Υπουργείο Τουρισμού

Νέα αύξηση των αφίξεων από την Αυστρία προς την Ελλάδα αναμένεται το 2020

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα για την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Αυστρία προς την Ελλάδα το 2020, μετά τον αριθμό-ρεκόρ των 515.000 αφίξεων Αυστριακών τουριστών μόνον από τις αεροπορικές πτήσεις το 2019, καταγράφηκαν στη διάρκεια συναντήσεων που είχε στη Βιέννη η Πρόεδρος του...

Περισσότερα..

Βραχυχρόνιες μισθώσεις και υπερτουρισμός, οι μεγάλες προκλήσεις στην άσκηση δημόσιας πολιτικής

Για καλή δυναμική και συγκρατημένη αισιοδοξία όσον αφορά τη φετινή χρονιά μιλά η κυβέρνηση όσον αφορά το μέτωπο του τουρισμού, όπου μεταξύ των προτεραιοτήτων, πέραν του δεκαετούς στρατηγικού σχεδιασμού, περιλαμβάνεται η δημιουργία του ρυθμιστικού πλαισίου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις αλλά και τη δημιουργία...

Περισσότερα..

Στα σκαριά η δημιουργία Εθνικού Παρατηρητηρίου για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

Στη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας, αντικείμενο της οποίας είναι ο σχεδιασμός του οδικού χάρτη με στόχο τη δημιουργία Εθνικού Παρατηρητηρίου για την επίτευξη βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, προχωρά το Υπουργείο Τουρισμού μετά τη σχετική υπογραφή σήμερα από τον Υπουργό, κ. Χάρη Θεοχάρη.

Περισσότερα..

Κόνσολας: Στις 7/1 ξεκινούν τα μαθήματα πρόσκαιρα ανέργων στον τουρισμό

Οι εγγραφές για τα τμήματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού για την εκπαιδευτική περίοδο 2019-2020 ξεκινούν αύριο, 24 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστούν στις, 27-12-2019, 30-12-2019 και 31-12-2019.

Περισσότερα..

Τουρισμός: Αύξηση δαπανών μέσω ΠΔΕ για το 2020

Αυξάνονται οι δαπάνες του προγράμματος των Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Τουρισμού από €24 εκατ. το 2019 σε €33 εκατ. το νέο έτος

Περισσότερα..

Roadshow του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη σε Νέα Υόρκη-Βοστώνη

Σειρά επαφών με ξένους επενδυτές, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, παράγοντες του τουριστικού κλάδου αλλά και με εκπαιδευτικά ιδρύματα είχε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στις ΗΠΑ.

Περισσότερα..

Οι επενδυτικές ευκαιρίες στον Ελληνικό τουρισμό παρουσιάζονται στη Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης. Ο κ. Θεοχάρης θα είναι ομιλητής τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου, στο 21ο ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum που διοργανώνει η Capital Link. Το θέμα της ομιλίας του Υπουργού Τουρισμού θα είναι: "Tourism - Investment and Business Oppo...

Περισσότερα..

Χ. Θεοχάρης: Ποιότητα και brand η άμυνα της Ελλάδας στον "πόλεμο" τιμών των φτηνών προορισμών

Η ποιότητα του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και το brand της χώρας είναι η «ζώνη άμυνας» έναντι στον μεγάλο ανταγωνισμό τιμών από γειτονικές χώρες όπως η Τουρκία. Αυτό τόνισε ο Χάρης Θεοχάρης, υπουργός τουρισμού μιλώντας στο Real Fm το πρωί της Τρίτης.

Περισσότερα..

Σύσκεψη στο Υπουργείο Τουρισμού για την ανάπτυξη του αναρριχητικού τουρισμού στην Κάλυμνο

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού για την ανάπτυξη και προβολή του αναρριχητικού τουρισμού στην Κάλυμνο.

Περισσότερα..

Στα σκαριά ρύθμιση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις - Τι σχεδιάζεται για τα χρονικά όρια;

Στην τελική φάση επεξεργασίας βρίσκονται σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών για θέματα κομβικά για τον τουρισμό σύμφωνα με όσα ανέφερε χτες ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης σε συνάντηση με εκπροσώπους του τύπου.

Περισσότερα..