Μήλος: Συνεχίστηκε το Φεστιβάλ Mandrakia Artis 2023 με το παιδικό εργαστήρι

5/7/2023
Μ’ ένα πρωτότυπο παιδικό εικαστικό εργαστήριο με τίτλο «Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα σύρματα» συνεχίστηκε το περασμένο Σάββατο 1η Ιουλίου το Μandrakia Αrtis 2023, από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μανδρακίων, φορέας διοργάνωσης του Φεστιβάλ.

Με τη βοήθεια των εκπαιδευτριών – εμψυχωτριών Μαρίας Τζιροζίδου και Μαίρης Λογοθέτη, παιδιά ηλικίας 8-11 ετών κλήθηκαν να ερμηνεύσουν δημιουργικά το μοναδικό φυσικό και ανθρωπογενή σχηματισμό των Μανδρακίων.

Η Μαρία Τζιροζίδου εργάζεται στο Δημόσιο Σχολείο της Σίφνου ως καθηγήτρια εικαστικών ενώ έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς ζωγραφικής και εκπαιδευτικά προγράμματα μαζί με τους μαθητές της. Ως ζωγράφος, εκθέτει σε γκαλερί στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Η ζωγραφική της τα τελευταία χρόνια εμπνέεται από τη Σιφναϊκή φύση.

Η Μαίρη Λογοθέτη εργάζεται σαν ψυχολόγος και ψυχοεκπαιδεύτρια γονέων, εφήβων και εκπαιδευτικών, πραγματοποιώντας βιωματικά εργαστήρια non formal education και θεατρικής δημιουργίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος και με την καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτικών, τα παιδιά μετέτρεψαν το λιμάνι των Μαντρακίων σ’ ένα δημιουργικό πεδίο δράσης παράγοντας εικαστικές δημιουργίες μέσα από μια πληθώρα εκφραστικών μέσων.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό καθώς όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο εργαστήρι, ζωγράφισαν, δημιούργησαν με κέφι και όρεξη και πέρασαν όμορφες στιγμές.