Ενοικιαζόμενα Δωμάτια

Σφίγγει ο κλοιός της ΑΑΔΕ σε όσους μέσα από βραχυχρόνιες μισθώσεις επιχειρούν να κρύψουν εισοδήματα

Με νέα "όπλα" επιχειρεί η ΑΑΔΕ, να αντιμετωπίσει το διογκούμενο ζήτημα με το εισόδημα που παράγεται στις βραχυχρόνιες μισθώσεις αλλά "κρύβεται" από τα μάτια της εφορίας. Αξιοποιώντας νέες έξυπνες τεχνικές διασταυρώσεων αλλά και νέα ελεγκτικά εργαλεία, αναζητώντας “μαύρες” πωλήσεις μέσω των social media...

Περισσότερα..

Γεμίζουν τα Airbnb για τις γιορτές- Οι τιμές ανά περιοχή

Η φετινή χειμερινή σεζόν ξεκίνησε με αισιόδοξα μηνύματα τόσο για τον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, όσο και για τους ξενοδόχους ορεινών περιοχών. Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου οι πληρότητες άγγιξαν το 100% στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών, ενώ, υψηλές πληρότητες καταγράφονται σχεδόν...

Περισσότερα..

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το airbnb

Πρόταση που αφορά τον έλεγχο της δραστηριότητας του Airbnb και την αντιμετώπιση της φούσκας ακινήτων κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα..

STAMA Greece - European Holiday Home Association : Θετικό το σχέδιο της Κομισιόν για τις μισθώσεις τύπου Airbnb

O SΤΑΜΑ και η EHHA χαιρετίζουν την πρόταση της Επιτροπής για κανονισμό σχετικά με τη συλλογή και κοινοποίηση δεδομένων που αφορούν τις υπηρεσίες βραχυχρόνιας μίσθωσης καταλυμάτων.

Περισσότερα..

Airbnb: Αυτές είναι οι προτάσεις του ΣΕΤΕ

Προτάσεις για βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Airbnb και γενικότερα της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων κατέθεσε ο ΣΕΤΕ την Πέμπτη.

Περισσότερα..

Πρωταθλήτρια στη ζήτηση για καταλύματα τύπου Airbnb η Κρήτη

Aκόμη και …τετραπλάσια φτάνει να είναι η ζήτηση για καταλύματα τύπου Airbnb στην Ελλάδα για φέτος το καλοκαίρι όπως προκύπτει από τα στοιχεία της εξειδικευμένης εταιρείας αναλύσεων AirDNA.

Περισσότερα..

STAMA: Αγαπητέ ΣΕΤΕ, άλλα γνωρίζουμε - Φούντωσε η κόντρα

Μόλις εχθές είδε το φως της δημοσιότητας η επιστολή του ΣΕΤΕ η οποία εν συντομία ζητάει ουσιαστικά την κατάργηση της δραστηριότητας της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Περισσότερα..

ΣΕΤΚΕ: Εκτός Αναπτυξιακού νόμου τα μικρά τουριστικά καταλύματα

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στη Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. για την ένταξη των καταλυμάτων του κλάδου σε αναπτυξιακά προγράμματα, είναι πλέον γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου «Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη» που κατατέθηκε στη Βουλή,...

Περισσότερα..

Η ΑΑΔΕ "ξεσκονίζει" πληρωμές, λίστες ακινήτων και καταχωρήσεων από Airbnb, Boooking, Homeaway

Μπορεί ο τουρισμός να είναι στον πάγο εδώ και ένα χρόνο περίπου και δεν αναμένεται να περάσει στην «απόψυξη» πριν το τέλος του πρώτου εξαμήνου, ωστόσο η ΑΑΔΕ «ζεσταίνει» μηχανές για ελέγχους στο πλαίσιο και του επιχειρησιακού της σχεδίου.

Περισσότερα..

Δάνεια, ρευστότητα και ανταγωνιστικότητα επί τάπητος στη συνάντηση ΣΕΤΚΕ - κυβέρνησης

Συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού, Χρήστο Σταϊκούρα και Χάρη Θεοχάρη είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος.

Περισσότερα..