Τουρισμός

Τσίπρας: Χρειάζεται γενναίο πακέτο μέτρων για τις τουριστικές επιχειρήσεις

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε κλάδος της τουριστικής δραστηριότητας, λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού και οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, συζητήθηκαν αναλυτικά στην τηλεδιάσκεψη που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με παράγοντες του τουριστικού τομέα.

Περισσότερα..

Πρόταση ΕΒΕΑ για ενίσχυση του τουρισμού: Πρόγραμμα επιδότησης διακοπών

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος απέστειλε σήμερα στους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και Τουρισμού κ.κ. Σταϊκούρα, Γεωργιάδη, Βρούτση και Θεοχάρη, επιστολή και ολοκληρωμένη πρόταση για τη στήριξη του ελληνικού...

Περισσότερα..

Εκτός επιδόματος 800 ευρώ οι ξεναγοί - Σε αναζήτηση φόρμουλας η κυβέρνηση

Δεν εμφανίζονται ως δικαιούχοι οι Ξεναγοί της χώρας, του οικονομικού βοηθήματος των 800 ευρώ, που εξήγγειλε η κυβέρνηση, για τους κλάδους που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού.

Περισσότερα..

Τουρισμός: 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας βρίσκονται σε κίνδυνο στην Ευρώπη

Σε 2,1 τρισ. δολάρια υπολογίζει το κόστος του κορονοϊού στην παγκόσμια ταξιδιωτική-τουριστική βιομηχανία, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδιών (WTTC), σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιοποίησε, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι την ίδια στιγμή εξαιτίας της πανδημίας, ο αριθμός των θέσεων εργασίας που...

Περισσότερα..

Στοχευμένα μέτρα για τουρισμό, ναυτιλία εξετάζει το Υπ. Οικονομικών

«Τον Απρίλη θα υπάρξει διεύρυνση των ΚΑΔ αλλά και θα λάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και για τους υπόλοιπους κλάδους που πλήττονται από την κρίση. Και πιθανότατα θα έχουμε μέχρι τις 10 Απριλίου τον τρόπο με τον οποίο θα δοθεί η επιστρεπτέα προκαταβολής ύψους 1 δισεκ. ευρώ σε επιχειρήσεις.

Περισσότερα..

Η πρωτοφανής νέα καθημερινότητα στον τουρισμό

Μια ιστορική στιγμή για τον ελληνικό τουρισμό καταγράφεται τη Δευτέρα 23/3/2020 καθώς από σήμερα τα χαράματα και μέχρι και τέλος Απριλίου, για πρώτη φορά στην ιστορία του κλάδου, έκλεισαν όλα τα ξενοδοχεία της χώρας. Βάση της κυβερνητικής απόφασης θα λειτουργεί ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα νομού και...

Περισσότερα..

Τουρισμός: 16 επίκαιρες ερωτήσεις - απαντήσεις για επιχειρήσεις του κλάδου

Το υπουργείο Τουρισμού κωδικοποίησε και παρουσιάζει 16 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με ζητήματα που προέκυψαν στο χώρο του τουρισμού μετά τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Περισσότερα..

Βαρύ το πλήγμα στον τουρισμό - αγωνία για μια χαμένη χρονιά

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόνο εβδομάδες από τη δημοσιοποίηση από την Τράπεζα της Ελλάδος της εκρηκτικής ανόδου που σημείωσαν πέρσι οι τουριστικές εισπράξεις, που ξεπέρασαν τα 18 δισ. ευρώ, με ταυτόχρονη σημαντική ενίσχυση τόσο της μέσης δαπάνης ανά τουρίστα, όσο και του αριθμού των επισκεπτών, με...

Περισσότερα..

ΚΕΠΕ: Τι ζημιά φέρνει στην οικονομία το κάθε ένα δισεκ. που χάνεται από τον εισερχόμενο τουρισμό

Ο τουριστικός τομέας και ειδικότερα οι διεθνείς ταξιδιωτικές εισπράξεις αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα πρώτα και σημαντικότερα πλήγματα από τη διεθνή εξάπλωση του κορονοϊού (COVID-19).

Περισσότερα..

Δόσεις δανείων κι επιταγές οι "θηλιές" για τις τουριστικές επιχειρήσεις

Σε 15 μέρες, με το πέρας του μήνα, έρχεται ένας βαρύς λογαριασμός για πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που δουλεύουν με επιταγές, καθώς οι "μεγάλοι" δουλεύουν με ανοικτούς λογαριασμούς, μέσω τραπεζών, με τους προμηθευτές τους.

Περισσότερα..