Ανάπτυξη στον κλάδο των ξενοδοχείων - εστιατορίων βλέπει η PotPan

18/12/2019
Με ρυθμό 25% ετησίως τρέχει η ανάπτυξη της εταιρίας PotPan, που ειδικεύεται στον κλάδο των της αγοράς έτοιμων γευμάτων. Έναν κλάδο που λόγω των συνθηκών της σύγχρονης ζωής αλλά και των αναγκών σε μαζική εστίαση (νοσοκομεία, δομές ευπαθών ομάδων, πρόσφυγες, κτλ) έχει ραγδαία ανάπτυξη. Ουσιαστικά η εταιρία «πατά» στο γεγονός ότι με οικονομίες κλίμακας μπορεί να παράγει ανταγωνιστικά προϊόντα σε καλή τιμή. Έτσι σε πολλές περιπτώσεις επιλέγεται ως πάροχος προϊόντων καθώς συμφέρει περισσότερο από το να διατηρεί κάποιος εγκαταστάσεις, διαδικασίες και προσωπικό ολοκληρωμένης κουζίνας.

Δεν είναι τυχαίο, όπως ανέφεραν στελέχη της εταιρίας σε συνάντηση ενημέρωσης με τα ΜΜΕ, ότι π.χ. στον κλάδο HORECA από τους 45 πελάτες, η εταιρία μπορεί το 2020 να φτάσει να έχει συνεργασία τους 100. Έχει, μάλιστα, δημιουργήσει συνεργασίες με μεγάλα και παραδοσιακά ονόματα του ξενοδοχειακού κλάδου στην Αθηνά όπως το President και το Astor αλλά και στα νησιά όπως στη Μύκονο στην Κρήτη , στη Ρόδο και στην Χαλκιδική.

Όπως αναφέρεται η εταιρεία λειτουργεί ως ένα σημαντικό «εργαλείο» για τον σύγχρονο σεφ. Κάποιοι κωδικοί απαιτούν μεγάλο εργατικό κόστος, λειτουργεί σαν λύση για έκτακτα περιστατικά όπως π.χ. μη αναμενομένη άφιξη πελατών. Λειτουργεί ως εποχιακή λύση για τη μείωση του κόστους της κουζίνας κρατώντας πάντα την υψηλή ποιότητα των γευμάτων.

Ειδικότερα, η PotPan έχει την δυνατότητα παραγωγής έως 45.000 έτοιμων γευμάτων υψηλής ποιότητας την ημέρα, ενώ ετησίως παράγει 7 εκατομμύρια έτοιμα γεύματα. Κάτι που της δίνει τη δυνατότητα να έχει χαμηλό κόστος ανά μονάδα παραγωγής. Διασφαλίζει, επίσης, την υγιεινή των προϊόντων, χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνικές της αγοράς που είναι εγκεκριμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση με κυριότερη και πιο σημαντική την τεχνολογίας MAP, ενώ ταυτόχρονα είναι πιστοποιημένη με τα απαραίτητα σήματα υγιεινής και ασφάλειας. Μάλιστα συνεργάζεται με επώνυμες σεφ ενώ έχει βραβευτεί με πολλά βραβεία ποιότητας για τα προϊόντα τους π.χ. Τράπεζα Πειραιώς (διοργάνωση ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ), Greek Business Champion.

Σημειώνεται ότι η PotPan είναι αμιγώς ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2001 και διαθέτει μια υπερσύγχρονη ιδιοκτήτη βιομηχανική μονάδα, υποκατάστημα στην Αττική (Περιστέρι) και στη Χίο και συνεργάζεται με μονάδα μονάδα στην Βόρεια Ελλάδα Παράγει έτοιμα γεύματα ποιότητας, με φροντίδα και μεράκι σπιτικού φαγητού. (Μεσογειακή – Ελληνική Κουζίνα). Έχει σημαντικές συνεργασίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε απαιτητικούς κλάδους όπως: ξενοδοχεία, κρουαζιερόπλοια, σούπερ μάρκετ άλλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, σχολεία, μονάδες υγείας χώρους αυξημένης κοινωνικής φροντίδας. Επίσης, συνεργάζεται με τοπικούς παράγωγους υποστήριξη την τοπική παραγωγή/κοινωνία. Απασχολεί, δε, συνολικά 250 εργαζόμενους και έχει επενδύσει σημαντικά στον τομέα πιστοποίησης της αλλά και στην καινοτομία παραγωγής έτοιμων γευμάτων.

Οι στόχοι

Στόχος της διοίκησης της PotPan, μάλιστα, είναι η περαιτέρω διείσδυση τόσο σε εταιρικούς πελάτες και μεγάλες δομές όσο και στο ράφι των σούπερ μάρκετ. Παράλληλα, ποντάρει πολλά και στις εξαγωγές. Ήδη, δε, έχει προωθήσει ή προωθεί έτοιμα γεύματα σε μεγάλες ευρωπαικές αλυσίδες (Delhaize, ASDA, Lidl), όπως ήδη κάνει στην Ελλάδα.

Επίσης, τρέχοντα projects είναι :

Δημιουργία Eco-friendly συσκευασίας.

· Healthy γεύματα βασισμένα σε superfood συστατικά από την Ελλάδα, σε μορφή superfood salads, superfood bawls, vegan bawls, με σκοπό την έναρξη συνεργασιών με αλυσίδες του εξωτερικού.

· Vegan γλυκά χωρίς ζάχαρη με βάση ξηρούς καρπούς και προσθήκη από άλλα Ελληνικά υγιεινά συστατικά.

Το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς

Πρόσφατα ξεκίνησε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Μπορούμε ετήσια συνεργασία στους παρακάτω φορείς:

1. Σίτιση οικοτροφείου ΕΠΑΨΥ Χαλκίδας, 10 άτομα , προσφορά μεσημεριανού γεύματος , Δευτέρα – Κυριακή

2. Σίτιση οικοτροφείου ΕΠΑΨΥ Λειβαδιάς, 15 άτομα , προσφορά μεσημεριανού γεύματος , Δευτέρα – Κυριακή

3. Σίτιση Ιερού Ναού Αγίου Δημήτριου Χαλκίδας, 370 άτομα , προσφορά μεσημεριανού γεύματος , Δευτέρα – Κυριακή

Στις 19 Δεκέμβριου θα παρέχουν Χριστουγεννιάτικο γεύμα σε 250 παιδιά στον γνωστό οργανισμό η Κιβωτός του Κόσμου.

Από τον Δεκέμβριο του 2018 έως και σήμερα έχει συνεισφέρει με φαγητό σε κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη.

Το 2019 η εταιρία αναμένεται να κλείσει με κύκλο εργασιών της τάξης των 17 εκατ.ευρώ (έναντι 13,8 εκατ.ευρώ το 2018). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της εταιρίας την προσεχή 5τία, οι ρυθμοί ανάπτυξης των πωλήσεων θα συνεχίσουν να αυξάνουν κατά 25% ετησίως. Τέλος, η εταιρία προχωρά σε επένδυση 1 εκατ.ευρώ το 2020 αφενός για την ενίσχυση του R&D τμήματος, αλλά και για τη δημιουργία Eco-friendly συσκευασίας.

Πηγή: Reporter.gr