Διαμερίσματα

Αντίστροφη μέτρηση για τις δηλώσεις Αριθμού Μητρώου Ακινήτων στις πλατφόρμες τύπου Airbnb

Μπορεί ο τουρισμός να ανοίγει μετά τις 14 του Μάη ωστόσο ήδη σε ακίνητα τύπου Airbnb καταγράφεται κίνηση είτε από «ψηφιακούς νομάδες» είτε από όσους έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν.

Περισσότερα..

Οι «Covid-19 τουρίστες» κράτησαν το AirBnB στην Ελλάδα το 2020

Κατάφερε να «μαζέψει» κάπως τις απώλειες η αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης με βάση τα στοιχεία της AirDNA (εταιρείας που επεξεργάζεται τα στοιχεία κρατήσεων στις πλατφόρμες Airbnb και Vrbo) που παρουσιάστηκαν στο διήμερο συνέδριο BnB Greece Conference στην Αθήνα.

Περισσότερα..

Γέμισε "δυάρια" η αγορά λόγω Airbnb και φοιτητών

Πληθωρισμός προσφοράς για ενοίκιο στην κατηγορία των μικρών σπιτιών, δηλαδή ενός ή δυο χώρων (δυάρια και γκαρσονιέρες) καταγράφεται εσχάτως σε πολλές περιοχές της χώρας.

Περισσότερα..

Το ντεμπούτο της Airbnb στο ταμπλό του Nasdaq

Με τιμή 146 δολάρια ανά μετοχή ξεκίνησε την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής της στο ταμπλό του Nasdaq η μετοχή της Airbnb (κωδικός ΑΒΝΒ), υπερδιπλάσια των 68 δολαρίων ανά μετοχή που είχε τιμολογήσει την αρχική δημόσια προσφορά της.

Περισσότερα..

Τι απαντά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων στην επιστολή ΠΟΞ - ΞΕΕ για airbnb;

«Πρόταση για διάλογο σχετικά με ενδεχόμενη εφαρμογή ειδικών κανόνων λειτουργίας των καταλυμάτων βραχυχρόνιας διαμονής για την προστασία της υγείας εργαζομένων και πελατών έναντι του COVID-19»

Περισσότερα..

Airbnb: Πρωταθλήτρια σε καταλύματα η Κρήτη - Τελική ευθεία για δηλώσεις κατοικιών

Οι κατοικίες που έχουν δηλωθεί ως Airbnb ανέρχονται στις 83.354, με πρωταθλήτρια την Κρήτη με 12.827

Περισσότερα..

Σημαντική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την "φύση" της πλατφόρμας Airbnb

Η δημοφιλής πλατφόρμα μίσθωσης ακινήτων δεν λογίζεται σαν εταιρεία real estate που προσφέρει τις υπηρεσίες της online, όπως αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Περισσότερα..

Αθήνα, Μύκονος, Σαντορίνη και Χανιά, οι πρώτες πόλεις σε βραχυχρόνιες μισθώσεις

Η Αθήνα συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό καταλυμάτων που διατίθενται προς βραχυχρόνια μίσθωση στις δύο πιο δημοφιλείς ηλεκτρονικές πλατφόρμες, την Airbnb και την ΗomeAway. Εντούτοις, τα υψηλότερα κέρδη από τη δραστηριότητα καταγράφονται στους τρεις προορισμούς με την υψηλότερη τουριστική ζήτηση: Χανιά,...

Περισσότερα..

Blueground: Νέα χρηματοδότηση ύψους $50 εκατ.-Επέκταση σε τρεις νέες αγορές

Η Blueground ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε έναν ακόμη γύρο χρηματοδότησης ύψους $50 εκ. από το Ευρωπαϊκό fund Prime Ventures και το Αμερικανικό fund WestCap. Με τη νέα χρηματοδότηση, τα συνολικά κεφάλαια που έχει σηκώσει η Blueground ανέρχονται στα $78 εκ., κατατάσσοντάς την μεταξύ των εταιρειών με...

Περισσότερα..

Προϋπολογισμός: Στόχος για 60 εκατ. από το Airbnb

Με ισοδύναμα μέτρα 1,231 δισ. ευρώ καλύπτεται το πακέτο παροχών 1,2 δισ. Η κυβέρνηση περιμένει επιπλέον έσοδα 642 εκατ. από ηλεκτρονικές συναλλαγές, 142 εκατ. από τις νέες αντικειμενικές και 60 εκατ. από το Airbnb. Δαπάνες με πλαστικό χρήμα στο 30% του εισοδήματος.

Περισσότερα..