Τάσεις

Εστίαση - επανεκκίνηση : Σε αναμονή εξελίξεων και τάσεων οι αλυσίδες αξίας

Η εκτόξευση των τζίρων των σούπερ μάρκετ λόγω του «μένουμε σπίτι» φαίνεται ότι θα μπει σε δοκιμασία καθώς η εστίαση ανοίγει διεκδικώντας μερίδιο στην κατανάλωση φαγητού, ποτού αλλά και άλλων καταναλωτικών αγαθών.

Περισσότερα..

Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα: Κίνητρα και Επιφυλάξεις - Νέα έρευνα από την Focus Bari

Σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες δηλώνουν ότι σκέφτονται ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την επόμενή τους αγορά, με το υβριδικό να προηγείται στο shortlist, ακολουθούμενο από το diesel και την βενζίνη, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Focus Bari | YouGov, η οποία έδειξε:

Περισσότερα..

Η MVS ανακοινώνει νέες συνεργασίες με κορυφαία ναυπηγεία της Ευρώπης

Η MVS ανέλαβε μία σειρά από σημαντικά έργα, στο ξεκίνημα του 2021, για λογαριασμό των πιο γνωστών ναυπηγείων της Βορείου Ευρώπης, επεκτείνοντας τις διεθνείς συνεργασίες της. Μετά την συνεργασία της με το ναυπηγείο της Oceanco συμπράττει με ένα ακόμη κορυφαίο ναυπηγείο της Ολλανδίας το Amels.

Περισσότερα..

Αγώνας δρόμου για τα «έξυπνα» αυτοκίνητα

Μια από τις προκλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας εκτός της ηλεκτροκίνησης είναι η ανάπτυξη λογισμικού. Οι εξαρτήσεις από τις εταιρίες λογισμικών είναι μεγάλες.

Περισσότερα..

Δικτυωμένη πόλη - το όραμα της TOYOTA

Την πόλη του μέλλοντος, που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη, εξαγγέλλει η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία TOYOTA - προς το παρόν σε μικρογραφία, με 360 κατοίκους.

Περισσότερα..

Η νέα μόδα: Ακριβός τουρισμός για το πολυπόθητο εμβόλιο

Εκατομμύρια άνθρωποι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Ορισμένοι ωστόσο θέλουν να «επιταχύνουν» τις διαδικασίες βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Περισσότερα..

ΨΗΦΙΑΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥ 2021

Τα τελευταία χρόνια, γίνεται μεγάλη συζήτηση περί του ψηφιακού μετασχηματισμού διαφόρων κλάδων, μεταξύ αυτών και του κλάδου της φιλοξενίας. Με την έλευση του COVID-19, η επιτάχυνσή του έγινε ακόμα πιο ραγδαία, δημιουργήθηκαν νέα εργαλεία, αλλά και επεκτάθηκε η χρήση ήδη υπαρχόντων.

Περισσότερα..

Μπιλ Γκέιτς: πρόβλεψε τον κορονοϊό και"ξαναχτυπά" - Αυτές είναι οι δύο επόμενες απειλές

Ο ιδρυτής της Microsoft που είχε προβλέψει την πανδημία του κορονοϊού από το 2015, εκτιμά πως ο πλανήτης ζει υπό την απειλή νέων, ακόμη πιο επικίνδυνων κρίσεων, για τις οποίες δεν είναι προετοιμασμένος.

Περισσότερα..

Ετοιμάζεται το πρώτο αεροδρόμιο για ιπτάμενα αυτοκίνητα

Το πρώτο αεροδρόμιο στον κόσμο για ηλεκτρικά ιπτάμενα αυτοκίνητα, αεροπορικά ταξί και αεροσκάφη παράδοσης εμπορευμάτων, θα κατασκευαστεί στο Κόβεντρυ, της Αγγλίας το Νοέμβριο. Πρόκειται για μια νέα δραστηριότητα, που υποστηρίζεται από κρατική επιχορήγηση ύψους 1,356 εκατομμυρίων ευρώ.

Περισσότερα..

Η Hyundai και η Apple συνομιλούν ήδη για ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η Hyundai Motor της Νότιας Κορέας αποκάλυψε σήμερα ότι είναι σε πρώιμες συνομιλίες με την Apple, και ότι οι εταιρείες συζητούν για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού αυτοκίνητου και ένα πακέτο μπαταριών, στέλνοντας μετοχές της Hyundai κατά 25%.

Περισσότερα..