Τουρισμός Πόλεων

Πόσοι και από πού ήρθαν στη Θεσσαλονίκη το 2021

Η χρονιά του 2021 έκλεισε για την περιοχή της Θεσσαλονίκης με 1.098.455 διανυκτερεύσεις Ελλήνων και αλλοδαπών επισκεπτών, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση 50,63% σε σχέση με το 2020 (729.246 διανυκτερεύσεις) και σε μείωση 55,02% σε σχέση με το 2019, κατά το οποίο καταγράφηκαν 2.442.020 διανυκτερεύσεις....

Περισσότερα..

Τουρισμός στην Αθήνα: Οι top χώρες προέλευσης το 2021

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των ταξιδιωτών που αναζητούν ενεργά για έναν προορισμό καθώς και για τη διαμονή τους, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνονται οι τάσεις χρονολογικά αλλά και ανά χώρα προέλευσης της τουριστικής ζήτησης...

Περισσότερα..

Β. Κικίλιας για ναυάγιο Ζακύνθου: Δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που διαιωνιζόταν

«Δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που διαιωνιζόταν σχετικά με το Ναυάγιο της Ζακύνθου», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού.

Περισσότερα..

Τα έργα τουριστικής ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης στο επίκεντρο της συνάντησης Κικίλια-Ζέρβα

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Περισσότερα..

Τα Ιωάννινα έτοιμα για την επόμενη ημέρα, με την υποστήριξη του ΗΑΤΤΑ

Παρουσίαση της νέας καμπάνιας των Ιωαννίνων και επαγγελματικές συναντήσεις με μέλη του ΗΑΤΤΑ, περιελάμβανε η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Ιωαννιτών στην Αθήνα, την 8η Δεκεμβρίου.

Περισσότερα..

Β. Κικίλιας: Η Θεσσαλονίκη δίνει ηχηρό και ισχυρό μήνυμα τουριστικής ανάπτυξης

Από τη Θεσσαλονίκη όπου έχει μεταβεί με αφορμή τα εγκαίνια της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Περισσότερα..

H Eλαφόνησος εμβολιάζεται για να παραμείνει ασφαλής

Ακολουθώντας τις επιταγές των καιρών, δημότες της Ελαφονήσου έκαναν σήμερα την 3η δόση του εμβολιασμού με τη συνδρομή της 6ης ΥΠΕ, του Νοσοκομείου Μολάων, του ΚΥ Γυθείου και του ΚΥ Νεάπολης. Ο εμβολιασμός έγινε στο στο ΠΠΙ Ελαφονήσου (φωτο).

Περισσότερα..

Η Βαρκελώνη επανεξετάζει το τουριστικό μοντέλο της

Η Βαρκελώνη σκέφτεται να επεκτείνει το αεροδρόμιο Ελ Πρατ για να καλύψει τις τουριστικές ανάγκες. Ακτιβιστές εναντιώνονται. Η Βαρκελώνη χρειάζεται ένα άλλο, βιώσιμο τουριστικό μοντέλο.

Περισσότερα..

Πολύ ψηλά η πληρότητα των ξενοδοχείων των Ιωαννίνων τον Νοέμβριο

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Τουρισμού, με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Περισσότερα..

Η Ελαφόνησος εξορμά στις ξένες αγορές

Επιτυχημένες για ακόμη μια χρονιά ήταν οι θεματικές διαδικτυακές συναντήσεις του Δήμου της Ελαφονήσου με φορείς του τουρισμού . Η δήμαρχος, κυρία Έφη Λιάρου συνομίλησε προσωπικά με δημοσιογράφους bloggers και ταξιδιωτικούς πράκτορες, τόσο από την εξωτερικό όσο και από την Ελλάδα , που απευθύνονται σε...

Περισσότερα..