Ενοικιαζόμενα Δωμάτια

Η ΑΑΔΕ "ξεσκονίζει" πληρωμές, λίστες ακινήτων και καταχωρήσεων από Airbnb, Boooking, Homeaway

Μπορεί ο τουρισμός να είναι στον πάγο εδώ και ένα χρόνο περίπου και δεν αναμένεται να περάσει στην «απόψυξη» πριν το τέλος του πρώτου εξαμήνου, ωστόσο η ΑΑΔΕ «ζεσταίνει» μηχανές για ελέγχους στο πλαίσιο και του επιχειρησιακού της σχεδίου.

Περισσότερα..

Δάνεια, ρευστότητα και ανταγωνιστικότητα επί τάπητος στη συνάντηση ΣΕΤΚΕ - κυβέρνησης

Συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού, Χρήστο Σταϊκούρα και Χάρη Θεοχάρη είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος.

Περισσότερα..

ΣΕΤΚΕ: Ζητεί άμεση στήριξη των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων

Επιπρόσθετα μέτρα οικονομικής στήριξης των μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων ζητεί με επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Τουρισμού η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος.

Περισσότερα..

Airbnb: Νέοι κανόνες για τον καθαρισμό των καταλυμάτων - Τι προτείνει για τις κρατήσεις;

Νέες οδηγίες σχετικά με τον καθαρισμό των σπιτιών που διατίθενται προς μίσθωση, είναι έτοιμη να παρουσιάσει η Airbnb λόγω του κορονοϊού.

Περισσότερα..

ΣΕΤΚΕ: Να λειτουργήσουμε με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των χιλιάδων τουριστών της Thomas Cook

Η παύση λειτουργίας της εταιρείας Thomas Cook θα έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις στον ελληνικό Τουρισμό και σίγουρα θα επηρεάσει πολλές επιχειρήσεις του κλάδου μας, αναφέρει ανακοίνωση της ΣΕΤΚΕ.

Περισσότερα..

Grant Thornton: Στα 1,9 δισ. ο τζίρος των βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων

Τα μεγέθη της οικονομίας διαμοιρασμού καταγράφουν ετήσια ποσοστιαία αύξηση κατά 25%, με έσοδα άνω των 1,9 δισ. ευρώ, ποσό που προσεγγίζει το 10% της ετήσιας τουριστικής δαπάνης. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της μελέτης "Ο κοινωνικός αντίκτυπος της οικονομίας του διαμοιρασμού και προτεινόμενες ρυθμιστικές...

Περισσότερα..

Hellas Cert: Πρόταση για συνέχιση της πιστοποίησης καταλυμάτων με αξιοποίηση των διαπιστευμένων φορέων

Να υιοθετηθεί το μοντέλο που μέχρι σήμερα υπήρχε για την Πιστοποίηση Ενοικιαζόμενων Δωματίων κι όπου το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος είχε κεντρικό ρόλο ζητούν φορείς των εταιριών που κάνουν πιστοποιήσεις.

Περισσότερα..

Ενοικιαζόμενα δωμάτια: Τι αλλάζει με το νέο νόμο.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον θεματικό τουρισμό στις 6/12/18, οι αλλαγές που έγιναν και αφορούν τους επιχειρηματίες ενοικιαζομένων δωματίων είναι:

Περισσότερα..

ΣΕΤΚΕ: Μέχρι τέλος 2019 η ισχύς των Σημάτων Λειτουργίας στα rooms to let

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία ανακαλείται, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η άδεια λειτουργίας επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων, προκειμένου να ενταχθούν στο νέο σύστημα κατηγοριοποίησης, η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος διευκρινίζει ότι, η ισχύς των Ειδικών...

Περισσότερα..

Παράταση μέχρι τέλος του έτους στην προαιρετική κατάταξη στο σύστημα κλειδιών

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος ενημερώνει τους επιχειρηματίες μέλη της ότι με το ΦΕΚ Β΄3119 / 31.07.2018 που αφορά τον καθορισμό τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών των Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων - Διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) και την κατάταξη σε κατηγορίες με σύστημα...

Περισσότερα..