Αθήνα: Οι Γερμανοί ξανάρχονται…

31/3/2019
Οι Γερμανοί ξανάρχονται στην Αθήνα σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Insete για τις διεθνείς αφίξεις του Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με το Insete το Φεβρουάριο του 2019, το 39% των κρατήσεων αφορούσε σε ταξίδια Μεσοβδόμαδα, το 47% σε ταξίδια Σαββατοκύριακου και το 14% σε ταξίδια Διακοπών. Τον αντίστοιχο μήνα του 2018, τα ταξίδια Μεσοβδόμαδα ήταν 39%, τα ταξίδια του Σαββατοκύριακου 46% και τα ταξίδια Διακοπών ήταν 15%. Σε σχέση με το προηγούμενο χρόνο δεν παρατηρείται μεταβολή στα ταξίδια Μεσοβδόμαδα. Παρατηρείται αύξηση στα ταξίδια Σαββατοκύριακου και μείωση στα ταξίδια Διακοπών.
Το Φεβρουάριο του 2019, η κύρια αγορά κρατήσεων για την Ελλάδα ήταν η γερμανική, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση για πρώτη φορά το 2019. Η βρετανική αγορά βρέθηκε στη δεύτερη θέση (από την τρίτη τον Ιανουάριο του 2019) και στην τρίτη θέση έπεσε η αγορά της Ιταλίας. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η γαλλική αγορά και στην πέμπτη θέση υποχώρησε η αγορά των ΗΠΑ.
Αναφορικά με τους προορισμούς της γερμανικής αγοράς οι τρεις πρώτοι δεν παρουσίασαν καμία μεταβολή το πρώτο δίμηνο του 2019. Στην πρώτη θέση προτίμησης της γερμανικής αγοράς διατηρήθηκε η Αθήνα, στη δεύτερη η Θεσσαλονίκη και στην τρίτη θέση τα Φηρά. Στην τέταρτη θέση ανέβηκαν τα Χανιά ενώ στην πέμπτη θέση υποχώρησε το Ηράκλειο. Μια θέση έχασε και το Φηροστεφάνι που βρέθηκε στην έκτη θέση. Στην έβδομη θέση βρίσκεται η πόλη της Ρόδου και στην όγδοη θέση το Ρέθυμνο. Η δεκάδα συμπληρώνεται με την χώρα της Μυκόνου και την Οία. Η Οία εμφανίζεται για πρώτη φορά στο top-10 της γερμανικής αγορά το 2019.
Αντίστοιχα στην πρώτη θέση προτίμησης της βρετανικής αγοράς διατηρήθηκε η Αθήνα (σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019), στη δεύτερη ανέβηκαν τα Φηρά και στην τρίτη θέση υποχώρησε η Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε στην τέταρτη θέση το Φηροστεφάνι. Στην πέμπτη θέση εμφανίζεται για πρώτη φορά το 2019 η χώρα της Μυκόνου. Στην έκτη θέση ανέβηκε η πόλη της Ρόδου ενώ στην έβδομη θέση υποχώρησε η πόλη της Κέρκυρας. Χαμηλότερα βρέθηκαν οι 2 προορισμοί της Κρήτης (το Ηράκλειο και τα Χανιά). Η δεκάδα συμπληρώνεται με την πόλη της Ζακύνθου, η oποία εισέρχεται για πρώτη φορά το 2019 στο top-10.
Τέλος τον Φεβρουάριο του 2019, η πρώτη πεντάδα προορισμών διατηρήθηκε σταθερή (σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019) για την ιταλική αγορά. Στην πρώτη θέση προτίμησης της ιταλικής αγοράς βρίσκεται η Αθήνα, στη δεύτερη η Θεσσαλονίκη και στην τρίτη θέση η χώρα της Μυκόνου. Ακολούθησαν 2 προορισμοί της Σαντορίνης: τα Φηρά και το Φηροστεφάνι. Στην έκτη θέση ανέβηκε η πόλη της Ζακύνθου. Στην έβδομη, όγδοη και ένατη θέση υποχώρησαν το Ηράκλειο, η πόλη της Ρόδου και η πόλη της Κέρκυρας κατά μία θέση αντίστοιχα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2019. Η δεκάδα συμπληρώνεται με την Οία, η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά στο top-10 της ιταλικής αγορά το 2019.

Δείτε εδώ όλη την έρευνα του Insete