Τουρισμός

Τουριστικοί όμιλοι ερίζουν για τους πελάτες της Thomas Cook

Την ώρα που η γερμανική θυγατρική της βρετανικής Thomas Cook δίνει απεγνωσμένη μάχη επιβίωσης, οι μεγάλοι ανταγωνιστές Tui, DER Touristik και Alltours βρίσκονται ήδη σε θέσεις μάχης για να κερδίσουν τους πελάτες του άλλοτε κολοσσού του κλάδου, γράφει η Deutsche Welle.

Περισσότερα..

ΞΕΕ: 315 εκατ. ευρώ οι απώλειες του 2019 από την πτώχευση της Thomas Cook

Ιδιαίτερα βαρύ είναι το πλήγμα που υπέστη η υποδομή φιλοξενίας της χώρας από την πτώχευση του Thomas Cook. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η συνολική ζημία στα καταλύματα της χώρας από...

Περισσότερα..

Υπ. Τουρισμού: Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πτώχευση του ομίλου Thomas Cook

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Τουρισμού, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά και σε συνεργασία με τα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης αποφασίστηκαν μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί σημαντικά από την πτώχευση του ομίλου της ThomasCook καθώς...

Περισσότερα..

Με ΠΝΠ μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων με ανοίγματα από την Thomas Cook

Μετά από μαραθώνιες προσπάθειες του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχερήσεων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και των άλλων φορέων του τουρισμού επίκειται έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου εντός του Σαββατοκύριακου με μέτρα για τις επιχειρήσεις που έχουν...

Περισσότερα..

Γρηγόρης Τάσιος: Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Γρηγόρης Τάσιος, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Περισσότερα..

Τα εταιρικά ομόλογα και τα χρέη στην εφοδιαστική αλυσίδα οι γρίφοι της ζημιάς της Thomas Cook

Την έκταση της έκθεσης της ελληνικής αγοράς και της εγχώριας οικονομίας της φιλοξενίας προσπαθούν να καταγράψουν οι συλλογικοί φορείς του κλάδου, ωστόσο οι «καλά» γνωρίζοντες εκτιμούν ότι η όλη επιχείρηση θα πάρει χρόνο. Μάλιστα αναφέρουν ότι υπάρχουν «πολλοί σκελετοί στο ντουλάπι».

Περισσότερα..

Κυβέρνηση: Εξετάζει "προσεκτικά"φορολογικά βήματα για του πληγέντες του Thomas Cook

Μέτρα για τη στήριξη όσων επλήγησαν από τη χρεοκοπία της εταιρίας Thomas Cook εξετάζει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να δώσει ζωή σε επιχειρήσεις που πλέον αντιμετωπίζουν θέμα βιωσιμότητας.

Περισσότερα..

Βloomberg: Οι αιτίες της πτώσης της Thomas Cook και η δικαιολογημένη οργή

Το blues της επιστροφής από τις διακοπές δεν θα μπορούσε να είναι πιο ζοφερό.

Περισσότερα..

Κυβερνητική σύσκεψη για τις επιπτώσεις το "κανόνι" της Thomas Cook

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 στο γραφείο του Χρήστου Σταϊκούρα – Στόχος είναι να υπάρξει συντονισμός δράσεων για τους εγκλωβισμένους τουρίστες και τους επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα.

Περισσότερα..

Αγωνία σε τράπεζες για τα απόνερα της πτώσης της Thomas Cook - Τι γίνεται με τα ευρωπαϊκά τμήματα της εταιρίας

Σειρά από ερωτήματα μετά την πτώση της Thomas Cook απασχολούν τους τουριστικούς παράγοντες της χώρας. Το ένα αφορά το κατά πόσο η κατάρρευση του tour operator στη Βρετανία είναι μόνο για τη χώρα αυτή και δεν παρασέρνει τις Κάτω Χώρες, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Περισσότερα..