Αγροτουρισμός

Θεσπίζεται Ειδικό Σήμα Αγροτουρισμού και πλαίσιο λειτουργίας των αγροτουριστικών επιχειρήσεων

Με απόφαση της Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ευάγγελου Αποστόλου, ορίστηκαν οι προδιαγραφές λειτουργίας των αγροτουριστικών επιχειρήσεων και θεσπίζεται Ειδικό Σήμα Αγροτουρισμού, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (3089/30-7-2018).

Περισσότερα..

Αγροτουρισμός στην Κρήτη σε συνεργασία με Tui

Ο όμιλος ΤUI, o μεγαλύτερος τουρ οπερέιτορ της Ευρώπης, ξεκίνησε ένα νέο ελληνικό πρότζεκτ αειφόρας τουριστικής ανάπτυξης. Σε αυτό συμμετέχουν ελαιοπαραγωγοί, αμπελοκαλλιεργητές και οινοποιοί.

Περισσότερα..

Προσπάθεια αισθητικής αναβάθμισης Αγίου Νικολάου κι Ελούντας

Την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής της Ελούντας σχεδιάζει ο Δήμος Αγίου Νικολάου ώστε να δώσει μια καλύτερη εικόνα σε έναν από τον πιο δημοφιλή παγκοσμίως προορισμό. Πάντως ήδη σε εκκρεμότητα είναι η ανάπλαση του παράλιου χωριού, αλλά και της παραλίμνιας περιοχής στον Άγιο Νικόλαο.

Περισσότερα..

Β. Αποστόλου: Ο οινικός τουρισμός, όπλο ανταγωνιστικότητας για πολλές περιοχές της Ελλάδας

Ο Οινικός τουρισμός έχει γίνει βασικό συστατικό του γαστρονομικού τουρισμού και είναι ενισχυτικός παράγοντας στις στρατηγικές διαφοροποίησης πολλών προορισμών, τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου στο Συνέδριο για τον Οινικό Τουρισμό που διεξάγεται στη Σαντορίνη.

Περισσότερα..

Tο 1ο Φεστιβάλ Ροδάκινου θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια από 27 έως 29 Μαΐου

Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας και η Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών Συνεταιρισμών Ν.Ημαθίας διοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Ροδάκινου που θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια από 27 έως 29 Μαΐου 2016. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Ημαθίας, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και περιλαμβ...

Περισσότερα..

27-29 Μαΐου το 1ο Φεστιβάλ Ροδάκινου Βέροιας

Από 27 έως 29 Μαΐου 2016 θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια το 1ο Φεστιβάλ Ροδάκινου, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου στο Επιμελητήριο Ημαθίας, από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Νικόλαο Ουσουλτζόγλου κα τον πρόεδρο του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας κ. Ζήση Χ. Πατσίκα.

Περισσότερα..

ΥΠΑΑΤ: Στηρίζει τη διάσωση του προβάτου φυλής Σερρών και του βουβαλιού της Κερκίνης

Το αίτημα για να τεθεί υπό την Αιγίδα του ΥΠΑΑΤ η 2η Διεθνής Επιχειρηματική Έκθεση του Νομού Σερρών, που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Σερρών με το διακριτικό τίτλο «SER – EXPO 2016», ήταν το κύριο αντικείμενο της συνάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη...

Περισσότερα..

Ledra Hotels and Villas SA: Διάκριση για το πρόγραμμα προβολής και διάθεσης αγροδιατροφικών προϊόντων ποιότητας

Τιμητική διάκριση για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής της Τραπέζης Πειραιώς έλαβε ο όμιλος Ledra Hotels and Villas SA σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 30/1.

Περισσότερα..

Views of Greece: Προτάσεις για ειδικές εορταστικές προσφορές για αποδράσεις

Ο ιστότοπος Views of Greece, η παλαιότερη και εγκυρότερη περιηγητική photo bank στον κλάδο του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, εν όψει των εορτών προτείνει σε συνεργασία με ξενώνες και καταλύματα μια σειρά από μοναδικές αποδράσεις εν όψει των εορτών.

Περισσότερα..

Aδεια σε επαγγελματίες ψαράδες να ασκούν παράλληλα και αλιευτικό τουρισμό

Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι :

Περισσότερα..