Τουρισμός

Διευρύνεται στις άκρες της η σεζόν - Δυναμική πορεία το Νοέμβριο και έναρξη στα μέσα Μαρτίου

Με πολλαπλές ταχύτητες κινήθηκε ως φαίνεται και φέτος ο τουρισμός διασφαλίζοντας υψηλό μέρισμα για συγκριμένους κλάδους και περιοχές.

Περισσότερα..

Με υψηλές πληρότητες και ελπίδες για το 2022 κλείνει η σεζόν - Αναμονή για τη World Travel Market

Σημαντική είναι η ανάκαμψη για τον ελληνικό τουρισμό σε βασικούς προορισμούς με βάση τα νούμερα που έδωσε η Fraport χτες για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται (Ακτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλλονιά, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος).

Περισσότερα..

Δυναμικός ο Οκτώβρης στον τουρισμό Ο ρόλος του silver toursm

Με υψηλές για την εποχή πληρότητες κινείται και ο Οκτώβριος, με βάση τα όσα αναφέρουν στο Reporter.gr παράγοντες της αγοράς. Είναι ενδεικτικό, ότι ενώ πέρυσι τέτοιαν εποχή τα περισσότερα ξενοδοχεία ήταν σε διαδικασία κλεισίματος, φέτος έχουν προγραμματίσει να κατεβάσουν τα ρολά τους στα τέλη Οκτωβρίου...

Περισσότερα..

Greek Twins στο CCTV: Η Ελλάδα στα σπίτια εκατομμυρίων κινέζων τηλεθεατών

Οι ανυπέρβλητες φυσικές ομορφιές της Ελλάδας, ο πολιτισμός της αλλά και η καθημερινότητα στην πόλη της Αθήνας ήταν το θέμα του εξαιρετικού αφιερώματος που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του κινεζικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου CCTV.

Περισσότερα..

ΤτΕ : Στο 30% του επταμήνου 2019 φέτος η τουριστική κίνηση

Στα 4,540 εκατομμύρια ανήλθε ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε την Ελλάδα στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2021, καταγράφοντας αύξηση κατά 51,4 % σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος για το Ισοζύγιο Πληρωμών.

Περισσότερα..

Υπ. Οικονομικών: Αισιοδοξία για την πορεία των εσόδων - 10 δισεκ. φέτος από τον τουρισμό

Η πορεία του τουρισμού τον Ιούλιο και Αύγουστο και η αποπληρωμή των υποχρεώσεων του φόρου εισοδήματος αναμένεται να απεικονιστούν στα έσοδα των επομένων μηνών.

Περισσότερα..

Τροχοδρομείται το "νομοσχέδιο Θεοχάρη" για τον τουρισμό - Τι προβλέπει;

Στην κατάθεση νομοσχεδίου που φιλοδοξεί να ρυθμίσει μια σειρά από ζητήματα του τουριστικού κλάδου αναμένεται να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Τουρισμού, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και καταγράφει η Νίκη Παπάζογλου στο insider.gr.

Περισσότερα..

85η ΔΕΘ: Η τουριστική ατζέντα του Πρωθυπουργού - Έρχεται Ν/Σ και αυξήσεις τελών σε κρουαζιέρα

Αισιόδοξος για την πορεία της φετινής χρονιάς εμφανίστηκε από τη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός παρουσιάζοντας μάλιστα μια πρώτη ιδέα για τη διαχείριση των προορισμών και τη διασφάλιση περισσότερων εσόδων από το εισερχόμενο κύμα τουριστών, που εκτιμάται ότι του χρόνου θα είναι, εκτός απροόπτου, ιδιαίτερα αυξημένο....

Περισσότερα..

Travel + Leisure World’s Best Awards: Η Μήλος καλύτερο νησί στον κόσμο για το 2021

Ως το καλύτερο νησί στον κόσμο και την Ευρώπη για το 2021 (Top Island in the World / Top Island in Europe), με τη σχεδόν άριστη βαθμολογία 95.50, αναδείχθηκε η Μήλος από τους πολυάριθμους αναγνώστες του κορυφαίου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel + Leisure», που συμμετείχαν στην ψηφοφορία...

Περισσότερα..

47.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ ενεργοποιήθηκαν τον Αύγουστο

25 περιφερειακές ενότητες με πρώτη τη Χαλκιδική είχαν τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργοποιημένων επιταγών σε τουριστικά καταλύματα κατά το διάστημα 1-31 Αυγούστου2021.

Περισσότερα..