Ακτοπλοΐα

Χωρίς πλοία ο Πειραιάς την Τρίτη: 24ωρη απεργία στο λιμάνι

Δεμένα αναμένεται να είναι τα πλοία που αναχωρούν μόνο από το λιμάνι του Πειραιά την ερχόμενη Τρίτη (25/10), καθώς πέντε ναυτεργατικά σωματεία προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Περισσότερα..

«Smyrna di Levante»: Σαλπάρει κι ενώνει τις δυο πλευρές του Αιγαίου

Επιβάτες για τη Σμύρνη θα αρχίσει να υποδέχεται από την ερχόμενη Τετάρτη (12/10) το πλοίο «Smyrna di Levante». Το πρώτο δρομολόγιο του πλοίου, που προετοιμάζονταν εδώ και τρία χρόνια, ξεκινά σήμερα Δευτέρα 10 Οκτωβρίου από τη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα..

Attica: Απορροφά την ιστορική ΑΝΕΚ και "κλειδώνει" ηγετική θέση- Τι προβλέπει η συμφωνία;

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ της «ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» και των πιστωτών και μετόχων της ΑΝΕΚ ανακοίνωσε η ATTICA, που πλέον αποκτά έτι εμγαλύτερη ηγετική θέση στην ακτοπλοϊα εισφέροντας στη "διάσωση" μια ιστορικής εταιρείας.

Περισσότερα..

Σοκ στην ακτοπλοΐα. Αναστολή δρομολογίων από την Aegean Speed Lines

Σοκ στην ακτοπλοΐα. Αναστολή δρομολογίων ανακοίνωσε η Aegean Speed Lines, η οποία διεξήγαγε το δρομολόγιο Πειραιάς – Σέριφος – Σίφνος – Μύλος με το ταχύπλοο Speedrunner III.

Περισσότερα..

ΠΝΟ: Δεμένα τα καράβια 6 Απριλίου, 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ

Κάβους στα λιμάνια όλης της χώρας θα κρατήσουν δεμένους τα πλοία την ερχόμενη Τετάρτη 6 Απριλίου, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κηρυχθείσα 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για τη συγκεκριμένη ημέρα. Η απεργία αφορά όλες...

Περισσότερα..

Ακριβαίνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Εκτόξευση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από το 2023, όταν θα μπει σε ισχύ το ευρωπαϊκό σύστημα εμπορίας ρύπων και στη ναυτιλία προβλέπεται με βάση εφιαλτικά σενάρια που κυκλοφορούν στην Ακτή Μιαούλη. Ωστόσο, οι νησιώτες πρωτίστως και οι τουρίστες δευτερευόντως δεν θα χρειασθούν να περιμένουν...

Περισσότερα..

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά και Λαύριο

Κανονικά πραγματοποιούνται από το μεσημέρι τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Περισσότερα..

ΠΝΟ: Πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο δεκαήμερο σε πλοία της ακτοπλοΐας

Για «πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού covid-19 το τελευταίο δεκαήμερο σε πλοία της ακτοπλοΐας» κάνει λόγο σε σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αναφέροντας ότι «μέσω του Ειδικού Τμήματος Επιθεώρησης, Παρακολούθησης και Ελέγχου έχει έρθει σε

Περισσότερα..

Πρωτοβουλία Πλακιωτάκη - Μακρή για εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Τα Υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας & Θρησκευμάτων εκκίνησαν, για μία ακόμη φορά, την πρωτοβουλία για την παροχή έκπτωσης από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες στα εισιτήρια των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν στελεχώσει τις δομές εκπαίδευσης των νησιών της χώρας,...

Περισσότερα..

ΣΕΕΝ: Οι ακτοπλόοι ζητούν διάλογο και στέλνουν μήνυμα για τερματισμό της απεργίας στα λιμάνια

Μήνυμα προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) να ματαιώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα πλοία της ακτοπλοΐας, καθώς και να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, στέλνει με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Περισσότερα..