Ακτοπλοΐα

Πλακιωτάκης: Εξετάζεται το μοντέλο ιδιωτικοποίησης των 10 περιφερειακών λιμανιών

Η ελληνική ναυτιλία, οι επενδύσεις που δρομολογούνται σε ΟΛΠ και ΟΛΘ και στα περιφερειακά λιμάνια, αλλά και οι φιλικές σχέσεις της χώρας με τον αραβικό κόσμο αποτέλεσαν σημεία της ομιλίας του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, στις εργασίες της 4ης Ευρω-Αραβικής Συνόδου....

Περισσότερα..

Αναβλήθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη η συνεδρίαση της ΕΣΑΛ για τον ΟΛΠ

Την ερχόμενη Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού Αξιολόγησης Λιμένων (ΕΣΑΛ), στην οποία θα συζητηθεί το master plan της ΟΛΠ ΑΕ.

Περισσότερα..

Εξώδικο για το master plan του ΟΛΠ

Δήμαρχοι της περιοχής και Ενώσεις σωματείων και των ναυπηγείων ζητούν την αναβολή της αυριανής συνεδρίασης της ΕΣΑΛ και προειδοποιούν για συνέχιση των κινητοποιήσεων και προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Περισσότερα..

Attica Group: Αύξηση εσόδων και βελτιωμένα EBITDA!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group, θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου 2019, τα οποία παρουσιάζουν ενοποιημένες Πωλήσεις Ευρώ 164,01 εκατ. έναντι Ευρώ 131,68 εκατ. το α΄ εξάμηνο 2018.

Περισσότερα..

ΑΝΕΚ: Βελτίωση μεγεθών στο εξάμηνο

Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε. (ΑΝΕΚ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα της περιόδου από 1 Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου 2019 βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ):

Περισσότερα..

Στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων η διαχείριση πόρων για τις άγονες γραμμές

Με στόχο να υπάρξει ευελιξία στη διαχείριση των πόρων που διατίθεται για την κάλυψη των άγονων γραμμών στα νησιά και να μην υπάρχουν αδιάθετες πιστώσεις, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προχώρησε σήμερα στην κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών...

Περισσότερα..

Νέο λιμάνι χρειάζεται η Αλόννησος

Ένα από τα επιτακτικότερα και σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το νησί της Αλοννήσου είναι αυτό της ακτοπλοϊκής σύνδεσης καθώς το υπό χρήση λιμάνι είναι προβληματικό και κάθε φορά που ο καιρός χαλάει δεν μπορεί να προσεγγίσει καράβι σ' αυτό.

Περισσότερα..

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για την Σαμοθράκη

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα, υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, με στόχο να δρομολογηθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση στη Σαμοθράκη.

Περισσότερα..

Προωθούνται με άλλα πλοία οι επιβάτες του Blue Star Naxos

Με πλήρη ασφάλεια και με φροντίδα της πλοιοκτήτριας εταιρίας ήδη προωθούνταιi στους προορισμούς τους οι 1365 επιβάτες του Blue Star Naxos, που επέστρεψε στον Πειραιά λόγω βλάβης.

Περισσότερα..

SEAJETS: Έναρξη δρομολογίων Aqua Blue Από Ραφήνα για Άνδρο – Τήνο – Μύκονο – Ικαρία – Σάμο

Η Seajets ανακοινώνει την έναρξη των δρομολογίων του επιβατηγού/οχηματαγωγού πλοίου Aqua Blue από σήμερα, Πέμπτη 1 Αυγούστου, στις 16.30, από το λιμάνι της Ραφήνας με καθημερινές αναχωρήσεις προς Άνδρο, Τήνο και Μύκονο.

Περισσότερα..