Επικαιρότητα

Η μετάλλαξη "Δέλτα" δοκιμάζει προϋπολογισμό και τουρισμό

Η εξάπλωση της μετάλλαξης "Δ" και τα πρώτα έστω και περιορισμένης έκτασης περιοριστικά μέτρα φέρνουν στο προσκήνιο σενάρια αναθεώρησης της πορείας της οικονομίας.

Περισσότερα..

Γεωπολιτικά "απόνερα" στον τουρισμό - Η κόντρα Μακρόν - Μέρκελ - Πούτιν και η Ελλάδα

Tην Ελλάδα επικαλέστηκε ως παράδειγμα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβάλλει στα κράτη-μέλη της ΕΕ τα μέτρα που θα ισχύουν στην υποδοχή τουριστών για το φετινό καλοκαίρι.

Περισσότερα..

Με βαριά ατζέντα δικαιωμάτων, διακρίσεων και βιωσιμότητας οι εστιάτορες

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στους κλάδους της εστίασης και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα κίνητρα σε σχέση με την «κινητικότητα» των εμβολιασμένων.

Περισσότερα..

Τράπεζα της Ελλάδος: Προβληματισμός για την πορεία του τουρισμού

Τους παράγοντες κινδύνου καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) σε σχέση με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στην έκθεση για τη νομισματική πολιτική που κατέθεσε χτες (28/6).

Περισσότερα..

Οι μεταλλάξεις κτυπούν τον τουρισμό

Με μεγάλη προσοχή παρακολουθεί τις υγειονομικές εξελίξεις στο πεδίο του κορονοϊού και της περίφημης πια μετάλλαξης Δέλτα το υπουργείο οικονομικών, το οποίο όμως, διατηρεί σε ετοιμότητα "για παν ενδεχόμενο" ταμειακά διαθέσιμα ύψους 35 δισ. ευρώ.

Περισσότερα..

Σύνοδος Κορυφής: Μέτωπο "βορείων" κατά των "τουριστικών" κρατών μελών - Αιχμές για τη "χαλάρωση" στην Ελλάδα

Αυστηρή κριτική άσκησαν στη χώρα μας και σε άλλες χώρες που εξαρτώνται από τον τουρισμό η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμμανουέλ Μακρόν για την ελεύθερη υποδοχή επισκεπτών που εμβολιάστηκαν κατά του νέου κορωνοϊού με λιγότερο αποτελεσματικά κινεζικά και ρωσικά εμβόλια, υποδεικνύοντας έτσι την πιθανότητα να επιβληθούν...

Περισσότερα..

Από το Καστελλόριζο ξεκινά τις δράσεις του το κίνημα οικολογίας και φιλελληνισμού

Με στόχο τον καθαρισμό παραλιών, θάλασσας, βουνών & δασών με την συμμετοχή κάθε ιδιώτη εντός και εκτός Ελλάδας, το project ξεκινάει από το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας και απλώνεται σε όλη τη χώρα.

Περισσότερα..

Εκτίναξη αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος

Τις νέες αντικειμενικές αξίες ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας (7/6) ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Στο 55% του συνόλου των ζωνών διαπιστώνεται αύξηση αντικειμενικών αξιών. "Οι όποιες μεταβολές και αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες δεν θα μεταφραστούν αυτομάτως στον ΕΝΦΙΑ", είπε ο υπουργός Οικονομικών, προσπαθώντας...

Περισσότερα..

Ξεκινά η διαβούλευση για το Π/Δ «Ερασιτεχνική και Αθλητική Αλιεία»

Το ΥΠΑΑΤ θέτει σε διαβούλευση σχέδιο Π/Δ σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις άσκησης ερασιτεχνικής και αθλητικής αλιείας από σήμερα 24/5/2021 έως την 4/6/2021. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναρτήσουν τα σχόλιά τους στην ιστοσελίδα: http://pconsult.minagric.gr/index.php/el/.

Περισσότερα..

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Η καθυστέρηση εμβολιασμών στα νησιά στοίχησε στη φήμη της χώρας

Κοινή Δήλωση Νεκτάριου Σαντορινιού, Κατερίνας Νοτοπούλου και Ανδρέα Μιχαηλίδη, αρμόδιων Τομεαρχών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού, του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς στα νησιά

Περισσότερα..