Ιατρικός Τουρισμός

Β. Κικίλιας: Νέο πλαίσιο ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα υπό την καθοδήγηση του ΠΟΥ

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στα επίσημα εγκαίνια του Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) στην Αθήνα για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών.

Περισσότερα..

Ασημένιος τουρισμός: Μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα

Η παραχείμαση ως τουριστικό προϊόν αφορά κυρίως ηλικιωμένους που ενδιαφέρονται να ζήσουν για ένα μεγάλο μέρος του χρόνου σε ένα προορισμό διαφορετικό από τον τόπο κατοικίας του και όποιος κατά τεκμήριο διαθέτει καλύτερες κλιματολογικές συνθήκες.

Περισσότερα..

ΦΠΑ ακτινοθεραπειών: Προσπάθεια ενίσχυσης του ιατρικού τουρισμού

Στη μείωση των αναμονών των ασθενών για ακτινοθεραπεία, αλλά και στην προσέλκυση επενδυτών για τη δημιουργία σχετικών κέντρων στοχεύει τροπολογία που καταθέσε χτες στη Βουλή από το Υπ. Οικονομικών για υπαγωγή στο χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ διαγνωστικών ραδιοφαρμάκων και ακτινοθεραπειών.

Περισσότερα..

Ο ανεκμετάλλευτος πλούτος των τουριστικών υπηρεσιών, υγείας και ευεξίας προς την τρίτη ηλικία

Μέχρι το 2050 το ένα τρίτο της τουριστικής δαπάνης στην Ευρώπη θα προέρχεται από άτομα άνω των 65 σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες. Οι υπηρεσίες προς την τρίτη ηλικία, το λεγόμενο και silver economy, δεν αφορά, όμως μόνο τον τουρισμό, αλλά και τη μόνιμη εγκατάσταση ηλικιωμένων στη Νότια Ευρώπη με την αγορά...

Περισσότερα..

Στα 100 δισ. δολ η παγκόσμια αγορά του ιατρικού τουρισμού

Στο πλαίσιο της συνεχούς επέκτασης του παγκόσμιου τουρισμού, όλο και περισσότεροι ταξιδεύουν για λόγους υγείας. Οι ροές διευκολύνθηκαν από τα προσιτά, προσβάσιμα ταξίδια και τις εύκολα διαθέσιμες πληροφορίες μέσω του Διαδικτύου, αναφέρει κοινή έκθεση του World Tourism Organization (WTO) και της European...

Περισσότερα..

Ο τουρισμός υγείας στην Ελλάδα στο επίκεντρο ημερίδας στη Ν. Υόρκη

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Τουρισμού Υγείας θα πραγματοποιήσει ημερίδα την 1 Ιουνίου 2018 στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο κτίριο JAY SUITES Grand Central, Manhattan 1441 Broadway 6th floor New York,10018.

Περισσότερα..

Προς αναζήτηση στρατηγικής για σχέδιο την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο του Συμβουλίου Ελληνικού Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ, του εθνικού φορέα που προέκυψε μέσα από τη συνένωση των δομών τουρισμού υγείας στην Ελλάδα.

Περισσότερα..

Εγκύκλιος με αποσαφηνίσεις από τον ΕΟΦ για τα ιατρικά συνέδρια - Τι ισχύει για τις τουριστικές περιόδους;

Σειρά θεμάτων που αφορούν θέματα ιατρικών συνεδρίων, εκδηλώσεων κτλ επιχειρεί να ρυθμίσει εκ νέου εγκύκλιος του ΕΟΦ, που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια και είναι ήδη σε ισχύ. (http://www.eof.gr/c/document_library/get_file?uuid=359581d0-4b87-49c4-af26-29349fce21ac&groupId=12225)

Περισσότερα..

Σε τελικό στάδιο η ΚΥΑ για τη διευκόλυνση επενδύσεων στον ιαματικό τουρισμό

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας απηύθυνε χαιρετισμό στις ημερίδεςμε θέμα τον ιατρικό τουρισμό που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Money Show,η πρώτη υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και η δεύτερη από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Τουρισμού Υγείας.

Περισσότερα..

Ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην έξοδο από την κρίση

"Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει μια νέα Ιθάκη, που δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η έξοδός της από την πολιτική και κοινωνική κρίση που αντιμετωπίζει", δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, από το βήμα του Συνεδρίου «Τουρισμός Υγείας», που έγινε στην Ιθάκη.

Περισσότερα..