόκτιστο 5 αστέρων Mayia Exclusive Resort & Spa θα ανοίξει τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Το ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περιοχή Κιοτάρι, είναι ένα θέρετρο αποκλειστικά για ενήλικες, το οποίο προσφέρει 248 δωμάτια και μπανγκαλόους.
-Περαιτέρω νότια στο Γεννάδι θα ανοίξει το νέο Gennadi Grand Resort 5 αστέρων. Το θέρετρο διαθέτει 266 δωμάτια και σουίτες, τα περισσότερα με ιδιωτική πισίνα.
-Επίσης στο Γεννάδι, το 5 αστέρων Atlantica Sensatori Resort θα ανοίξει προσφέροντας 330 δωμάτια.
Ακόμη ο tour operator Thomas Cook θα ανοίξει το ξενοδοχείο Sunprime Pearl Beach hotel μόνο για ενήλικες που βρίσκεται στη ακτή του Μαρμαρίου. Το ξενοδοχείο διαθέτει 97 δωμάτια
-Κοντά στο λιμάνι της πόλης της Κω, ο όμιλος Blue Lagoon προσέθεσε το ξενοδοχείο 4 αστέρων Blue Lagoon City στο χαρτοφυλάκιό του.
-Στα Χανιά θα ανοίξει το τρίτο ξενοδοχείο Casa Cook του tour operator Thomas Cook μετά τη Ρόδο και την Κω. Το Casa Cook Chania απευθύνεται σε οικογένειες και θα προσφέρει 65 δωμάτια σχεδιασμένα για να φιλοξενήσουν δύο ενήλικες και ένα παιδί, ενώ ορισμένες σουίτες είναι για μεγαλύτερες οικογένειες. Πολλές σουίτες θα έχουν κοινόχρηστες ή ιδιωτικές πισίνες.
-Τον Απρίλιο θα ανοίξουν το 287 δωματίων Euphoria Resort στα Χανιά. Το νέο ξενοδοχείο ανήκει στην οικογένεια Μαθιουλάκη, η οποία κατέχει και λειτουργεί το Minoa Palace Resort στα Χανιά.
- Στη Χερσόνησο θα ανοίξει το το 5-αστέρων Nana Princess του Ομίλου Καράτζη
-Στις Κυκλάδες προετοιμάζεται το One & Only Kea Island resort, στο νησί της Κέας.
-Στη Σαντορίνη ανοίγει το Canaves Oia Epitome, ενώ το Katikies Santorini θα λειτουργήσει και το Katikies Mykonos στον Αγιο Ιωάννη.
Τέλος την άνοιξη αναμένεται να λειοτυργήσει και το Euphoria Retreat hotel στο Μυστρά. (στη φωτογραφία)