Γαστρονομία

Toν Μάρτιο το Πανόραμα Τουρισμού Γαστρονομίας και Οίνου 2023

Ένα μεγάλο τουριστικό event έρχεται για να δώσει ώθηση και δυναμική σε προορισμούς και τουριστικές επιχειρήσεις για τη σεζόν του 2023. Στη μεγάλη τουριστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου με 2 Απριλίου στο ΟΑΚΑ, ενώνουν τις δυνάμεις τους οι ελληνικοί προορισμοί, ο θεματικός τουρισμός και...

Περισσότερα..

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου

Με στόχο την ανάδειξη και προώθηση της πηλιορείτικης γαστρονομίας και των τοπικών παραγωγών, διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου στην περιοχή της Πορταριάς το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου.

Περισσότερα..

Το PERGOLA Iconic Santorini συναντά τον Πρόεδρο των Ελλήνων Sommeliers

Το Pergola του Iconic Santorini στο Ημεροβίγλι παρουσίασε τη νέα του γαστρονομική πρόταση σε μια εκδήλωση οινογνωσίας, μέσα από μια συνεργασία του Ανδρέα Ματθίδη Dip WSET, Προέδρου των Ελλήνων Sommeliers με τον Ματθαίο Σορώτο, Executive Chef του Pergola. Οι δυο τους δημιούργησαν μια εμπειρία όπου οι...

Περισσότερα..

3ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Νεοφυών Επιχειρήσεων Γαστρονομικού Τουρισμού

Με επιστολή της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, αρμόδιας για τις ειδικές μορφές τουρισμού, το Υπουργείο Τουρισμού ενημέρωσε τα επιμελητήρια, τις ενώσεις και φορείς του Τουρισμού, για τον 3ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Νεοφυών Επιχειρήσεων Γαστρονομικού Τουρισμού (3RD GLOBAL GASTRONOMY TOURISM STARTUP...

Περισσότερα..

To Il Borro dining του Ferragamo ανοίγει στο Elounda Peninsula

Το διάσημο Il Borro dining concept της οικογένειας Ferragamo κάνει το Ελληνικό ντεμπούτο του! Τον Μάιο του 2022, το Il Borro Tuscan Bistro Elounda θα αρχίσει την λειτουργία του εντός του Elounda Peninsula ALL SUITE HOTEL της οικογένειας Σπύρου Κοκοτού.

Περισσότερα..

Pernod Ricard: Το πράσινο “εγχειρίδιο” για την ανάπτυξη της εστίασης και οι εκτιμήσεις για την αγορά

Με έμφαση στις αρχές της κυκλικής οικονομίας που διασφαλίζουν μέσα από μια νέα αντίληψη λειτουργίας στις επιχειρήσεις της εστίασης, βελτιστοποίηση των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών “αποτυπωμάτων” τους, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου των ποτών, Pernod Ricard Hellas, παρουσίασε...

Περισσότερα..

Γαλλία: Σε εξέλιξη ο πόλεμος της μπαγκέτας

Η απόφαση αλυσίδας σουπερμάρκετ να συμπιέσει την τιμή της μπαγκέτας στα 29 λεπτά προκαλεί πλήθος αντιδράσεων από αρτοποιούς και αγρότες. Θέση στη διαμάχη πήρε ακόμα και ο υπ. Οικονομίας.

Περισσότερα..

Στην ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕ πωλείται η Terra Creta

Στην εταιρεία ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕ μεταβιβάζεται η Terra Creta, μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας μεταξύ του νέου αγοραστή και του έως σήμερα ιδιοκτήτη της εταιρείας, Ομίλου IOGR, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ομίλου.

Περισσότερα..

Νικητής ο Ανδρέας Δερμάτης στα European Young Chef Award 2021

Την 2η θέση κατέκτησε ο νέος Σεφ, Ανδρέας Δερμάτης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο διαγωνισμό European Young Chef Award 2021, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπράγκα (Braga) της Πορτογαλίας.

Περισσότερα..

Το πιο σοκολατένιο φεστιβάλ επιστρέφει, με την πιο χριστουγεννιάτικη διάθεση!

Από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου το Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ στο Γκάζι μετατρέπεται σε ένα απολαυστικό σοκολατένιο παράδεισο με σκοπό να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους!

Περισσότερα..