Τεχνολογία

KLEEMANN: Επενδύσεις 30 εκ και 26 πατέντες από την ελληνική πολυεθνική

Επενδύσεις και έμφαση στην καινοτομία είναι το "μυστικό" της KLEEMANN που από το Κιλκίς έχει εξελιχθεί σε μια από τις ηγέτιδες δυνάμεις του κλάδου των ανελκυστήρων με πωλήσεις σε 100 χώρες. Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρία διαθέτει 26 καταχωρημένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας δείγμα του ότι η αιχμή της ανάπτυξή...

Περισσότερα..

Τουριστική ανάπτυξη δε γίνεται χωρίς το 5G - 4G

Καθώς και φέτος το καλοκαίρι η κατανάλωση δεδομένων από Έλληνες και ξένους επισκέπτες που δεν σταματούν να ενημερώνουν τους διαδικτυακούς τους φίλους για κάθε σταθμό των καλοκαιρινών διακοπών τους στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα αυξημένη, η WIND ανακοίνωσε ότι «φροντίζει να ενισχύει το κινητό της δίκτυο...

Περισσότερα..

Ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο προϋπόθεση για την ανάπτυξη δικτύων 5ης γενιάς

Στον κομβικό ρόλο των κινητών επικοινωνιών για τη μετάβαση στην ψηφιακή Ελλάδα καθώς και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος αναφέρθηκε η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας κατά τη διάρκεια του 9ου Συνέδριου Mobile & Connected World, κεντρικό θέμα του οποίου ήταν το 5G.

Περισσότερα..

Ψηφιακή τεχνολογία με επίκεντρο το κινητό τηλέφωνο

Παρακολουθώντας τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας διαφαίνεται ότι το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει ο απόλυτος εκφραστής της μετάβασης στη νέα ψηφιακή εποχή.

Περισσότερα..

Το ΥΠΕΝ ανοίγει το πεδίο των ΑΠΕ στα νησιά με πιλοτικές εφαρμογές πλωτών αιολικών

Με οδηγό τη νορβηγική τεχνογνωσία ετοιμάζει το Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ένα νέο πλαίσιο για την ανάπτυξη πλωτών ανεμογεννητριών.

Περισσότερα..

Ο Όμιλος MITSIS HOTELS στη νέα ψηφιακή εποχή με λύσεις COSMOTE

Στη νέα ψηφιακή εποχή εισέρχεται δυναμικά ο Όμιλος MITSIS HOTELS μέσα από τις λύσεις COSMOTE Business IT Solutions, που επιτρέπουν την έξυπνη ψηφιακή διαχείριση του συνόλου της επιχειρησιακής πληροφορίας του. Μέσω μιας κεντρικής Cloud πλατφόρμας, η συγκέντρωση και η διαχείριση δεδομένων γίνεται αποτελεσματικότερα,...

Περισσότερα..

Τα «αναδιπλούμενα» smartphones κλέβουν την παράσταση στο MWC

Στη Βαρκελώνη άνοιξε τη Δευτέρα τις πύλες της η Μobile World Congress. Στη μεγαλύτερη έκθεση κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο παρουσιάζονται παραδοσιακά οι νέες τάσεις από το χώρο. Στο επίκεντρο φέτος τα foldable.

Περισσότερα..

Σταθάκης: Κομβικός ο ρόλος του ΔΕΔΔΗΕ για την ηλεκτροκίνηση, "έξυπνα νησιά", αυτοματοποίηση δικτύου

Για έναν νέο χρόνο «με προκλήσεις και ευκαιρίες για την αναδιοργάνωση της ελληνικής αγοράς ενέργειας, στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης της χώρας», έκανε λόγο σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΔΕΔΔΗΕ.

Περισσότερα..

Ο φακός των κινητών Huawei ταξιδεύει την Ελλάδα σε όλον τον κόσμο

Με μια ενέργεια βαθύτατα ανθρώπινη και σίγουρα γεμάτη από Ελλάδα, η νέα συνεργασία της Huawei με τον ΕΟΤ έρχεται να αποκαλύψει μια άλλη πλευρά του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

Περισσότερα..

Το roaming και τα upload των τουριστών τονώνουν τα έσοδα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας

Το roaming, η λεγόμενη περιαγωγή και το γεγονός ότι μετά την κατάργηση των τελών στην υπηρεσία αυτή εντός ΕΕ, ο Ευρωπαίος ταξιδιώτης χρησιμοποιεί από παντού το πακέτο δεδομένων που έχει στο συμβόλαιό του έχει τονώσει τα έσοδα των εταιριών κινητής.

Περισσότερα..