Τουρισμός

Μητσοτάκης: Στα 4 δισεκ τα έσοδα του τουρισμού φέτος

«Είμαστε σε καλύτερη μοίρα από τους ανταγωνιστές μας στον τουρισμό. Δείξαμε υψηλή στάθμη επαγγελματισμού. Κεντρικό μας ζήτημα από το άνοιγμα του τουρισμού ήταν να αντλήσουμε υπεραξία. Πολλοί από τους επισκέπτες μας αισθάνθηκαν ασφάλεια καθώς είδαν από όλους το υψηλό δείκτη επαγγελματισμού με μάσκες παντού,...

Περισσότερα..

Δύσκολες μέρες για την εστίαση και τα ξενοδοχεία στην Αττική

«Δεν αποκλείουμε τίποτα» είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας - Τα 6 μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς για συναυλίες, εστιατόρια, κινηματογράφους, λαϊκές αγορές και μπουζούκια.

Περισσότερα..

Μέτρα στήριξης εργαζομένων στους κλάδους εστίασης, τουρισμού και πολιτισμού

Νέα μέτρα για τους εργαζομένους εποχικά στον τουρισμό, για τους καλλιτέχνες και τους ξεναγούς προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Επίσης, είπε ότι ο χρόνος απονομής των αναδρομικών στους συνταξιούχους θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.

Περισσότερα..

Η βρετανική καραντίνα σε 7 νησιά επισπεύδει το τέλος της σεζόν

Σε υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα θα τίθενται εφεξής όσοι επιστρέφουν στην Αγγλία από επτά νησιά της Ελλάδας, όπως γνωστοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκραντ Σαπς.

Περισσότερα..

Υπ. Οικ.: Στο 1,5 δισεκ. τα έσοδα από τον τουρισμό τον Αύγουστο - Πού υπάρχει ελπίδα παράτασης της σεζόν;

Στο 1,5 δισεκ ευρώ εκτιμάται ότι φτάνουν για τον Αύγουστο τα έσοδα του τουρισμού. Όπως ανέφερε μιλώντας το πρωί στο Real fm ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας «η πορεία του τουρισμού είναι στα πλαίσια του βασικού σεναρίου.

Περισσότερα..

Τουρισμός: Κρίνεται η «παράταση» της σεζόν από την επίσπευση ανακοινώσεων για τα εργασιακά

Η άμεση δημοσιοποίηση των προθέσεων της κυβέρνησης για τη στήριξη των επιχειρήσεων στο εργασιακό μέτωπο είναι άκρως σημαντική για να δουν οι επιχειρήσεις του τουρισμού εάν θα συνεχίσουν και τον Οκτώβριο.

Περισσότερα..

Η γρήγορη προσγείωση του τουρισμού καταλύτης για το ΑΕΠ - Αναζητείται ανάχωμα

Η χαμηλή πτήση του τουρισμού φέτος και η πρόωρη σε πολλές περιοχές ουσιαστική λήξη της σεζόν, ακόμη και πριν εκπνεύσει ο Αύγουστος, λόγω των τοπικών - μερικών lockdown φαίνεται ότι οδηγούν τους θεσμούς σε μια «επί τα χείρω» αναθεώρηση της πορείας τους Ελληνικού ΑΕΠ.

Περισσότερα..

Βαρόμετρο για τον τουρισμό οι αποφάσεις της Μ. Βρετανίας στο υγιειονομικό μέτωπο

«Ο Αύγουστος έχει ένα δεκαήμερο ακόμη, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την πορεία μια έστω και κουτσουρεμένης χρονιάς».

Περισσότερα..

Προβληματισμός από την ταξιδιωτική υποβάθμιση της Ελλάδας από το Κυπριακό υπουργείο Υγείας

Έντονο –κατά τον πλέον μετριοπαθή χαρακτηρισμό- προβληματισμό φέρνει η απόφαση των κυπριακών αρχών να κατατάξει την Ελλάδα στην ταξιδιωτική κατηγορία Β’ με εκτεταμένους ελέγχους για όσους έρχονται αεροπορικώς στην Κύπρο από τη χώρα μας.

Περισσότερα..

Βαρύ το τίμημα στον παγκόσμιο τουρισμό - Τι λένε ΙΑΤΑ και WTO;

Η πανδημία της Covid-19 στοίχισε 320 δισεκατομμύρια δολάρια σε απολεσθέντα έσοδα για τον τουριστικό τομέα παγκοσμίως, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο, όπως εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.

Περισσότερα..