Θαλάσσιος Τουρισμός

Απαγόρευση κατάπλου σε όλα τα ιδιωτικά σκάφη σε ελληνικά λιμάνια

Ανακοινώθηκε την Πέμπτη περιορισμός του κατάπλου των ιδιωτικών σκαφών σε ελληνικά λιμάνια και η αποβίβαση των επιβατών από τα σκάφη αυτά για προληπτικούς λόγους και τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Περισσότερα..

Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Παρέμβαση για την αντιμετώπιση της «καραντίνας» των ναυπηγείων στην Κίνα

Με παρέμβασή της σε διεθνές επίπεδο προς ναυτιλιακούς παράγοντες αλλά και εθνικές αρχές μεγάλων των ναυτιλιακών δυνάμεων η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών επιχειρεί να δώσει λύση σε ένα καυτό πρόβλημα που έχει προκύψει για τη παγκόσμια ναυτιλία λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.

Περισσότερα..

Yachting Volos : Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία που θα διοργανωθεί από 14 έως 17 Μάιου

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση εκπροσώπων τύπου, ΜΜΕ, blogs, και φορέων, πραγματοποιήθηκε η Επίσημη Συνέντευξη για την παρουσίαση του Yachting Volos : Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία που θα διοργανωθεί από 14 έως 17 Μάιου 2020 στο λιμάνι του Βόλου , στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων...

Περισσότερα..

Φεύγουν από τον έλεγχο δήμων 71 λιμάνια ή λιμενικές εγκαταστάσεις

«Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες βιωσιμότητας για κάθε ένα από τα δέκα περιφερειακά λιμάνια ανώνυμες εταιρείες και μέσα στο 2020 προχωράμε στο διαγωνιστικό μέρος, εκκινώντας από τα λιμάνια εκείνα που ήδη γνωρίζουμε πως έχουν προκαλέσει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον.» Αυτό τόνισε μιλώντας σε συνέδριο της...

Περισσότερα..

Ο Πειραιάς Homeport για το MSC Lirica το 2021

Η MSC Cruises θα δρομολογήσει το MSC Lirica στην αγορά της Ανατολικής Μεσογείου το καλοκαίρι του 2021, που θα έχει ως βάση τον Πειραιά για όλη τη σεζόν.

Περισσότερα..

Οι μεγάλες ευκαιρίες στα μικρά σκάφη αναψυχής

Θαλάσσιος τουρισμός δεν είναι τα μεγάλα γιοτ αλλά τα μικρότερα σκάφη με μερίδιο άνω του 80%. Ο θαλάσσιος τουρισμός δεν είναι υπόθεση των πλουσίων, όπως τονίστηκε σε συνέδριο του Economist στην Γερμανία.

Περισσότερα..

Η Celebrity Cruises ονομάτισε το νέο της πλοίο

Η Celebrity Cruises ανακοίνωσε σήμερα ότι η Reshma Saujani, ιδρύτρια και CEO της παγκόσμιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Girls Who Code και συγγραφέας του παγκόσμιου bestseller “Brave, Not Perfect,” θα είναι η νονός του Celebrity Apex, του δεύτερου κρουαζιερόπλοιου κατηγορίας Edge. Θα δώσει το όνομα στην...

Περισσότερα..

Διαγωνισμοί για την αξιοποίηση των δέκα περιφερειακών λιμανιών το 2020

Την πρόθεση της κυβέρνησης για προκήρυξη διεθνών διαγωνισμών για την αξιοποίηση των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών της χώρας μέσα στο 2020 επανέλαβε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Εφοπλιστών και Κρουαζιερόπλοιων που έγινε στο πλοίο της...

Περισσότερα..

Ένωση Λιμένων Ελλάδος: Θετικό το 2019 για την κρουαζιέρα, θετικότερο το 2020

Σύμφωνα με την Ένωση Λιμένων Ελλάδος ανοδικά κινήθηκαν οι αφίξεις της κρουαζιέρας το προηγούμενο έτος 2019 όσον αφορά τον αριθμό αφίξεων κρουαζιερόπλοιων και επιβατών κρουαζιέρας σε 43 καταμετρημένους προορισμούς στο σύνολο της Χώρας μας.

Περισσότερα..

Celebrity Cruises: Με 280 προορισμούς σε 75 χώρες σεζόν 2021-2022

Η Celebrity Cruises ανακοινωσε το πρόγραμμα των κρουαζιερών για τη σαιζόν 2021-2022, όπου ο αυξανόμενος στόλος των 14 εντυπωσιακών κρουαζιεροπλοίων της εταιρείας θα επισκεφθεί περισσότερους από 280 προορισμούς σε σχεδόν 75 χώρες και στις 7 ηπείρους!.

Περισσότερα..