Επικαιρότητα

Αύξηση φωτιά στα Οικοδομικά υλικά - πόσο ανεβαίνουν

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία των τιμών στα οικοδομικά υλικά καταγράφοντας νέο «άλμα» 11,7% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Τετάρτη η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ).

Περισσότερα..

Γιατί «κατεβάζουν ρολά» για 3 εβδομάδες οι Πολεοδομίες

Τον δρόμο των κινητοποιήσεων επιλέγουν οι πολιτικοί μηχανικοί που εργάζονται στις πολεοδομίες των Δήμων και του Δημοσίου, ζητώντας ενίσχυση του θεσμού σε επίπεδο στελεχών αλλά και λειτουργίας.

Περισσότερα..

Εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο μαγματικός θάλαμος του ηφαιστείου Κολούμπου στη Σαντορίνη

Ένας συνεχώς αυξανόμενος όγκος μάγματος συσσωρεύεται στον μαγματικό θάλαμο, σε βάθος περίπου 3 χιλιομέτρων κάτω από το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπος κοντά στη Σαντορίνη.

Περισσότερα..

Ο χειμώνας έφερε την άνοδο στις τιμές ρεύματος - Προβληματισμός για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Η ζήτηση λόγω των καιρικών φαινομένων αλλά και η αυξημένη συμμετοχή φυσικού αερίου στο εθνικό μίγμα παραγωγής έφερε εκτίναξη στην χονδρεμπορική τιμή ρεύματος. Έτσι, στα 357,96 ευρώ/MWh διαμορφώθηκε η Τιμή Εκκαθάρισης Αγοράς (ΤΕΑ) της Αγοράς Επόμενης Ημέρας για την Τρίτη 29/11/2022.Η τιμή αυξήθηκε κατά...

Περισσότερα..

Ερχεται σφοδρό κύμα κακοκαιρίας - Πού θα κτυπήσει

Κύμα κακοκαιρίας έρχεται το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Περισσότερα..

Η “ακτινογραφία” της φτώχειας στην Ελλάδα

Σήμα κινδύνου για τα θέματα κοινωνικού αποκλεισμού εξέπεμψε το Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας παρουσιάζοντας, χθες ,σε ειδική εκδήλωση, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας, την τέταρτη Αναφορά του. Είναι ουσιαστικά μια καταγραφή που συντάσσει το Ελληνικό...

Περισσότερα..

Κινητικότητα και καμπανάκι σχετικά με την Golden Visa

Μεγάλη κινητικότητα υπάρχει σχετικά με την Golden Visa και την ΚΥΑ που ετοιμάζουν τα αρμόδια Υπουργεία, με το σύνολο των εταιρειών του κλάδου στην Ελλάδα, αλλά και των Κινεζικών γραφείων μετανάστευσης, να είναι σε εγρήγορση και να υποβάλουν προτάσεις, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί σωρεία προβλημάτω...

Περισσότερα..

Υπερταμείο: Διαγωνισμός για την αποτίμηση ενός δείγματος πεντακοσίων (500) ακινήτων της ΕΤΑΔ

Στο πιλοτικό πρόγραμμα για την αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στην ΕΤΑΔ, θα ενταχθούν 500 ακίνητα προκειμένου να αναδειχθεί η κατάλληλη μεθοδολογία προσέγγισης και να προκύψουν τα κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνει η προτεραιοποίηση των ακινήτων επί του συνόλου

Περισσότερα..

SpaceX: Πώς μια «παρέλαση» δορυφόρων έγινε ορατή και στην Ελλάδα - Τι λέει εδικός επιστήμονας

Μια διαφορετική «παρέλαση αστέρων» είδαν τα βράδια του Σαββάτου και της Κυριακής οι κάτοικοι σε κεντρική Στερεά Ελλάδα, νησιά Κυκλάδων και βορειοανατολικό Αιγαίο και της Αττικής, αντίστοιχα, απορώντας αρχικά για το τι συμβαίνει.

Περισσότερα..

Covid: Ξέφυγε η κατάσταση σε Μύκονο, Μήλο, Σαντορίνη

Την επιδημιολογική εικόνα του κορονοϊού ανά περιοχή έδωσε ο ΕΟΔΥ, όπως κάθε Τετάρτη, παρουσιάζοντας τις θετικότητες στα διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Περισσότερα..