Τουρισμός

Μια πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε ενόψει του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης

Με στόχο την ανάδειξη του στρατηγικού ρόλου της Φιλοξενίας για την ανασυγκρότηση της χώρας στη μετά COVID εποχή, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη της πρωτοβουλίας "ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ MoU" που θα διαρκέσει όλο τον Μάρτιο.

Περισσότερα..

Τι ζητεί η ΠΟΞ για ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ-Τι προβλέπεται για αναστολές

Παρεμβάσεις στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ένταξη στο πρόγραμμα ΣΥΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με επιστολή της στον υπ. Εργασίας Κ. Χατζηδάκη και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή.

Περισσότερα..

Capital Economics: «Σανίδα σωτηρίας» για τον Τουρισμό τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ένα μήνα πίσω αναμένεται να πάει η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του αργού ρυθμού διάθεσης των εμβολίων στις ευρωπαϊκές χώρες, συμπαρασύροντας έτσι και τις προσπάθειες οικονομικής ανάκαμψης όπως επισημαίνει σε έκθεσή της, η Capital Economics.

Περισσότερα..

Eurobank: Ο εσωτερικός και ο μη αεροπορικός τουρισμός θα ανακάμψουν πιο γρήγορα

Οι προοπτικές ανάκαμψης του τουρισμού σε Ελλάδα & Κύπρο και οι μεγάλες προκλήσεις, με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπος ο κλάδος σε ένα, διαφοροποιημένο, νέο περιβάλλον μετά την πανδημία, αναλύθηκαν την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021, σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η διοίκηση της Eurobank με θέμα...

Περισσότερα..

Bloomberg: Η Ευρώπη απέχει μήνες από το «διαβατήριο εμβολιασμού»

Η Ευρωπαϊκή Ενωση απέχει μήνες από την έκδοση πιστοποιητικών ανοσίας στην Covid-19, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για μια ακόμα χαμένη τουριστική σεζόν.

Περισσότερα..

Greek Panorama Virtual: Οι κρατήσεις αυτό το καλοκαίρι θα είναι όλες της τελευταίας στιγμής

Με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή όλα είναι παγωμένα, οι κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι θα είναι όλες της τελευταίας στιγμής, τόνισε η κ. Ivana Jelic πρόεδρος της FIAVET, της Ένωσης των Ιταλών Τουριστικών Γραφείων μιλώντας στην δεύτερη εκδήλωση που πραγματοποίησε η υβριδική έκθεση Greek Panorama Virtual...

Περισσότερα..

Αχτίδα αισιοδοξίας από την τουριστική αγορά της Μεγάλης Βρετανίας

Η προοπτική άρσης του «απαγορευτικού» στην οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας δημιουργεί προϋποθέσεις για να ξεκινήσει μια σχετική κινητικότητα στον τουρισμό.

Περισσότερα..

Η Ίος προβάλλει ποιότητα, φύση, ιστορία και δραστηριότητες στις διεθνείς αγορές

Με σύμμαχο την εικονική και ψηφιακή τεχνολογία, ο Δήμος Ιητών υλοποιεί πλούσιο πρόγραμμα προβολής το τελευταίο διάστημα σε αγορές της Ευρώπης προσαρμοσμένο στις ειδικές συνθήκες! Επόμενος «σταθμός» ήταν η Ρουμανία, μία αγορά που πριν την πανδημία είχε εμφανίσει εντυπωσιακά ποσοστά αυξήσεων επισκεψιμότητας...

Περισσότερα..

Σε τρεις κατευθύνσεις ποντάρει η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση του τουρισμού

Με τρεις κινήσεις στη σκακιέρα προσπαθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τουρισμού αλλά και συνολικά της κυβέρνησης να βάλει μπρος τον τουρισμό πριν τελειώσει η άνοιξη ώστε η οικονομία να πάρει ανάσα και να μην οδηγηθεί η χώρα σε μεγαλύτερο αδιέξοδο.

Περισσότερα..


TtE: Τουριστικές εισπράξεις μόλις 4,28 δισ. τη χρονιά της πανδημίας

Οι συνολικές ταξιδιωτικές εισπράξεις ανήλθαν μόλις στο 23,5% των εσόδων του 2019. Στα 13,9 δισ. ευρώ οι απώλειες για τον κλάδο. Στα 11,2 δισ. εκτινάχθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Αυξήθηκαν οι εξαγωγές τον Δεκέμβριο.

Περισσότερα..