Ενοικιαζόμενα Δωμάτια

Πρωταθλήτρια στη ζήτηση για καταλύματα τύπου Airbnb η Κρήτη

Aκόμη και …τετραπλάσια φτάνει να είναι η ζήτηση για καταλύματα τύπου Airbnb στην Ελλάδα για φέτος το καλοκαίρι όπως προκύπτει από τα στοιχεία της εξειδικευμένης εταιρείας αναλύσεων AirDNA.

Περισσότερα..

STAMA: Αγαπητέ ΣΕΤΕ, άλλα γνωρίζουμε - Φούντωσε η κόντρα

Μόλις εχθές είδε το φως της δημοσιότητας η επιστολή του ΣΕΤΕ η οποία εν συντομία ζητάει ουσιαστικά την κατάργηση της δραστηριότητας της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Περισσότερα..

ΣΕΤΚΕ: Εκτός Αναπτυξιακού νόμου τα μικρά τουριστικά καταλύματα

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στη Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. για την ένταξη των καταλυμάτων του κλάδου σε αναπτυξιακά προγράμματα, είναι πλέον γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου «Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη» που κατατέθηκε στη Βουλή,...

Περισσότερα..

Η ΑΑΔΕ "ξεσκονίζει" πληρωμές, λίστες ακινήτων και καταχωρήσεων από Airbnb, Boooking, Homeaway

Μπορεί ο τουρισμός να είναι στον πάγο εδώ και ένα χρόνο περίπου και δεν αναμένεται να περάσει στην «απόψυξη» πριν το τέλος του πρώτου εξαμήνου, ωστόσο η ΑΑΔΕ «ζεσταίνει» μηχανές για ελέγχους στο πλαίσιο και του επιχειρησιακού της σχεδίου.

Περισσότερα..

Δάνεια, ρευστότητα και ανταγωνιστικότητα επί τάπητος στη συνάντηση ΣΕΤΚΕ - κυβέρνησης

Συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού, Χρήστο Σταϊκούρα και Χάρη Θεοχάρη είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος.

Περισσότερα..

ΣΕΤΚΕ: Ζητεί άμεση στήριξη των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων

Επιπρόσθετα μέτρα οικονομικής στήριξης των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων ζητεί με επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Τουρισμού η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος.

Περισσότερα..

Airbnb: Νέοι κανόνες για τον καθαρισμό των καταλυμάτων - Τι προτείνει για τις κρατήσεις;

Νέες οδηγίες σχετικά με τον καθαρισμό των σπιτιών που διατίθενται προς μίσθωση, είναι έτοιμη να παρουσιάσει η Airbnb λόγω του κορονοϊού.

Περισσότερα..

ΣΕΤΚΕ: Να λειτουργήσουμε με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των χιλιάδων τουριστών της Thomas Cook

Η παύση λειτουργίας της εταιρείας Thomas Cook θα έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις στον ελληνικό Τουρισμό και σίγουρα θα επηρεάσει πολλές επιχειρήσεις του κλάδου μας, αναφέρει ανακοίνωση της ΣΕΤΚΕ.

Περισσότερα..

Grant Thornton: Στα 1,9 δισ. ο τζίρος των βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων

Τα μεγέθη της οικονομίας διαμοιρασμού καταγράφουν ετήσια ποσοστιαία αύξηση κατά 25%, με έσοδα άνω των 1,9 δισ. ευρώ, ποσό που προσεγγίζει το 10% της ετήσιας τουριστικής δαπάνης. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της μελέτης "Ο κοινωνικός αντίκτυπος της οικονομίας του διαμοιρασμού και προτεινόμενες ρυθμιστικές...

Περισσότερα..

Hellas Cert: Πρόταση για συνέχιση της πιστοποίησης καταλυμάτων με αξιοποίηση των διαπιστευμένων φορέων

Να υιοθετηθεί το μοντέλο που μέχρι σήμερα υπήρχε για την Πιστοποίηση Ενοικιαζόμενων Δωματίων κι όπου το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος είχε κεντρικό ρόλο ζητούν φορείς των εταιριών που κάνουν πιστοποιήσεις.

Περισσότερα..