Airbnb: Νέοι κανόνες για τον καθαρισμό των καταλυμάτων - Τι προτείνει για τις κρατήσεις;

27/4/2020
Νέες οδηγίες σχετικά με τον καθαρισμό των σπιτιών που διατίθενται προς μίσθωση, είναι έτοιμη να παρουσιάσει η Airbnb λόγω του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει η USA Today, που θα είναι έτοιμο σε λίγες μέρες ένα νέο «πρωτόκολλο καθαρισμού», ένα εγχειρίδιο 40 σελίδων θα περιγράφει λεπτομερώς τις καλύτερες πρακτικές για τον καθαρισμό των ακινήτων, καθώς και συγκεκριμένες χημικές ουσίες και προϊόντα που απαιτούνται για την διαδικασία αυτή. Ένας από τους νέους κανόνες που θα κληθούν να εφαρμόσουν οι ιδιοκτήτες είναι να φροντίζουν να υπάρχει κενό τουλάχιστον 24 ωρών μεταξύ των ενοικιάσεων, προκειμένου να υπάρχει επαρκής χρόνος για τον καθαρισμό. Αναφέρονται επίσης συστάσεις για ύπαρξη ατομικού εξοπλισμού προστασίας.

«Ανακοινώνουμε την Ενισχυμένη Πρωτοβουλία Καθαρισμού, η οποία περιλαμβάνει το πρώτο γενικό τυποποιημένο πρωτόκολλο για τον καθαρισμό και την αποχέτευση στην οικονομία διαμοιρασμού» αναφέρει ανακοίνωση που ανάρτησε χτες στην ιστοσελίδα της η Airbnb. «Το πρωτόκολλα βασίζεται στα δημοσιευμένα πρότυπα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC)» αναφέρει η εταιρία και συμπληρώνει ότι κορυφαίοι εμπειρογνώμονες όπως ο Δρ Vivek Murthy, που υπηρέτησε σε κορυφαίες θέσεις επί Μπαράκ Ομπάμα και αλλά και ηγέτιδες εταιρείες στον τομέα της υγιεινής, όπως η Ecolab συνδράμουν το έργο της.

Όπως αναφέρει η εταιρία οι οδηγίες θα περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης των ιδιοκτητών αλλά και πιστοποίησης. Έτσι , οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν και να κλείνουν καταλύματα που περιλαμβάνονται σε αυτό το πρόγραμμα αμέσως μετά την εγγραφή των φιλοξενουμένων.

«Αυτή η προσπάθεια ενισχύει το ισχυρό ιστορικό καθαριότητας της Airbnb. Μέχρι σήμερα, το 94% όλων των κριτικών της Airbnb δείχνουν ότι οι επισκέπτες είναι ικανοποιημένοι με τον καθαρισμό, βαθμολογώντας 4 ή 5 αστέρια μετά τη διαμονή τους» αναφέρει η Airbnb.

Σημειώνεται ότι όπως αναφέρει η εταιρία, το ο πρωτόκολλο καθαρισμού θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες οδηγίες , για τη χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας, για τους φιλοξενούμενους αλλά και το προσωπικό καθαρισμού, αλλά και αναφορές στα απολυμαντικά που χρησιμοποιούνται και θα έχουν εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές.

Προβλέπεται επίσης με βάση τις οδηγίες του CDC ένα κενό 24 ωρών πριν από την είσοδο νέων φιλοξενουμένων σε κάθε σπίτι. «Το πρωτόκολλο θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους οικοδεσπότες και τους ενθαρρύνουμε να δεσμευτούν και να υιοθετήσουν αυτές τις βελτιωμένες πρακτικές καθαρισμού» αναφέρει η εταιρία που σημειώνει ότι «εάν οι οικοδεσπότες δεν μπορούν να δεσμευτούν στο Πρωτόκολλο καθαρισμού, μπορούν εναλλακτικά να επιλέξουν μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Booking Buffer, για να δημιουργήσουν μια περίοδο κενής θέσης μεταξύ των κρατήσεων. Δηλαδή, οι οικοδεσπότες μπορούν να δεσμευτούν να διατηρήσουν το σπίτι τους κενό για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα μεταξύ της μίας διαμονής και της επόμενης, χωρίς καμία άλλη δραστηριότητα εκτός από τον καθαρισμό.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, οι κρατήσεις θα αποκλείονται αυτόματα κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου, που ορίζεται αυτήν τη στιγμή σε 72 ώρες. Αυτή η επιλογή περιλαμβάνει την ίδια περίοδο αναμονής 24 πριν από την είσοδο και οι οικοδεσπότες θα πρέπει να τηρούν τις συστάσεις του CDC και άλλες ισχύουσες τοπικές οδηγίες. Αυτή η ιδέα υποστηρίζεται από ειδικούς και σχεδιάστηκε για πρώτη φορά για το έργο Frontline Stays της Airbnb, μέσω του οποίου οι οικοδεσπότες έχουν προσφέρει πάνω από 200.000 θέσεις σε καταλύματα για ιατρικούς εργαζόμενους και πρώτους ανταποκριτές σε όλο τον κόσμο.

Όπως τονίζει η Airbnb οι κυβερνήσεις, οι υγειονομικές αρχές θα μπορούν να ανατρέχουν σε αυτό το πρωτόκολλο, ώστα σταδιακά να ανοίξει και πάλι η αγορά του τουρισμού. «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τοπικές κυβερνήσεις, ιατρικούς εμπειρογνώμονες και άλλες αρχές για να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνονται οι κατάλληλες προφυλάξεις, υποστηρίζουμε τις προσπάθειες απόκρισης COVID-19 και εκτελούμε οποιεσδήποτε άλλες ισχύουσες απαιτήσεις» αναφέρει η Airbnb.

«Τα σπίτια έχουν γίνει καταφύγιο και το μέλλον των ταξιδιών θα βασιστεί επίσης σε μια νέα στη μεταφορά και στη φιλοξενία των ωφελειών ενός σπιτιού. Συνεργαζόμαστε με κορυφαίους εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας και της υγιεινής, έτσι ώστε η φιλοξενία μας να μπορεί να ενσωματώνει επίσημες οδηγίες και να ικανοποιεί νέες προσωπικές προτιμήσεις, με τους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες να ενώνονται για να προσφέρουν, να διαχειρίζονται και να απολαμβάνουν καθαρότερα καταλύματα », δήλωσε ο Greg Greeley, Πρόεδρος της Homes της Airbnb.

Η εταιρεία, όπως πολλοί στον τομέα της φιλοξενίας, υπέφερε λόγω της πανδημίας. Τον περασμένο μήνα, η Airbnb ανακοίνωσε παγκόσμια έκταση μια ευέλικτη πολιτική ακυρώσεων δηλώνοντας ότι όλοι οι επισκέπτες που είχαν κάνει κράτηση μεταξύ 14 Μαρτίου και 31 Μαΐου θα μπορούν να ακυρώσουν με πλήρη επιστροφή χρημάτων.