Στις κορυφαίες αγορές για τον Ελληνικό τουρισμό η Πολωνία

6/9/2018
Περισσότερες από 1.250.000 αφίξεις Πολωνών τουριστών προβλέπονται φέτος κάτι που κατατάσσει τη χώρα της Βαλτικής ως μια από τις βασικές για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, μάλιστα, το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο Αυγούστου 2018 του SETE Intelligence για τον Ελληνικό Τουρισμό και την οικονομία για το Σεπτέμβριο η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση για τις προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις παρατηρείται από την αγορά της Πολωνίας, δηλαδή +49,6% ή +79 χιλ. και ακολουθούν το Ισραήλ +44,9% ή +39 χιλ., η Τσεχία +21,6% ή +20 χιλ. θέσεις και η Γερμανία +20,9% ή +97 χιλ..

Στο φόντο αυτό 4η Grecka Panorama & 3η Greek Food Show εν όψει της νέας χρονιάς σχεδιάζουν το πώς η τάση αυτή θα ενισχυθεί περαιτέρω και θα δώσει υπεραξία και στα ελληνικά προϊόντα μεταποίησης. Οι δύο εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν στις 30 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2018 στην Βαρσοβία. Πρόκειται για τις 2 μοναδικές και παράλληλες εκθέσεις για την Ελλάδα οι οποίες αναδεικνύουν και υποστηρίζουν τους σημαντικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό και τις εξαγωγές.

Στην φετινή διοργάνωση θα , μάλιστα, για πρώτη φορά το Ελληνικό κρασί. Πρόκειται για μία στρατηγική συνέργεια μεταξύ της Wine Expo Poland και της North Events με στόχο την προώθηση του ελληνικού κρασιού στην Πολωνία.

Σημειώνεται ότι η κατανάλωση του κρασιού στην Πολωνία αυξάνεται 5% ετησίως, το οποίο συνδέεται και με την οικονομική ανάπτυξη της Πολωνίας. Το 2016 υπολογίζεται ότι καταναλώθηκαν 107 εκατ. λίτρα κρασιού, έναντι 87 εκατ. λίτρων το 2010. Τα ελληνικά κρασιά, ωστόσο, αντιστοιχούν σε μικρό μερίδιο των συνολικών πολωνικών εισαγωγών οίνου, αλλά καταγράφουν με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Μάλιστα, περισσότεροι από 100 οινοπαραγωγοί δραστηριοποιούνται σήμερα στη χώρα. Η Πολωνία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αγορές για την ανάπτυξη του Οινοτουρισμού στην Ελλάδα λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ιδιωτική κατανάλωση κρασιού.

Η Πολωνία για τις ελληνικές εξαγωγές αποτελεί μία αγορά δυναμική και άκρως σημαντική. 39 εκατομμύρια δυνητικοί καταναλωτές με εισόδημα το οποίο κινείται αυξητικά. Η ιδιωτική κατανάλωση κινείται ανοδικά, το 2017 (+3,9%) και το 2018 (+2,9%).


Το πρόγραμμα της προώθησης του Ελληνικού Οίνου στην αγορά της Πολωνίας,
περιλαμβάνει:
• Masterclass οίνου, Polonia Palace, Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018.
• Γευσιγνωσίες ελληνικού κρασιού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης “THE GREEK FOOD SHOW” 1-2 Δεκεμβρίου , PGE Narodowy, Βαρσοβία.
• Οργάνωση συνεχόμενων σεμιναρίων οίνου για τους επισκέπτες της έκθεσης“THE GREEK FOOD SHOW” 1-2 Δεκεμβρίου, PGE Narodowy, Βαρσοβία.

Στην 4η GRECKA PANORAMA (www.greckapanorama.com) η οποία πραγματοποιείται παράλληλα με την 3η Greek Food Show , τα συμμετέχοντα επισκέψιμα οινοποιεία θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν στους επισκέπτες της έκθεσης υπηρεσίες οινοτουρισμού.