Απογραφή 2021: Παραιτήθηκαν οι 500 από τους 700 απογραφείς στην Πάτρα

23/11/2021

Αρκετές δυσκολίες αντιμετωπίζει η διαδικασία της Απογραφής 2021 που είναι σε εξέλιξη καθώς ακραίες αντιδράσεις των πολιτών οδηγούν τους απογραφείς σε παραίτηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο Δήμο Πατρέων παραιτήθηκαν οι 500 από τους 700 απογραφείς.

«Αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες. Ο κόσμος αρνείται όχι μόνο να απογραφεί αρνείται να δεχθεί τους απογραφείς, να τους ακούσει. Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατηγορία των ''αρνητών'', οι οποίοι δημιουργούν το πρόβλημα στην διενέργεια της απογραφής… Δηλαδή πηγαίνει ο απογραφέας χτυπάει το κουδούνι και τους κλείνουν κατάμουτρα την πόρτα πριν προλάβει να τους πει οτιδήποτε. Αυτά τα άτομα, αφού ενημερωθούν ότι πρόκειται για την απογραφή απευθύνονται πλέον σε μας τηλεφωνικώς και ζητούν να τους δώσουμε τον μοναδικό κωδικό για να αυτοαπογραφούν», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο διευθυντής της τοπικής στατιστικής υπηρεσίας Νίκος Μουρτζούχος, συμπληρώνοντας ότι «ο κόσμος έχει αγανακτήσει από την συχνότατη διανομή εντύπων και περνούν τους απογραφείς για πωλητές ή διανομείς εντύπων».


«Βλέπουμε πολύ κόσμο δύσπιστο, να μην ανοίγει τις πόρτες. Αρνούνται να βγουν στο μπαλκόνι, όχι μόνο να ανοίξουν τις πόρτες. Και το έργο μας γίνεται πολύ δύσκολο. Παραιτούνται συνεχώς απογραφείς και είναι δύσκολο να αντικατασταθούν», σημείωσε από την πλευρά του ο Αλέξανδρος, ένας από τους απογραφείς που έρχεται αντιμέτωπος με τέτοια περιστατικά.

 

ieidisseis.gr