Πολιτισμός

Δεν είναι μόνο η παραλία... Αποτελέσματα της αρχαιολογικής έρευνας στην Ακρόπολη της Φαλάσαρνας

Eυρήματα κυρίως των αρχαϊκών χρόνων έφερε στο φως η ανασκαφή του κεντρικού χώρου του αρχαίου ναού της Δήμητρας στην ακρόπολη της Φαλάσαρνας. Ο ναός βρισκόταν πάνω σε βραχώδη λοφίσκο στο διάσελο δύο ψηλών βουνοκορφών σε φυσικό σπήλαιο με άφθονο νερό, που όμως κάποτε κατέρρευσε.

Περισσότερα..

«Ελληνικοί Προορισμοί» από το Athens Photo World

Το Athens Photo World (APW) συνεχίζοντας τις δράσεις του, εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με μια έκθεση που σχεδιάστηκε ειδικά για τον χώρο αυτό, εκτός του βασικού ετήσιου προγράμματος του APW.

Περισσότερα..

Η νέα τηλεοπτική ταινία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με την υπογραφή της Weber Shandwick / McCann Athens και σε παραγωγή της Play Productions βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες on air.

Η νέα τηλεοπτική ταινία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με την υπογραφή της Weber Shandwick / McCann Athens και σε παραγωγή της Play Productions βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες on air.

Περισσότερα..

Ιανουάριος στη Βαμβακού Λακωνίας!

Νέο έτος ξημερώνει στον Πάρνωνα και φέρνει νέες δραστηριότητες και συνεργασίες. Πώς θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα μια νέα χρονιά παρά με μία χειμερινή εξόρμηση σε ένα γραφικό ορεινό τόπο; Μία νέα χρονιά ξημέρωσε, ένα μικρό χωριό αναγεννάται, ένας παρθένος τόπος σας καλεί να τον ανακαλύψετε και να...

Περισσότερα..

Επιγραφικό Μουσείο: Στις 29 Δεκεμβρίου 2021 εγκαινιάζεται η έκθεση «Φθορά και Αναγέννηση»

Στις 29 Δεκεμβρίου 2021 εγκαινιάζεται στο χώρο περιοδικών εκθέσεων του Επιγραφικού Μουσείου, η έκθεση «Φθορά και Αναγέννηση».

Περισσότερα..

Γιατί γυρίζονται όλο και περισσότερες ξένες κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές στην Ελλάδα;

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΔΙΑνέοσις - Το 2021, οι μεγάλες ξένες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές που επέλεξαν την Ελλάδα για γυρίσματα πολλαπλασιάστηκαν.

Περισσότερα..

108 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα: Το μήνυμα μνήμης

Στο ιστορικό Φρούριο του Φιρκά, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, στο ίδιο σημείο, που πριν από 108 χρόνια σαν σήμερα, την 1η Δεκεμβρίου του 1913, κυμάτισε για πρώτη φορά η ελληνική σημαία, εορτάστηκε και φέτος η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Περισσότερα..

Αρωμα Ελλάδας στη μουσική της πρωτοχρονιάτικης ταινίας του Netflix

Φέτος η πρωτοχρονιάτικη ταινία του Netflix έχει Hollywood A-listers στο cast της και την υπογραφή της Monika στο soundtrack! Ένα soundtrack - "παραγγελία" της σκηνοθέτριας Maggie Gyllenhaal στην πιο σημαντική και αναγνωρισμένη Ελληνίδα καλλιτέχνη της γενιάς της.

Περισσότερα..

Το The Christmas Factory επιστρέφει ...ασφαλώς!

Το The Christmas Factory, το μεγαλύτερο, ασφαλέστερο και πιο φωτεινό χριστουγεννιάτικο πάρκο της πόλης, επιστρέφει για όγδοη χρονιά φέτος, στην Αθήνα για να σπείρει τη μαγεία και να αναβιώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων και ανοίγει τις πόρτες του στις 27 Νοεμβρίου 2021 με μια μεγάλη γιορτή στην Τεχνόπολη...

Περισσότερα..

Χριστούγεννα, Πρωτούγεννα, πρώτη γιορτή του χρόνου στη Βαμβακού Λακωνίας!

Τρίγωνα, κάλαντα, στο μικρό χωριό και χτυπάει χαρούμενα το καμπαναριό! Τον Δεκέμβριο, στα 950 μέτρα υψόμετρο, μέσα στην παραμυθένια στολισμένη Βαμβακού, η μουσική συναντά την κεραμική, το θέατρο κλείνει το μάτι στον κινηματογράφο, τα εκπαιδευτικά προγράμματα δίνουν τη σκυτάλη στις περιβαλλοντικές δραστηριότητες...

Περισσότερα..