Ανοίγει πύλες το Grand Hyatt στη Συγγρού

10/8/2018
Την έναρξη της λειτουργίας του Grand Hyatt Athens στη λεωφόρου Συγγρού ανακοίνωσε ο όμιλος Hyatt, εκεί που λειτουργούσε το τέως Αthens Ledra, και το οποίο πέρασε στην αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Hines και στη Henderson Park τον Ιούνιο του 2017, έπειτα από πλειστηριασμό έναντι 33 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο είναι το πρώτο Grand Hyatt στην Ελλάδα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου θα αποτελείται από 309 δωμάτια και σουίτες σε 10 ορόφους και ένα εστιατόριο στο τελευταίο επίπεδο.

Τη διαχείριση αναλαμβάνει η Kokari Limited, συμφερόντων της «Y&T Daskalantonakis Knossian Group» σύμφωνα με ανακοίνωση από τα κεντρικά της εταιρείας στο Σικάγο.

«Η Αθήνα γίνεται γρήγορα ο προορισμός επιλογής, όπου η αρχαία ιστορία κάθεται δίπλα σε μοντέρνα καφέ και μπαρ ταρατσών», δήλωσε ο Νίκος Τρικουράκης, γενικός διευθυντής του Grand Hyatt Athens. «Το ξενοδοχείο μας θα προσφέρει στους επισκέπτες που αναζητούν πρώτης τάξεως φιλοξενία αξέχαστες εμπειρίες και ένα πολυτελές μέρος διαμονής».Οι εργασίες ανακατασκευής είχαν ξεκινήσει τον Φεβρουάριο και περιελάμβαναν την αναδιαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων, των δωματίων, των διαδρόμων, των κυρίων χώρων, των χώρων εστίασης, όπως και την επέκταση του υπογείου του ξενοδοχείου.

Αφορούσαν ακόμη την προσθήκη στεγάστρων εισόδου, την αλλαγή όψεων και την μετατροπή χώρου στον όγδοο όροφο για τη λειτουργία του εστιατορίου. Η σύμβαση των έργων, που υλοποίησε η Ακτωρ, ήταν προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τον επιχειρηματία Γιώργο Παρασκευαΐδη.

Για 30 χρόνια η διαχείρισή του ανήκε στην αλυσίδα Marriott International, η οποία αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2013.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ