Αντιδράσεις ΕΕΚΦΝ για τη δρομολόγηση Συμβουλίου Ανάπτυξης Κρουαζιέρας

14/12/2020
Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) με ανακοίνωσή της σχετικά με τις διεργασίες από το Υπουργείο Τουρισμού και προσωπικά από τον κ. Υπουργό, για τη δημιουργία Συμβουλίου Ανάπτυξης Κρουαζιέρας εκφράζει την αντίθεσή της. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει τα ακόλουθα:

1. Κατά εντελώς απαράδεκτο τρόπο γίνεται παρέμβαση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) στο θέμα, με την αποστολή, όπως πληροφορούμεθα από έγκυρη πηγή, εγγράφου προς τον κ. Υπουργό Τουρισμού, με το οποίο φαίνεται να στηρίζει την πρωτοβουλία του για συγκρότηση του ως άνω Οργάνου, τη στιγμή που ήδη υφίσταται η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας (ΕΣΕΚ), η οποία λειτουργεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κατά τρόπο οργανωτικό και αντιπροσωπευτικό από πλευράς πλήρους αρμοδιότητας θεμάτων που αφορούν την ναυτιλία και εν προκειμένου τον κλάδο αυτόν της ναυτιλίας και του θαλασσίου τουρισμού – την κρουαζιέρα. Τονίζεται δε ότι, στην Επιτροπή αυτή συμμετέχει με εκπρόσωπό του το Υπουργείο Τουρισμού.

2. Το πιο λυπηρό είναι ότι, η ενέργεια αυτή γίνεται από έναν Φορέα, που το αντικείμενο και τα Μέλη που εκπροσωπεί ανήκουν σε άλλον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας, αποκλειστικά και μόνο της ακτοπλοΐας.

3. Παραγνωρίζονται πολλά από τον ΣΕΕΝ, στην προκειμένη περίπτωση, όπως:
i. Το θέμα της μακράς ιστορίας του κλάδου της κρουαζιέρας ως μέλος της ΕΕΕΠ, του ΣΕΕΝ για ολίγα χρόνια και σήμερα της ΕΕΚΦΝ ενεργώντας ως εκπρόσωπος και συνεχιστής αυτού του κλάδου του θαλάσσιου τουρισμού που λειτουργεί, όπως και στο παρελθόν, με αντικείμενο την κρουαζιέρα, έχοντας Μέλη από τον χώρο του εφοπλισμού, με κρουαζιερόπλοια που είναι σε ενέργεια και με εκπροσώπους στην Ελλάδα από τις μεγάλες εταιρείες της κρουαζιέρας όπως:
 Την Carnival,
 Την Royal Caribbean,
 Την Norwegian Cruise Line,
 Την Holland America,
 Την Princes Cruises,
 Την Wind Star Cruises,
 Την Disney Cruise Line,
 Την Celebrity,
 Την Azamara,
 Την TUI,
 Την Oceania Cruises,
 Την AIDA Cruises,
 Την P&O Cruises,
 Την Cunard Cruise Line,
 Την Costa Cruises,
 Την Silver Sea,
 Την Celestyal Cruises,
 Την Majestic International Cruises,
 Την Variety Cruises κλπ.

Όπως αναφέρει η Ένωση έχει ακόμα στους κόλπους της Μέλη και από άλλους χώρους και φορείς, όπως κατωτέρω, που προσφέρουν έργο στην κρουαζιέρα και στηρίζουν τον μηχανισμοί του πολυδιάστατου αυτού κλάδου, προκειμένου να εκτελείται το έργο με απόλυτα επιτυχημένο τρόπο.