Γαστρονομικός Τουρισμός

Το κρασί εμπλουτίζει τον τουρισμό εμπειρίας - Κλειδί οι συνέργειες τουρισμού - οινοπαραγωγών

Η ανάγκη δρομολόγησης συντονισμένων δράσεων μέσω καινοτόμων μοντέλων συνεργασίας για την καλύτερη διασύνδεση του τουρισμού με το κρασί, αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της τρίτης θεματικής συνάντησης εργασίας του ΣΕΤΕ με τίτλο «Το κρασί συναντά τον τουρισμό», που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Εθνική...

Περισσότερα..

ΔΤ FEDHATTA: Η φέτα όχημα για την ανάδειξη του Ολύμπου και της Ελασσόνας ως τουριστικών προορισμών

Τις προοπτικές ανάδειξης της Ελασσόνας και του Ολύμπου ως ανερχόμενων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας, με ρίζες στη διάσημη σε όλο τον κόσμο ελληνική μυθολογία και με όχημα την παραγωγή φέτας στην Ελασσόνα, τη μεγαλύτερη γαλακτοπαραγωγική περιοχή στη χώρα μας, άνοιξε η πρώτη Πανελλήνια Διοργάνωση...

Περισσότερα..

Το κρητικό κρασί μάγεψε τους επισκέπτες του Ρεθύμνου

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση γευσιγνωσίας κρητικού κρασιού που έγινε στο επιβλητικό φρούριο της Φορτέτζας στο Ρέθυμνο, το Σάββατο 30 Ιουνίου. Πάνω από 700 ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες πέρασαν τις πύλες του κάστρου και δοκίμασαν από τα 23 μέλη του Δικτύου Οινοπαραγωγών Κρήτης (Wines...

Περισσότερα..

7η Γιορτή Φάβας Σχοινούσας

Ο Σύλλογος Σχοινουσιωτών , ο Σύλλογος Νέων Σχοινούσας και ο ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α με την υποστήριξη των παραγωγών φάβας, των επιχειρηματιών του νησιού και της δημοτικής κοινότητας Σχοινούσας διοργανώνουν για 7η χρονιά τη Γιορτή Φάβας Σχοινούσας την Παρασκευή 29/6 και το Σάββατο 30/6/2018.

Περισσότερα..

Μεράκλωσαν οι ταξιδιώτες στο "Ελ. Βενιζέλος" με ούζο Λέσβου και καρσιλαμάδες

Μια ευχάριστη έκπληξη γεμάτη … ούζο είχαν οι ταξιδιώτες που αναχωρούσαν το μεσημέρι της Δευτέρας από το ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος». Αιτία το νοερό ταξίδι που τους προσέφερε στη Λέσβο, τα αρώματα και τις γεύσεις του νησιού, το Επιμελητήριο Λέσβου με τη στήριξη του Δήμου Λέσβου, του Συνδέσμου Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών...

Περισσότερα..

Η μπουγάτσα και το κουλούρι Θεσσαλονίκης αποκαλύπτονται στα ρωσικά media

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιτυχία πραγματοποιήθηκε το γαστρονομικό ταξίδι των 4 Ρώσων δημοσιογράφων στην Μακεδονική κουζίνα και στην γαστρονομικό πλούτο της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα..

Τσίπρας: Κρητική διατροφή συστατικό στοιχείο της πολυτέλειας των διακοπών στην Κρήτη

Την ανάγκη διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής στην Κρήτη με τον τουρισμό επεσήμανε στην ομιλία του στο Ηράκλειο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χτες.

Περισσότερα..

1o Διεθνές Συνέδριο για Οινικό Τουρισμό στη Σαντορίνη

Με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, πραγματοποιείται από 14 έως 16 Οκτωβρίου 2016, το «1o Διεθνές Συνέδριο για Οινικό Τουρισμό» στη Σαντορίνη.

Περισσότερα..

28 & 29 Μαΐου - Ανοιχτές Πόρτες στα επισκέψιμα οινοποιεία της Ελλάδας

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, οι Έλληνες οινοπαραγωγοί περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις!

Περισσότερα..

Ρεκόρ επισκεπτών φέτος στα ΟιΝοτικά

Η σημασία του Οινοτουρισμού αναδείχθηκε με εύγλωττο τρόπο στην έκθεση Κρητικού Κρασιού ΟιΝοτικά που έγινε σε Χανιά και Ηράκλειο, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.

Περισσότερα..