Τάσεις

SAS: Οι 6 τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2022

Αν το 2020 ήταν η χρονιά μιας «αναπάντεχης» πανδημίας και των lockdowns, τότε το 2021 ήταν αδιαμφησβήτητα η χρονιά του εμβολίου. Τα νέα εμβόλια έδωσαν στην κοινωνία ένα ισχυρό εργαλείο κατά του κορονοϊού. Με την μετάλλαξη Omicron όμως να επελαύνει σε όλο τον κόσμο, δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς...

Περισσότερα..

Η BMW κάνει το αυτοκίνητο κινηματογράφο με ένα car cinema 31 ιντσών

Η Theatre Screen είναι η τελευταία καινοτομία της BMW που θέλει να μετατρέψει κάθε ταξίδι με αυτοκίνητο σε κινηματογραφική εμπειρία, Πρόκειται για μια οθόνη 31 ιντσών, με ενσωματωμένο το Amazon Fire TV, που στριμάρει ταινίες με ήχο surround και μετατρέπει την καμπίνα του αυτοκινήτου σε σινεμά.

Περισσότερα..

Πετώντας με λίαρ τζετ την εποχή του κορωνοϊού

Λιγότερεςπτήσεις, περικοπές σε πολλές αεροπορικές εταιρείες. Η πανδημία επηρέασε έντονα τον τομέα των αερομεταφορών.Την ίδια ώρα τα αυστηρά μέτρα που επιβλήθηκαν ειδικά για τα αεροπορικά ταξίδια την περίοδο της πανδημίας οδήγησαν πολλούς επιβάτες - κυρίως υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών - που έπρεπε να...

Περισσότερα..

Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο για να ζεις

Το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ (φωτό) ξεπέρασε το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη κι έγινε η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για διαμονή, σύμφωνα με την Economist Intelligence Unit (EIU).

Περισσότερα..

Το πρώτο ελληνικό μη επανδρωμένο φουσκωτό κατασκεύασε η Barracuda

Η Barracuda κατασκευάζει φουσκωτά σκάφη αναψυχής, ωστόσο το 75% της παραγωγής της είναι σκάφη για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Σημαντικό επίτευγμά της, το USV με την ονομασία 747 Multi Mission. Τα μη επανδρωμένα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και ειδικά στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας. Δεν είναι...

Περισσότερα..

Ποιά πόλη αποκτά ...Μουσείο Λουκάνικου

Τα ψητά λουκάνικα Νυρεμβέργης είναι διάσημα και αποκτούν πλέον το δικό τους μουσείο. Μόνο μειονέκτημα ότι οι επισκέπτες δεν μπορούν να τα δοκιμάσουν εντός αλλά μόνο έξω.

Περισσότερα..

Baakenhafen: Η συνοικία των μικρών αποστάσεων

Βρίσκεται στο Αμβούργο και φιλοδοξεί να γίνει οικιστικό πρότυπο σε ολόκληρη τη Γερμανία. Όλα θα βρίσκονται πολύ κοντά, προσβάσιμα χωρίς αυτοκίνητο ή με carsharing.

Περισσότερα..

Έρχονται τα νέα ηλεκτρονικά διόδια με 5G για «έξυπνη οδήγηση»

Με την πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου που θα προτείνει τα πιθανά μοντέλα χρηματοδότησης άρχισε η προετοιμασία του διαγωνισμού για το νέο σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων που προωθεί το υπουργείο Υποδομών.

Περισσότερα..

Παγκόσμιος τουρισμός: Οι πόλεις με τη μεγαλύτερη ζήτηση φέτος

Πραγματικά φωτεινά σημεία υπήρξαν στον παγκόσμιο τουρισμό κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, με σημαντικά κέρδη και θετικές επιδόσεις σε ταξιδιωτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς και σε σύγκριση με τα προηγούμενα τρίμηνα.

Περισσότερα..

Η αγορά του tax-free shopping

Η 1η Φεβρουαρίου 2020 αποτέλεσε μια ιστορική ημερομηνία τόσο για την Ευρώπη όσο και για ολόκληρο τον πλανήτη, αφού σηματοδότησε την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το γνωστό σε όλους μας Brexit. Η απόφασή αυτή αμφισβητήθηκε από πολλούς, ενώ σχεδόν 2 χρόνια αργότερα, έχει οδηγήσει...

Περισσότερα..