Τουρισμός

ΗΠΑ: Στην κορυφή των δημοφιλών προορισμών η Ελλάδα

Πνοή αισιοδοξίας δίνει η κατάταξη της Ελλάδας στους κορυφαίους προορισμούς από την USTOA, την Ένωση T.O των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον αμερικανικό οργανισμό η Ελλάδα είναι τρίτος δημοφιλέστερος διεθνής προορισμός στον κόσμο για τους Αμερικανούς τουρίστες το 2021, για το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2020.

Περισσότερα..

Κάθετη πτώση στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 10μηνο - Τι έδειξε ο Οκτώβριος;

Την περίοδο Ιανουαρίου-Oκτωβρίου 2020 καταγράφηκαν 5,7 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις έναντι 21,5 εκατ. της περιόδου Ιανουαρίου ι Oκτωβρίου 2019, παρουσιάζοντας μείωση κατά -72,0%/-14,8 εκατ. αφίξεις σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο Νοεμβρίου του ΙΝΣΕΤΕ.

Περισσότερα..

Νέα deal και Ταμείο Ανάκαμψης δίνουν "οξυγόνο" στον τουρισμό

Σε μια περίοδο που η χώρα «διψά» για καλά νέα η ανακοίνωση την Παρασκευή της συμφωνίας μεταξύ των ομίλων Lamda και ΤΕΜΕΣ, ύψους 300 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη δύο πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων στο Ελληνικό δίνει αέρα αισιοδοξίας.

Περισσότερα..

Κοντινά ταξίδια και μικρά ξενοδοχεία στην πρώτη γραμμή τουριστικής ανάκαμψης

Μικρά μπουτίκ ξενοδοχεία, ταξίδια σε κοντινούς προορισμούς είναι εκείνα που θα ανακάμψουν άμεσα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο 4ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος ο αναλυτής αγοράς της εταιρίας Phocuswright, κ. Peter O’ Connor.

Περισσότερα..

Τι θα επηρεάσει την πορεία του τουρισμού το 2021

Η ψυχολογία των πολιτών και η διάθεσή τους για ταξίδια το 2021, συναρτάται απόλυτα με τις εξελίξεις της πανδημίας και την εφαρμογή των εμβολίων, καταδεικνύουν τα ευρήματα μελετών και τα συμπεράσματα του διαλόγου στο πλαίσιο ου 4ου Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Νοεμβρ...

Περισσότερα..

Ταξιδιωτικές εισπράξεις: €3,5 δισ. στο εννεάμηνο

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τις ταξιδιωτικές εισπράξεις δείχνουν πως τους πρώτους εννέα μήνες του 2020 εισέρρευσαν στη χώρα μόλις 3,5 δισ. ευρώ, έναντι 16,1 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Για τον Σεπτέμβριο οι εισπράξεις προσδιορίζονται στα 825 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα..

Προϋπολογισμός: Στον τουρισμό, το Ταμείο Ανάκαμψης και στα μέτρα στήριξης οι ελπίδες για ανάπτυξη το 2021

Μπορεί το οικονομικό επιτελείο να έβαλε τον πήχη της ανάπτυξη σε επίπεδο λίγο πιο κάτω από το 5% ωστόσο εκτιμάται από στελέχη του οικονομικού επιτελείου ότι ο "πήχης' σε σχέση με διεθνείς αναλύσεις έχει μπει χαμηλά.

Περισσότερα..

Βασιλικός (ΞΕΕ); Βιωσιμότητα και ψηφιακή μετάβαση το μεγάλα στοιχήματα για την επόμενη μέρα του τουρισμού

Το θέμα της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, αλλά και της ενίσχυσης ειδικά των μικρομεσαίων για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών εξελίξεων που φέρνει η 4η βιομηχανική επανάσταση έθεσε επί τάπητος στο πλαίσιο του 2ου παγκοσμίου webinar για τον Τουρισμό που διοργάνωσε η Έλενα Κουντουρά ο Αλέξανδρος Βασιλικός,...

Περισσότερα..

Διάταξη για τουριστικά λεωφορεία και τουριστικά καταλύματα - Τι προβλέπει;

Μια πολύ σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία που ανακουφίζει εκατοντάδες επαγγελματίες του Τουρισμού φέρνουν προς ψήφιση στη Βουλή τα Υπουργεία Τουρισμού, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών.

Περισσότερα..

Απειλούνται 74,4 εκατ. θέσεις εργασίας διεθνώς στον τουρισμό - Το τρίπτυχο "ασπίδα" για την επανεκκίνηση

Το τρίπτυχο Testing - Tracing - Treatment (Διαγνωστικός έλεγχος - Ιχνηλάτηση - Θεραπεία) είναι βασική προϋπόθεση για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα από το πρώτο παγκόσμιο Webinar για τον Τουρισμό, που διοργάνωσε χτες η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Έλενα Κουντουρά. ...

Περισσότερα..