Ακτοπλοΐα

Μ. Σακέλλης (ΣΕΕΝ): Εθνική υπόθεση η στήριξη της ακτοπλοΐας

«Να γίνουν συμβάσεις δημόσιας υπηρεσίας, να συμφωνηθούν τα δρομολόγια και να δούμε ποια πλοία θα συνεχίσουν. Να σταθούμε στα πόδια μας και να μη γονατίσουμε. Δεν πρέπει να βλέπουμε το πρόβλημα μέχρι τέλος Μάη, αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Μια κατάρρευση θα είναι καταστροφή για τα νησιά και τον τουρισμό»....

Περισσότερα..

Απαραίτητη η στήριξη της ακτοπλοΐας - Μεγάλη πτώση στην κίνηση

Το δίκτυο των αγόνων γραμμών παραμένει ως έχει ενώ το σύνολο του δικτύου της ακτοπλοΐας αντιμετωπίζεται ως άγονη γραμμή. Αυτό τόνισε μιλώντας στον Αντ1 ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Περισσότερα..

8 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη της διασύνδεσης των νησιών, της ναυτεργασίας και της ακτοπλοΐας

Η επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε πολλούς τομείς και έχει κάνει πια επιτακτική την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης ολόκληρων κλάδων και περιοχών.

Περισσότερα..

Μέτρα για την ελαχιστοποίηση της μετακίνησης επιβατών προς τα νησιά

Τη λήψη μέτρων για την ακτοπλοΐα ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά σε συνέχεια των ισχυρών συστάσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον περιορισμό των μετακινήσεων.

Περισσότερα..

Μ. Σακέλλης: Συζητάμε με το υπουργείο για να διατηρηθούν τα δρομολόγια που εξυπηρετούν τον κόσμο

Μεγάλο είναι το πλήγμα του κορονοϊού στην ελληνική ακτοπλοΐα, με τη διακίνηση των επιβατών από και προς τα νησιά να είναι περιορισμένη, ενώ πτώση αναμένεται το επόμενο διάστημα και στην κίνηση των φορτηγών.

Περισσότερα..

Μ. Σακέλλης: Εθνική υπόθεση η ενίσχυση της ακτοπλοΐας λόγω κορονοϊού και προσφυγικού

«H πατρίδα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, τα οποία θα έχουν αρνητικές συνέπειες στον Ελληνικό τουρισμό, είτε εισερχόμενο είτε εσωτερικό.»

Περισσότερα..

Έναρξη δύο νέων δρομολογίων της SEAJETS

Η SEAJETS ανακοίνωσε την έναρξη των δρομολογίων για την εξυπηρέτηση 7 νέων προορισμών με τα πλοία της από την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020.

Περισσότερα..

Ν. Συρμαλένιος: Χωρίς πλοίο 5 νησιά των Κυκλάδων εδώ και μια βδομάδα

Επείγον υπόμνημα προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη απέστειλε ο Νίκος Συρμαλένιος για το θέμα της διακοπής ακτοπλοϊκής σύνδεσης σε πέντε νησιά των Κυκλάδων εδώ και μια εβδομάδα. Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Περισσότερα..

Liknoss Group: Μετά την ακτοπλοΐα επέκταση σε πολιτισμό και τουρισμό

‘Έτος ορόσημο χαρακτηρίζεται το 2018 για τον Όμιλο Liknoss από τα στελέχη του καθώς με έντονα ανοδική πορεία έκλεισε το περυσινό έτος.

Περισσότερα..

Νέες άγονες γραμμές στο Αιγαίο

Δέκα οκτώ (18) απομακρυσμένοι προορισμοί οι οποίοι βρίσκονται κυρίως στην ακριτική γραμμή του Βόρειου – Ανατολικού και Νοτιο-Ανατολικού Αιγαίου εντάχθηκαν στο νέο πλάνο των άγονων γραμμών μετά την χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) και αύξηση κατά 30 εκατομμύρια ευρώ της συνολικής...

Περισσότερα..