Γαστρονομικός Τουρισμός

Καλαμάτα: «Ημέρες τοπικής γαστρονομίας»

Με την συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας αλλά προπάντων των παραγωγών και επαγγελματιών, των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα και φυσικά των ανθρώπων της γεύσης, το φεστιβάλ Γαστρονομίας Καλαμάτας είναι γεγονός.

Περισσότερα..

Οι μεταβλητές για την εκκίνηση της εστίασης

Ξεκινά με προσδοκίες ανάκτησης μια χαμένης κανονικότητας η εστίαση κι η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με βροχή κρατήσεων. Ωστόσο καθοριστική για την πορεία των επόμενων εβδομάδων είναι μια σειρά από τρεις μεταβλητές που θέτουν αστερίσκους στο όλο εγχείρημα.

Περισσότερα..

22-24 Μαρτίου το Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop 2021 στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ανοίγει σήμερα η αυλαία του Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshop 2021 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας στην οποία συμμετέχουν 139 travel Αgents και δημοσιογράφοι, 52 εισαγωγείς και χονδρέμποροι ,καθώς και 32 Ελληνικές επιχειρήσεις αποτελεί το δεύτερο βήμα της Tourism Media...

Περισσότερα..

Το κρασί εμπλουτίζει τον τουρισμό εμπειρίας - Κλειδί οι συνέργειες τουρισμού - οινοπαραγωγών

Η ανάγκη δρομολόγησης συντονισμένων δράσεων μέσω καινοτόμων μοντέλων συνεργασίας για την καλύτερη διασύνδεση του τουρισμού με το κρασί, αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της τρίτης θεματικής συνάντησης εργασίας του ΣΕΤΕ με τίτλο «Το κρασί συναντά τον τουρισμό», που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Εθνική...

Περισσότερα..

ΔΤ FEDHATTA: Η φέτα όχημα για την ανάδειξη του Ολύμπου και της Ελασσόνας ως τουριστικών προορισμών

Τις προοπτικές ανάδειξης της Ελασσόνας και του Ολύμπου ως ανερχόμενων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας, με ρίζες στη διάσημη σε όλο τον κόσμο ελληνική μυθολογία και με όχημα την παραγωγή φέτας στην Ελασσόνα, τη μεγαλύτερη γαλακτοπαραγωγική περιοχή στη χώρα μας, άνοιξε η πρώτη Πανελλήνια Διοργάνωση...

Περισσότερα..

Το κρητικό κρασί μάγεψε τους επισκέπτες του Ρεθύμνου

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση γευσιγνωσίας κρητικού κρασιού που έγινε στο επιβλητικό φρούριο της Φορτέτζας στο Ρέθυμνο, το Σάββατο 30 Ιουνίου. Πάνω από 700 ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες πέρασαν τις πύλες του κάστρου και δοκίμασαν από τα 23 μέλη του Δικτύου Οινοπαραγωγών Κρήτης (Wines...

Περισσότερα..

7η Γιορτή Φάβας Σχοινούσας

Ο Σύλλογος Σχοινουσιωτών , ο Σύλλογος Νέων Σχοινούσας και ο ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α με την υποστήριξη των παραγωγών φάβας, των επιχειρηματιών του νησιού και της δημοτικής κοινότητας Σχοινούσας διοργανώνουν για 7η χρονιά τη Γιορτή Φάβας Σχοινούσας την Παρασκευή 29/6 και το Σάββατο 30/6/2018.

Περισσότερα..

Μεράκλωσαν οι ταξιδιώτες στο "Ελ. Βενιζέλος" με ούζο Λέσβου και καρσιλαμάδες

Μια ευχάριστη έκπληξη γεμάτη … ούζο είχαν οι ταξιδιώτες που αναχωρούσαν το μεσημέρι της Δευτέρας από το ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος». Αιτία το νοερό ταξίδι που τους προσέφερε στη Λέσβο, τα αρώματα και τις γεύσεις του νησιού, το Επιμελητήριο Λέσβου με τη στήριξη του Δήμου Λέσβου, του Συνδέσμου Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών...

Περισσότερα..

Η μπουγάτσα και το κουλούρι Θεσσαλονίκης αποκαλύπτονται στα ρωσικά media

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιτυχία πραγματοποιήθηκε το γαστρονομικό ταξίδι των 4 Ρώσων δημοσιογράφων στην Μακεδονική κουζίνα και στην γαστρονομικό πλούτο της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα..

Τσίπρας: Κρητική διατροφή συστατικό στοιχείο της πολυτέλειας των διακοπών στην Κρήτη

Την ανάγκη διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής στην Κρήτη με τον τουρισμό επεσήμανε στην ομιλία του στο Ηράκλειο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χτες.

Περισσότερα..